Bartın Valisi Bülent Savur’un, Saadet Partisi’ni ziyaretinde kendisini karşılamayan il başkanı için il başkanı yardımcısına fırça atması olayıyla ilgili bir dönem eski SP Genel Başkan Yardımcısı olan 20. dönem Zonguldak Milletvekili Necmettin Aydın bir açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın geçen haftalarda valiler toplantısında valilere, ‘Protokol valisi olmayın halkın içine girin’ sözünü hatırlatan Necmettin Aydın, şöyle konuştu: “Sayın Bartın Valisi bunu yanlış anlamış. Sokağa çıkıp halka protokol dersleri veriyor. Ben valiyim. Ben cumhurbaşkanının temsilcisiyim. Dolayısı ile ben Cumhurbaşkanı sayılırım. Beni kapılarda karşılayacaksınız. Hatta belki de o geçerken dikkat çekilip herkes esas duruşa geçmelidir. Bu yanlış."

Bartın Valisi’nin SP İl Başkanlığı ziyaretindeki tutumu ve bunun kameralar önünde yaşanması ve ulusal kanallarda yayınlanmasının en hafifinden nezaketsizlik olduğunu anlatan Aydın, şunları söyledi: "Ceberrut devlet anlayışından bir enstantanedir. Her şeyden önce bu sayın valinin protokol kurallarından haberi yoktur. Ziyaret edilen kuruluşun Başkanı yollarda karşılama yapmaz. Makamında bekler. Protokol görevlisi karşılar ve refakat eder. Ziyaret edilen kurum başkanı misafiri giderken arabasına kadar yolcu eder. İl başkanımızda öyle yapmış, birinci yardımcısını görevlendirmiş, giderken de arabasına kadar yolcu etmiştir."

Siyasi parti yöneticilerinin devletin memuru olmadığını anlatan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstedikleri gibi davranabilir herhangi bir karşılama kuralına tabi değildirler. İkincisi bugün kendisinin vali olmasını sağlayan siyasi iktidarın da menşei olan Milli Görüş’ün tek temsilcisi hepimizin hatta Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakanın da hocası merhum Necmettin Erbakan’ın partisine nezaket dersi vermek kimsenin haddine değildir. Bartın’ımızın insanları hele hele SP il başkanımız Ünal Yurtbay ve çalışma arkadaşları nezaket ve zarafet timsalidir. Onlara yapılan bu kabalık büyük bir haksızlıktır. Ayrıca, bu valinin Bartın halkına karşı benzer davranışlar sergilediği bilinmektedir. Sayın Bartın Valisi derhal özür dilemelidir. Kendisi derhal Bartın’dan alınmalıdır. Tavsiyemiz hiçbir İl´e gönderilmemesidir.”
Editör: Pusula Gazetesi