AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı ve Zonguldak Belediyesi’nin AK Parti Meclis Grubu, ortak basın açıklaması yaparak, Zonguldak Belediyesi’nin çalışmalarını sert bir dille eleştirdi.

Yapılan açıklamada; önceki günkü Belediye Meclisi toplantısında, imar, bütçe ve birçok evrakın yasal dayanaktan yoksun olduğunu belirterek toplantıyı terk eden AK Parti Belediye Meclis Grubu’na, bazı CHP’li Belediye Meclis üyelerinin de destek verdiği belirtildi.

CHP’li Belediye Meclis üyelerinin de tahammülünün kalmadığının vurgulandığı açıklamada, şunlara yer verildi:

“BİREYSEL KÜÇÜK MENFAATLERİ UĞRUNA KENTİN ÖNÜNDEKİ ALTIN FIRSATLAR HEBA EDİLİYOR”

“AK Parti iktidarıyla ülkemizde sağlanan siyasi-ekonomik istikrar sayesinde ülke çapında yaşanan devrim niteliğinde gelişmeler, tüm vatandaşlarımız ve hatta diğer bölge ve dünya ülkelerince takdirle izleniyor. Cumhuriyet tarihimizin en dirayetli ve vizyoner hükümetinin işbaşında olduğu bu dönemde, aklı başında ve becerikli yerel yönetimlerin de harikalar yaratarak, hemşehrilerinin yaşam kalitesini katbekat artırdığına şahitlik ediyoruz. Zonguldak Merkez İlçe Belediyesi’ni yönetmekte olan ekip ise, bireysel küçük menfaatleri uğruna kentin önündeki altın fırsatları heba ediyor, önceki dönemde başlatılan umut verici projeleri de baltalıyor.”

“KANALİZASYON PROJESİNİN ŞANTİYESİNİ BİLE YÖNETEMEDİLER”

“Ülkenin her yerinde dev altyapı projelerini rekor sürelerde ve başarıyla tamamlayan AK Parti hükümeti, Zonguldak Belediyesi’nin yıllardır tozlu raflarda bekleyen kanalizasyon ve arıtma projesinin önünü açan düzenlemeleri yapmıştır. Belediyeyi yönetenler ise, bu projenin şantiyesini dahi yönetememiş, skandala dönen saha çalışmalarında, kentte yaşayanlar çileden çıkarken bir genç işçi kardeşimiz de maalesef hayatını kaybetmiştir.”

“TEK BİR DÖNÜŞÜM PROJESİNİ DAHİ HAYATA GEÇİREMEDİLER”

“Ülke genelinde, TOKİ ve diğer bakanlık desteklerini kullanmayı beceren yerel yönetimler, çarpık kentleşme problemlerini çözerken, Zonguldak Belediyesi’ni yönetenler yandaşlarına imar kıyakları yapmanın ötesinde tek bir dönüşüm projesini hayata geçirememiştir. Ülke genelindeki çarpık kentleşmenin ve Zonguldak’a has mülkiyet problemlerinin şehrimizde yarattığı kargaşayı çözmek için dönemimizde başlatılan Islah İmar çalışmaları baltalanmış ve durma noktasına getirilmiştir.”

“TORBA YASA’NIN DEĞERLENDİRİLEMEMESİ HAİNLİKTİR”

“Ülke çapında, kamu kurumlarının rehabilite edilerek, verimli hale getirildiği, on yıllardır birikmiş problemlerinin çözülerek, çağdaş kuruluşlar haline getirildiği bir dönem yaşıyoruz. Değişimi kaçırmış bazı yerel yönetimlerin de çağa ayak uydurabilmesi için altın bir fırsat niteliğinde olan, ‘Torba Yasa’ olarak anılan yasanın belediye idaresince değerlendirilmemiş olması ise, skandaldan öte bu kente yapılan bir hainliktir. Sözde işçi dostu olan yönetim, toplu sözleşmelerde ödenmesi imkânsız olan rakamları bazı çalışanlara rüşvet gibi dağıtırken, ödeyemediği hak edişler yüzünden, asgari ücretle çalışan emekçilerin aylarca maaş alamamasına sebep olmaktadır. AK Parti iktidarı döneminde, vatandaşımıza musallat olan çete ve mafyaların tek tek çökertildiğini, bir zamanlar arsızca devlete dahi meydan okuyanların şimdi ceza evlerine gönderildiğini takdirle izliyoruz. Kentimizde ise, belediyeyi yönetenlerin cesaretsiz ve adam kayırmacı tutumları yüzünden işporta ve hormonlu büfe uygulamaları hortlamış, arsızlığın dozu zabıta ekiplerini darp etme ve kurşunlama seviyesine varabilmiştir.”

“KÖKLÜ ÇÖZÜM GETİRİLEMEMİŞTİR”

“Karayollarında, havayollarında ve raylı ulaşım sistemlerinde cumhuriyet tarihinin rekorlarının kırıldığı bir dönemde, yollardaki çukurları doldurmaktan aciz olan belediye yönetimi, ne şoför esnafının, ne de vatandaşın memnun olduğu ulaşım sistemine köklü bir çözüm getirememektedir. Ulaşım mastır planının yenilenmesi önerilerimizi kulak arkası eden idare, halk otobüsü şirketinden idarenin alacağını dahi tahsil edemez durumdadır.”

“KENDİ EKİBİNİN BİLE TAHAMMÜLÜ KALMADI”

“Ara seçim döneminde; büyük çoğunluğa sahip olduğu Belediye Meclisi’nde kendi başkanını seçmeyi bile yüzüne gözüne bulaştıran bu ekip, son olarak da Meclis toplantısında çoğunluğu sağlayamayarak, Zonguldak Belediyesi’nde ‘rezaletin son perde’sini sergilemiştir. Yapılan haksız ve kanunsuz uygulamalara kendi ekip arkadaşlarının dahi tahammülü kalmadığının delili olan bu rezaleti değerli Zonguldak kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.”


Editör: Pusula Gazetesi