Son olarak topladıkları aidatla caminin halılarını değiştiren köylüler, namaz vakitlerinde sırayla imamlık da yapıyor. Vatandaşlar, camilerine bir imam atanmasını istiyor.

Ereğli´ ye bağlı Yunuslu Köyü Avcılar Mahallesi sakinleri, 1880 yılında yapılan camilerini sahipsiz bırakmıyor. Köylüler her ay topladıkları aidatlarla caminin bakım ve onarım işlemlerini yapıyor. Son olarak caminin halılarını değiştiren halk, yaklaşık 11 bin lirayı bulan halıların son taksitlerini de topladıkları aidatlarla bitireceklerini ifade etti. Caminin her türlü bakımını yapan köylüler cami de imam olmaması sebebiyle namazlarını cemaat olarak kılamıyor. Ezanı her gün köy halkından farklı birisi okurken, 15 tatile giren öğrenciler ise Kur´an-ı Kerim öğrenmek isteyen çocuklar, başka camilere gitmek zorunda kalıyor.

Vatandaşlar, Müftülük tarafından köylerine en kısa zamanda imam gönderilmesini istiyor. Köy Muhtarı Rıfat Akdeniz, konuyla ilgili olarak Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan ile görüştüklerini ve Aydın´ın kendilerine en kısa zaman da imam atamasının yapılacağını söylediğini ifade etti. Bu sözün uygulamaya geçmesini istediklerini kaydetti
Editör: Pusula Gazetesi