AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığı yönetimi, önceki gün bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Başkan Fatih Çakır ve yönetimi, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Emniyet Müdür Vekili Burak Bal ve Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör&[#]8217;e nezaket ziyaretinde bulundu.

EREĞLİ KAYMAKAMLIĞI&[#]8217;NA ZİYARET

Göreve geldikten sonra Ereğli için çalışmalara başlayan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Yönetim Kurulu üyeleri, ilk olarak Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay&[#]8217;ı makamında ziyaret etti.

Başkan Çakır, oluşturulan yönetimin öncelikli hedefinin ortak akıl ile Ereğli&[#]8217;ye yeni hizmetler kazandırılması için mücadele etmek olduğunu anlatarak, &[#]8220;İlçemize daha iyi hizmet yapabilme adına, birlik ve beraberlik çerisinde çalışarak başta işsizlik olmak üzere kentimize eğitim alanında yeni okullar olmak üzere, fen binası, adliye binası, vergi dairesi ve OSB&[#]8217;ye yatırımcı çekme alanında mülki idaremizle işbirliği içerisinde yönetim olarak hizmet etme gayesindeyiz. Bizden önceki arkadaşların ortaya koydukları hizmetlere teşekkür ediyoruz&[#]8221; dedi.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da, toplumun her kesimini içerisinde barındıran bir yönetimin işbaşında olduğunu belirterek, &[#]8220;Görüyorum ki toplumun her kesimini içine alan bir yönetim oluşturmuşsunuz. Bu makamlar gelip geçici. Önemli olan kırmadan, dökmeden huzur ortamı içerisinde vatandaşa hizmet götürebilmektir. Sizden önceki yönetici arkadaşlara da verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizde taş üstüne taş koyanların bizler yanındayız. Vatandaşın olduğu yerde biz de varız. Hizmetleri daha ileriye götürerek, birlik-beraberlik içerisinde güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum ve size ve ekibinize başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ&[#]8217;NE ZİYARET

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Yönetim Kurulu üyeleri, daha sonra Ereğli İlçe Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Burak Bal&[#]8217;ı makamında ziyaret etti. Emniyet Müdürlüğü ziyaretine önceki dönem İlçe Başkanı Adem Öztürk de katılırken, İlçe Başkanı Fatih Çakır, kentin huzurlu bir kent olması adına başarılı çalışmalar ortaya koyan polis teşkilatına bu çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Emniyet Amiri Burak Bal&[#]8217;dan teşkilat ile ilgili bilgi de alan Çakır ve ekibi, polisin çalışmalarında her zaman yanlarında olacaklarını ve iktidar partisi olarak gereken desteği vereceklerini aktardılar.

GÜLÜÇ BELEDİYESİ&[#]8217;NE ZİYARET

AK Parti heyeti, daha sonra Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör&[#]8217;ü makamında ziyaret etti.

AK Parti İlçe yönetiminin ziyaretinden mutluluk duyduğunu anlatan Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gülüç&[#]8217;ün mahkeme kararıyla kapatıldığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını anlatarak, şunları söyledi:

&[#]8220;Bu kadar kalabalık ve tam kadro ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. Gerçekten partimizi Ereğli de temsil edebilmek için genç ve çalışkan bir kadro kurdunuz. İnşallah bunun semeresini hep beraber mutluluk içerisinde yaşarız. Genç arkadaşların burada görev alma isteği hoşuma gitti. Bizlerin de size her türlü desteği ve yardımı vereceğimizden şüpheniz olmasın. Partimizin Ereğli&[#]8217;deki tek büyük belediyesi diyelim, tabii diğer belediyelerimizin 2014&[#]8217;de kapanıyor olması bizi üzüyor, 5 belediyemizden 2&[#]8217;bi kapanıyor, Gülüç&[#]8217;ü, beldemizi biz kapattırmadık, kaptırmadık ta. Ereğli ilçemiz, bizi almak için çok uğraş veriyor, buna da devam ediyor, ama muvaffak olamadı şu ana kadar. Ereğli&[#]8217;deki bir mahkeme kararı bir Danıştay kararlarını eline alıp sallayıp duruyor, basın mensupları bu kararları eline alıp bir incelediklerinde göreceklerdir, böyle bir şey olmadığını. Bu konuda İçişleri Bakanımızın karar vereceğini, bunun 3&[#]8217;lü kararname ile olacağını kendisi herhalde fazla bilmediği için Ankara&[#]8217;da uğraşıyorlar. Onun için söylüyorum, beldemizi biz kapatmadık, kaptırmadık ve kimseye de peşkeş çektirmedik. 14 senedir beldemizi halkımızla birlikte müştereken değerlendiriyoruz. Halkımızın bu yönde bize teveccüh göstermesi benim için bir gurur vesilesidir. Cumhuriyet Halk Partisi, Anayasa Mahkemesi&[#]8217;nde bu büyükşehir belediyesinde kapanan belediyeler için müracaatını yaptı, müracaatında &[#]8216;belediyeleri kapatmayın, halkın iradesine başvurun, referanduma gidin, ona göre karar verin&[#]8217; diye dilekçesiyle başvurdu. Fakat buradaki adam, maalesef partisinin dışında bir referanduma ihtiyaç duymadan burayı kapatması ve kapatmak için uğraşması hepimiz için üzücü, biz burada dostluk ve beraberlik içinde çalışmamız lazım, bizim için A veya B partinin olması önemli değil, önemli olan Ereğli&[#]8217;mize beldelerimizle, köylerimizle birlikte hizmet etmektir&[#]8221; dedi.

GÜNGÖR: &[#]8220;BÖLGEMİZİN EN GÜZEL SOSYAL TESİSİ&[#]8221;

Açıklamalarına, Erdemir&[#]8217;in özelleştirme sürecinde ortaya koydukları tavırla devam eden Güngör, &[#]8220;Bildiğiniz gibi Gülüç&[#]8217;e çok güzel bir otel kazandırdık. 30 dönümlük bir araziyi Erdemir özelleştirilmeden evvel yarısını bize, yarısını Türk Metal Sendikası&[#]8217;na vermek kaydıyla araziyi 49 yıllığına tahsis etti. Bize verilen arsanın tamamını da bir sosyal tesis yapmak kaydıyla Türk Metal Sendikası&[#]8217;na devrettik ve bölgemizin en güzel sosyal tesisini ve otelini ilçemize kazandırdık. Tabii burada başkalarının yapamadığını yapmak bizim için gurur vesilesi. Hepiniz biliyorsunuz, Erdemir özelleştirilmeden evvel o günkü vekillerimiz, Sayın Ereğli Belediye Başkanı&[#]8217;na Erdemir&[#]8217;in bu sosyal tesislerinin bulunduğu arsaları satışın dışına konulması ve hazinede kalmasına yazı yazmasını istediler, ama belediye başkanı bunu yapmadı. Bunu bizim gibi yapsalardı, sosyal tesisler ve arsalar Ereğli&[#]8217;ye kazandırılacaktı, dolayısıyla ilçenin ekonomisine katkı sağlayacaktı. Ama bunlarda ileri görüşlü davranılmadı, biz yine beldemize böyle bir sosyal tesis ve oteli kazandırmış olduk. Çünkü OYAK bir dernek olduğu için Erdemir&[#]8217;den bir arsa almak daha zordu ve biz o gün bu işi yaparak ilçemize beldemize böyle bir tesis kazandırdık&[#]8221; diye konuştu.

Beldede yaptıkları çalışmaları da anlatan Güngör, açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: &[#]8220;Bildiğiniz gibi burada yine 32 dükkanlı bir pazaryeri yaptık, Zonguldak&[#]8217;ın en güzel pazaryerlerinden bir tanesi, bunlar vatandaşımızın hizmetine açıldı, kendi aramızda ihaleye çıkmadık, bekliyoruz, yolumuzun 200-300 metrelik bölümünü kamulaştırdık, 2 vatandaşımız problem çıkardı, kendilerince haklı olabilirler, mahkemenin sonucunu bekliyoruz, diğer arkadaşlara metrekaresini 70 liradan, Ereğli&[#]8217;de hastanenin yerini 40 liradan alındığını düşünürseniz, bizim verdiğimiz 70 lira ve bu yolda bittikten sonra daha modern bir pazaryeri olacak. Geçen kış Zonguldak&[#]8217;taki pazaryerindeki o acı olay, Ereğli Belediyesinin bu kenardaki çatılarının uçması, bazı yakınlardaki diğer belediyeler hafta günlerinde sorun çıkmasın diye pazarları kapatmasına rağmen bizim pazaryerimiz sağlam ve modern yapıldığı için yerinde duruyor.

