CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref, İl Özel İdaresi ek binasına giderek, çalışan personeli ziyaret etti. Ulutan Barajı&[#]8217;na çıkan İsmail Eşref&[#]8217;i burada, çalışanlar artan su ve enerji sarfiyatı konusunda uyardı.İl Özel İdaresi ek binasındaki tüm birim ve şubelerini dolaşan İsmail Eşref, Yol-İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı ve CHP&[#]8217;li Belediye Meclis Üyesi Yaşar Güneş&[#]8217;i de ziyaret etti. Ziyaret için memnuniyetini dile getiren Güneş, Eşref&[#]8217;e başarı diledi. Güneş, &[#]8220;8 yıllık tecrübesiyle belediyeye ve kente güzel hizmetler sunacağına inancımız tamdır. Kalben yanınızdayız. Desteğimizde sizinle. Ürettiğiniz projeler, Zonguldak halkı tarafından kabul görüyor. Adaylık sürecinde tabanın talebi son derece öne çıkmıştı. Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin yapısını siz daha iyi biliyorsunuz. Bizde işin içerisindeyiz, aynı denetim komisyonu üyesi olarak hesapları incelediğimizde gerçekten zor bir yapısı olduğunu görebiliyoruz. Borç yapısı çok ağır. Uzun yıllar belediyecilik tecrübesiyle üstesinden geleceğinize eminiz. Zonguldak halkı teveccüh gösterdiği takdirde sorunları birebir çözeceğinize inanıyoruz. Arkadaşlarında inancı ve güvenci tamdır&[#]8221; dedi. Desteği nedeniyle teşekkür eden Eşref de, &[#]8220;Yol İş sendikası başkanlığını başarı ile yürüttünüz. Bizde yeriniz ayrı. DSİ, Köy Hizmetler, Bayındırlık gibi teknik hizmetleri veren çalışanlara yönelik sendika olmanıza rağmen hep başarılı oldunuz. Toplu sözleşme anlamında, çalışanların sosyal haklarını korumak anlamında ciddi adımlar atıldı. Belediye meclis üyesi sıfatıyla yaptığınız işleri de biliyoruz. Birlikte çalışamadık ama aynı belediye meclisinde doğruları savundunuz. Kişilerin yanlış şeyler yapmasını önlemeye yönelik çalışmalarınız oldu. Şehre güzel işler için mücadele ettiniz&[#]8221; diye konuştu.


EŞREF BARAJA ÇIKTI
Eşref ve beraberindekiler Ulutan Barajı&[#]8217;na giderek, Metropolitan Belediyeler Birliği personelini ziyaret etti. Barajın su kapasitesi ve durumu hakkında bilgi alan Eşref, kayıp kaçaklar ve elektrik masrafı konularında da baraj çalışanlardan son durumu öğrendi. Eşref, &[#]8220;Metropolitan Belediyeler Birliği çalışanlarını, kendi personelimiz gibi saydık. Hep birlikte olmaya çalıştık. Yönetimlerinde de bulunduk. Maaşlar bile bizim personelimizle birlikte alınıyordu.Ben gelirsem yine bizim kendi personelimiz gibi değerlendirileceksiniz&[#]8221; dedi. Kayıp kaçağın hesaplanan da daha fazla olduğunu öğrenen Eşref, barajın elektrik masrafının düşürülmesi için personelin ve meclis üyelerinin de fikirlerini aldı. İsmail Eşref, Metropolitan Belediyeler Birliği&[#]8217;ne üye belediyelerin barajdan su almalarına rağmen Zonguldak Belediyesi haricindeki belediyelerin masraflara ortak olmamasından yakındı. Kendi döneminde de bu sıkıntıların büyük oranda yaşandığını vurgulayan Eşref, &[#]8220;Benim görevim süresince Zonguldak belediyesi verdi. Diğer belediyeler seyretti. Maalesef başkanları iyi niyetle de olsa, paramız yok diyerek masrafları ortak karşılayamadık. Bir türlü yaptırım uygulayamadık. Olmadı. Benim kaygım budur. Yine olmayacak. Elektrik masrafı 130 bin YTL&[#]8217;nin 80 bin TL&[#]8217;sini ben veririm. 50 bin TL&[#]8217;sini diğer belediyelerin vermesi gerekir. Tek vanadan diğer belediyelere su gittiği için sadece parayı vermeyen belediyenin suyunu kesemiyorsun. Zonguldak baş aktörü olduğu için hep verdi. Biz de olsak yine vereceğiz. Diğer belediyeler bizi sıkıntıya sokacak. Şimdi ilişkiler zedelense bile kesilip atılacak. Verirken lütfedip veriyorlar. Maaş gibi veriyorlar. Görevimiz zamanında vergi, SSK gibi hiçbir borç bırakmadık. Gelince ilk işim buranın elektrik sorunudur. Bunu çözmezsen elektrik kesintisi yapılıyor. Halk susuz kalıyor&[#]8221; dedi.

SU TÜKETİMİ VE ENERJİ SARFİYATI UYARISI
Barajdaki su tulumbalarının verimini yükseltip, enerji sarfiyatını azaltmak için yapılabilecek çalışmaları da soran Eşref, çalışanların verdiği kayıp kaçak oranına da şaşırdı. Birlik çalışanları, Eşref&[#]8217;i su tüketiminin tüketimin her geçen gün arttığını söylerken Ağustos ayında 2 bin metreküp suyun da yetmeyebileceği konusunda uyardı. Çalışanlar, &[#]8220;Kayıp kaçağı önlenmesi konusunda ciddi bir ekip kurulup, mahalle mahalle kayıp kaçağı araştırması gerekiyor. Barajın suyunun makul seviyede olduğu zaman Kaptaş Suyu&[#]8217;nu devreden çıkarmalıdır. Kod farkı nedeniyle yüksek enerji sarfiyatı oluyor. Enerji sarfiyatında tasarruf sağlanır. Yada Kaptaş Suyu&[#]8217;nu Zonguldak&[#]8217;ın alçak şebekesinde kullanalım. Çok daha az sarfiyatla, yüksek verimle kullanabiliyoruz. 2 bin metreküp su bu yaz yetmeyebilir. Burası 2 bin 400 metreküp su kapasitesi var. Burası karşılamaz..Kış mevsime olmasına rağmen gece vardiyasında bile şuan tüketilen su miktarı bile bin 400 metreküpün altına inmiyor. Herkes uyurken bin 400 metreküp gidiyorsa, sıkıntı olabilir&[#]8221; diye uyardı. Bilgiler hakkında çalışanlara teşekkür eden Eşref, konuşmasını şöyle tamamladı:
&[#]8220;Yapılacak olan şeyler, birincisi kayıp kaçağın önlenmesidir. Ama bir türlü bulunamıyor, önlenemiyor. İkincisi enerjiyi tasarruflu kullanıp, verimi arttırmalıyız. Üçüncüsü de Zonguldak Belediyesi dışındaki belediyelerden de para alabilmelidir. En önemlisi de budur. Sudan sebeplerle gittik ama suyun kesin çözümleri ile geri döneceğiz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi