Yerin 630 metre altında taşeron firma Star İnşaat Ticaret A.Ş. işçilerinin galeri açma çalışması yaptığı sırada ani metan gazı püskürmesiyle göçük meydana geldi. Maden işçileri 32 yaşındaki Muharrem Yapıcı, 44 yaşındaki Hasan Bozacıoğlu, 48 yaşındaki Köksal Kadıoğlu, 36 yaşındaki Satılmış Arslan ve 33 yaşındaki Muhsin Akyüz zehirlenerek, 31 yaşındaki Ahmet Şeker, 56 yaşındaki Hüseyin Kürekçi ve 42 yaşındaki Yüksel Koca ise göçük altında yaşamını yitirdi.

Madencilerin cesetlerinin ocaktan çıkarılmasından sonra başlatılan göçük temizleme çalışması dün tamamlandı. Kurumda ve taşeron firmada çalışan işçilerin 4 vardiya halinde yaptığı çalışmada, 163 metrelik alandaki kömür ve taş yığını, 5´er tonluk vagonlarla tahliye edildi. 1 ay süren çalışmada yaklaşık 2 bin ton kömür ve taş yığını yer altından çıkarılmış oldu.

Kurum yetkilileri, olayın meydana geldiği yerdeki göçüğün tamamen temizlendiğini söyledi. Yetkililer, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı´nın ocakta yapacağı incelemeden sonra hasar tespit çalışması yapılacağını kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi