2006 yılında Zonguldak’ta futbol hakemliğine başlayan Yeliz Yalçın, 4 senenin ardından yeniden faal olarak maçlarda görev almaya başladı.

Erkek egemenliğinde ki futbolda başarıyla görev yapan Yeliz, ailenin yerleştiği Antalya’da ara verdiği hakemliğe yeniden döndü.

Erkek egemenliğindeki futbolu, Antalya´da 7 kadın hakem yönetiyor. Yeliz Yalçın ve Betül Kaya bu hakemlerden sadece 2´si. İkisinin de babası sporcu, ikisi de fair-play istiyor

Antalya Amatör Küme´de görev yapan 7 kadın hakem, verdikleri kararlarla bunun sadece erkek işi olmadığını gözler önüne seriyor. Antalya´daki kadın hakemlerden 24 yaşındaki Yeliz Yalçın, 2006 yılında Zonguldak´ta başladığı hakemlik mesleğini, geçen yıl geldiği Antalya´da sürdürüyor. Babası eski bir futbolcu olan Yeliz Yalçın, topun peşinde büyüdüğünü söylüyor. Yalçın, ortaokul voleybol takımında oynayan bir arkadaşının futbol hakemi olmasından özenerek kendisinin de futbol hakemi olduğunu söyledi.

YELİZ’İN HEDEFİ FİFA HAKEMİ OLMAK

Açık Öğretim Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Yeliz Yalçın, aynı zamanda fitness eğitmeni. Messi hayranı olan Yeliz, Fair-Play´e de büyük önem veriyor. Her maç öncesinde kale seçimi için yapılan kura çekiminde üzerinde Fair-Play ibaresi bulunan metali kullandığını söyleyen Yeliz Yalçın, "Sporculara ´mücadelemiz Fair-Play olsun´ diyerek maçı başlatıyorum. Hedefim kesinlikle FIFA hakemi olmak" dedi. Yeliz Yalçın, saha içerisindeki erkek futbolculardan en çok gözlerinin güzelliğinden dolayı iltifat aldığını sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi