Zonguldak´ta, oğlu 32 yaşındaki K.Ö´nün 17 Mayıs 2010´daki grizu faciasında ölmesinden sonra dul kalan gelini 24 yaşındaki F.Ö.´ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 68 yaşındaki M.Ö., 8 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu faciasında ölen 30 işçiden Kadir Ö.´nün eşi 2 çocuk annesi F.Ö., eşinin ölümünden sonra aynı evde yaşamaya devam ettiği kayınpederi M.Ö.´nün kendisine tacizde bulunduğu iddiasıyla 2011´in Mart ayında jandarmaya başvurdu. F.Ö., eşinin ölümünden sonra kayınpederinin arkasından gelip kendisini taciz ettiğini, uyurken öptüğünü, eşinin sağlığında da benzer davranışlarda bulunduğunu ileri sürdü.

Tutuklanan M.Ö. hakkında, “mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı” suçlamasıyla 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde dava açıldı. Davanın dün görülen karar duruşmasında tutuklu sanık M.Ö. ve F.Ö. ile avukatlar hazır bulundu.

Sanık avukatı Azmi Yılmaz, Adli Tıp Kurumu´nun F.Ö. ile ilgili hazırladığı ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönündeki rapora karşı çıktı. F.Ö.´nün, eşini maden kazasında kaybettikten sonra ağır travma geçirdiğini ve bu nedenle ruh sağlığının bozulmuş olabileceğini ileri süren Avukat Yılmaz, "Mahkemenin bu durumu dikkate alarak karar vermesini talep ediyoruz" dedi.

Sanık M.Ö. ise savunmasında, "Gelinime herhangi bir sarkıntılıkta bulunmadım. Ben 25 yıl madende çalıştım. Onun için ciğerlerimin yarısı yok. Bu saatten sonra beni kim ne yapsın? Gelinim benden evimi istedi. Ben de kabul etmeyince böyle bir suç attı. Suçsuzum, beraatımı istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, gelinine karşı ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde zincirleme basit cinsel saldırı suçunu işlediği kanaatine vardığı sanık M.Ö.´yü 8 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.
Editör: Pusula Gazetesi