&[#]8220;8 OKUL KAZANDIRDIK&[#]8221;

&[#]8220;Yine ben 14 yıldır buradayım, bir tane okulumuz vardı Vesile Dikmen. Şimdi 8 tane okul kazandırdık. Bunları kendi imkanlarımızla kazandırdık, devlet &[#]8216;buraya okul yapacağız&[#]8217; demedi. Buradaki her okul hayırseverin bize karşı teveccühünden olmak üzere, başta Erdemir olmak üzere bu okulları buraya kazandırdık. 8 okul demek, kültürün ve eğitimin yükselmesi bakımından bizim için çok önemli bir olay. Ayrıca su, kanalizasyon gibi hiçbir sorunumuz yok. Suyun tamamını Erdemir&[#]8217;den alıyoruz. Bildiğiniz gibi Ereğli Belediyesi suyun bir kısmını Deliuhakkı&[#]8217;dan, bir kısmını da Erdemir&[#]8217;den alıyor ve en ucuz suyu biz veriyoruz 1,5 lira. Ereğli Belediyesi 2,5 liraya veriyor. Zonguldak&[#]8217;ta kanalizasyon deşarj sistemi yapılan 2 belediyeden biriyiz, diğerleri yeni yapmaya başlıyor. Ulaşım konusunda da hiçbir problemimiz yok. Bir diğer konumuzda nüfus konusuydu. 7-8 bin insan tersanelerde çalışırken nüfusumuz 7 bin 500 küsurdu. Geçen yıl, 11, bu yılda 53 kişi kaybımız oldu. Tersanelerdeki bu kadar insan ayrıldıktan sonra nüfusumuz çok da azalmadı.&[#]8221;

&[#]8220;CENAZE HİZMETLERİ 14 YILDIR ÜCRETSİZ&[#]8221;

&[#]8220;Ayrıca, biz alt yapı hizmetlerimizi tamamladıktan sonra işin sosyal tarafında başladık. Özellikle cenaze hizmetleri konusunda bizde 14 senedir bu hizmetler ücretsiz, kefeninden tahtasına ulaşımdan mezar kazmasına kadar bugüne kadar yapıyordum. Biz 14 sene evvelden yaptıklarımızı, şimdi birileri, pankartlarla, işte &[#]8216;vatandaşın ölüsünü, dirisini kaldırırız&[#]8217; şeklinde yapmaları sakıncalı bir durum. Hayır işlerinin reklamı yapılmaz, biz bunu 14 senedir yaparken hiç de reklamını yapmadık. Burada huzur var. 3 dönemdir belediye meclis üyeliği yapan hiçbir arkadaşımız mahkemeye gitmedi, yargılanmadı. Bu bizim için bir övünç kaynağıdır, aynı zamanda İçişleri bakanlığının müfettişlerinin denetimden sonra bizim için yazdıkları da ortadadır. Bu benim için bir gurur vesilesidir.&[#]8221;

Güngör&[#]8217;ün ardından konuşan AK Parti İlçe Başkanı Çakır da, şu açıklamada bulundu:

&[#]8220;EREĞLİ&[#]8217;DEKİ KAVGACI BİR YAPI, 2006&[#]8217;DA İLÇEYE LİMAN KAZANDIRMAMIZI ENGELLEDİ&[#]8221;

&[#]8220;Nüfusunu kendi imkanlarıyla büyütememiş bir Ereğli Belediyesi, köyleri ve sizin gibi bir beldeyi ilçe merkezine katarak başarı sağladığını ve daha geniş bir kaynağı kullanmak istediğini görüyoruz. Bu atak seçim kaygısıyla da yapılmış olabilir. Dün, bu şehirden yüksekokulu, boru-profil fabrikalarını Ereğlimizden başka ilçelere gönderenler, bugün işsizlik sorununun kendilerini boğduğunu gördüğü zaman bunlara çözüm arayışı içine girmiş durumdalar. Seçime bir yıl kala hayır ve cami hizmetlerini basın ve tanıtım yoluyla kamuoyuna bilgilendirilmesini etik bulmuyoruz. Cami ve seccade hizmetinden biz neden rahatsız olalım? Biz karton üzerinde namaz kılmış insanız. Yeter ki bu sorunlar çözülmüş olsun. Düzce-Gülüç Köprüsü arasında Akçakoca&[#]8217;da CHP&[#]8217;li Belediye Başkanı vardı, Alaplı&[#]8217;da o dönemler Demokrat Partili Belediye Başkanı vardı. Kimseyi yol yapımından mahrum bırakmadık. Bugün Ereğli Belediye Başkanı, &[#]8216;yolun altında bir işimiz yoktur&[#]8217; diye taahhütte bulunsun, biz diğer kurumların yolun altında olanların gereğini yapalım. Gereğini yapmayanlar sadece politika üretiyorlar. Bugün sadece toplumda bilgi kirliliği oluşturmak Ereğli&[#]8217;ye bir şey kazandırmıyor. Ereğli&[#]8217;deki kavgacı bir yapı, 2006&[#]8217;da ilçeye liman kazandırmamızı engellemiştir. Limanın olmayışı Organize Sanayi Bölgesi&[#]8217;nin (OSB) büyümesini engellemiştir. OSB yolunun yapılışı sırasında bir süreliğine kapatmak zorunda kalınıyor. Aynı gün ne tesadüfse, Tat Metal&[#]8217;den sonraki kısımda OSB&[#]8217;ye giriş yolu kesiliyor. OSB&[#]8217;nin suyunu Alaplı veriyor. Sanayici bu olumsuzlukların yaşandığı yerde olmaz.&[#]8221;

&[#]8220;FESTİVALİNKATKISI OLMADI&[#]8221;

&[#]8220;Ereğli&[#]8217;de 20 yıldır festival yapılıyor, ciddi paralar harcanıyor. Bu sürede festivallerin Ereğli&[#]8217;ye bir katkısı olmadığını hep beraber yaşıyoruz. Bu kadar festivalden sonra ilçeye gelerek yatırım yapan, çivi çakan işadamı duymadım. Hatta gelenlerin dahi sıkıntıdan dolayı vazgeçtiklerini görüyoruz. Esnafımız, cebinden çıkan bu paraları gönül rahatlığıyla mı, baskı altında mı verdiklerini kendileri biliyor. Bürokrasiyle yapılan kavgaların ilçeye bir şey kazandırmadığını görüyoruz. Sadece seçilme uğruna bunları yapmamaları gerekiyor. Gülüç&[#]8217;de yapılan tesisin dahi hizmete açılmasına engel olabilmek adına her zaman sorun üreten yapıda olmuşlardır. Bu arada Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak başta olmak üzere Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ile yönetimlerine teşekkür ediyoruz. Zonguldak&[#]8217;ta böyle bir tesis yok. Dışarıdan misafirlerimizi getirdiğimiz zaman göğsümüzü gere gere organizasyonlar yapıyoruz. İnşallah ilçeye bir üniversite kazandırabilirsek, bu da AK Parti&[#]8217;nin başarısı olacaktır. Yapılacak olan terminalle ilgili Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan, ödenek konusunda İller Bankası&[#]8217;nda katkı sağlanacak şekilde belediyenin önünü açmıştır. Aynı imkan kendi ellerinde olsa bize hizmet üretme adına ne yapacakları kamuoyunun malumudur. Ereğli&[#]8217;ye bir çivi çakıldığı zaman biz yanında olacağız. Artık fikir ayrılıklarını bir tarafa bırakarak, masanın etrafında toplanalım. &[#]8216;Küçük olsun, benim olsun, şehir büyürse kontrolümüzden çıkar&[#]8217; korkusundan artık sıyrılmak lazım. Şunu da söylüyoruz. Uyum içerisinde çalışılabilmesi için yerel yönetimin AK Parti iktidarıyla buluşturulması Ereğli&[#]8217;ye yapılacak en büyük hizmet olacağı kanaatindeyim. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü&[#]8217;nde şube müdürlerinin değişmesi, göreve atanan müdürümüzün tasarrufudur. Elbette kendi kuracağı kadrolarla çalışmak istemektedir.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi