Yangın, saat 11.00 sıralarında Müftü Mahallesi Demirciler Sokak´taki 4 katlı binanın 1´inci katında bulunan ve haftalık yayın yapan Son Söz Gazetesi bürosunda çıktı. İtfaiyeden önce gelen polis ekibi, dumanların yükseldiği işyerinde kimsenin olup olmadığını kontrol etmek istedi. Kilitli kapıyı kıran polis, alev alan kanepenin yanındaki koltukta baygın olan gazetenin sahibi Yıldırım Yılmaz´ı dışarıya çıkardı.

Yılmaz´a ilk müdahaleyi de polisler yaptı. Polis, Yılmaz´ı araçlarıyla hastaneye götürmek isteyenlere ise izin vermeyerek ambulansın gelmesini bekledi. Gelen sağlık ekibi, Yılmaz´ı Ereğli Devlet Hastanesi´ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Yılmaz´ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Aynı binada işyeri bulunan ve dumandan etkilenen Nazmiye Şen de kontrol amacıyla hastaneye kaldırıldı.

Bu arada gelen itfaiye ekibi yangını söndürdü. İtfaiyenin inceleme yaptığı büroda klima ünitesi ve kanepe ile eşyaların bir bölümünün yandığı belirlendi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Editör: Pusula Gazetesi