Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sıcak yemek ihalesindeki skandal giderek büyüyor. 8 Şubat 2013 Cuma günü ihaleye giren, 11 Şubat 2013 Pazartesi günü ihale sonucu Valilik tarafından onanmadan 12 bin 500 öğrenciye yemek dağıtmaya kalkan Doyuran Şirketi’yle ilgili inanılmaz iddialar ortaya atıldı.

DOYURAN’IN ORTAĞI DEĞİL!

“Doyuran” adlı şirketin ortağı olduğunu iddia ederek, gazete ve televizyonlara açıklama yapan Harun Özcan’ın bu şirketin ortağı olmadığı ortaya çıktı.

Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre, Doyuran Turizm Nakliye Gıda Sosyal Hizmetler İnşaat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi’nin iki ortağı var. Önder Kaya ve Remzi Kaya. Önder Kaya, aynı zamanda şirketin 20 yıl süreyle müdürü.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yemek ihalesini kazandığı öne sürülen Doyuran firmasının Zonguldak’ta yemek üretim tesisi yok.

İŞTE O SABIKA…

Bu nedenle Bakacakkadı beldesinde Kayacan Yemek Sosyal Hizmetler, Turizm, İnşaat, Taşımacılık, İthalat, İhracat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi kuruluyor. 22 Ocak 2013 tarihinde kurulan bu şirketin ortakları da Harun Özcan ve Önder Kaya.

Harun Özcan, Karabük 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nin 28 Kasım 2008 tarihli ilamıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu´nda “resmi belgede sahtecilik” suçunu düzenleyen 204/1; suçun birden fazla tekrarlanması halinde verilecek cezayı düzenleyen 43/1’inci maddeleri uyarınca 2 yıl 1 ay hapis ve TCK´nın dolandırıcılık suçundan da 10 ay hapis cezasıyla cezalandırıldığı için ortağı olduğu şirketle resmi ihalelere giremiyor.

VEKİL ADAYI OLAMADI

Özcan’ın siyasetle de uğraştığı öğrenildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesinde yaptığı değerlendirmede, Çanakkale’den Bağımsız Milletvekili Adayı olan Harun Özcan’ın adaylığını veto etti.

YSK’nın Harun Özcan’ın adaylığını veto etmesinin ardından basında çıkan haber şöyle:

“YSK´nın ilgili İl Seçim Kurullarına gönderdiği kararda, Çanakkale il seçim çevresinden Harun Özcan´ın Karabük 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nin 28 Kasım 2008 tarihli ilamıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu´nda ´resmi belgede sahtecilik´ suçunu düzenleyen 204/1; suçun birden fazla tekrarlanması halinde verilecek cezayı düzenleyen 43/1’inci maddeleri uyarınca 2 yıl 1 ay hapis ve TCK´nın dolandırıcılık suçundan 10 ay hapis cezasıyla cezalandırıldığının belirlendiği kaydedildi.”

HARUN ÖZCAN KİMDİR?

Sinop´ta 1961 yılında doğan Harun Özcan, ilk ve ortaokulu Sinop’ta, liseyi Bursa Ziraat Meslek Lisesi’nde bitirdikten sonra vatani görevini tamamlamak için Erzurum´a gitti. Askerlik dönüşü ticaret hayatına atılan Harun Özcan, 1987 yılında Gebze Demokrat Gazetesi’ni kurdu. 1996´da Gebze’de kurulan "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği"nin kurucuları arasında yerini aldı. 2007 yılında Türkiye´de bir zoru başarıp 8 ilde kurduğu dev yemek tesisleri ile bir başarıya imza attı. Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi üyesi, 2007 seçimlerinde Genç Parti milletvekili adayı oldu. Ereğli’nin Gülüç beldesinden CHP Belediye Başkan Adayı olan Harun Özcan, CHP Zonguldak İl Başkanlığı’na da aday oldu, ancak kaybetti. Harun Özcan, 2011 yılında yapılan 12 Haziran genel seçimlerinde Çanakkale’den Bağımsız Milletvekili Adayı oldu, ancak sabıkası nedeniyle adaylığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

Editör: Pusula Gazetesi