SYDV´ye alınacak 2 kişi için 245 kişi başvuruda bulundu. İşe alınacak 2 kişi için Valilik binasındaki salonda kura çekilişi yapıldı. Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, kura çekilişi öncesi yaptığı konuşmada, "Burada şanslı 2 arkadaşımız vakfımıza yardımcı hizmetli olarak göreve başlayacak. Şimdiden şanslı arkadaşları tebrik ediyorum. Diğer arkadaşlara da gelecekte kendilerine şanslı olabilecekleri başka istihdam alanlarında başarılar diliyorum" dedi.

Daha sonra adayların büyük bölümünün hazır bulunduğu salonda noter huzurunda kura çekilişi yapıldı. Milli piyango çekilişlerinde kullanılan şans toplarıyla gerçekleştirilen kura çekilişinde Nihat Çolak ve Emre Ayaz, bin 500 lira ücretle işe yerleştirilmeye hak kazandı. Kura çekilişinde Kadir Akgül ve Mehmet Akif Atala ise yedek olarak seçildi.

Kurada ismi çıkan ve bir turizm firmasında satış elemanı olarak çalıştığını söyleyen evli, 1 çocuk babası Nihat Çolak, büyük sevinç yaşadı. Çolak, "Çok mutluyum. Söyleyecek bir şey yok. Şans yüzüme güldü" dedi. Çekilişe katılmayan Emre Ayaz´ın ise inşaatlarda çalıştığı belirtildi. Kurada isimleri çıkmayanlar üzgün şekilde salondan ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi