AK Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı&[#]8217;nın istişare toplantısı Nehir Otel&[#]8217;de yapıldı. AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ın Trabzon&[#]8217;da, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen&[#]8217;in de hasta olması dolayısıyla katılamadığı toplantıya ilginin az olduğu gözlendi. Toplantıya, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, AK Parti Zonguldak Teşkilat Başkanı Ali Kemal Karaca, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, Belde Başkanları katıldı.

On yıldır Ak Parti&[#]8217;de görev yaptığını ve üyeleri çok iyi tanıdığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, &[#]8220;Görevimiz, teşkilatı ayakta tutup hizmet edebilmek. Bu hizmetler, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, milletvekilleri ve en bastaki Genel Başkanımız ile yapılıyor. Oylarımızı ne kadar yükseltirsek ağırlığımız olur. Teşkilatın karnesi oydur. Biz sıradan değil, Türkiye&[#]8217;nin kaderini değiştiren bir partinin mensuplarıyız. 10 yıldır Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;nde yapılanları bir gözden geçirin. 2013 yılında ülkenin refah düzeyinin ne kadar yüksek olduğu görülecek. Halkımız yıllardan beri hizmete, demokrasiye susadı. Seçimlerde sandıklara sahip çıkın. AK Parti&[#]8217;ye gönül vermiş insanlar, sandıklarda görev yapsın&[#]8221; diye konuştu.

Toplantıya katılımın az olmasından dolayı sitem eden Bostancı, babası ameliyat olduğu sırada toplantıya bizzat katıldığını, toplantı bitiminde Ankara&[#]8217;ya gideceğini söyledi.

AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Barış İdris Yeşil de, gençlerin ve kadınlarının partinin lokomotifi olduğunu söyleyerek, belde ve belediye başkanlarından bu birimlere sahip çıkıp, yardımcı olmalarını istedi.

Belde başkanları adına konuşmayı ise, AK Parti Nebioğlu Belde Başkanı Özkan Ertuğrul yaptı. Göreve geldiği yaklaşık iki yıldır yapmış olduğu hizmetleri anlatan Ertuğrul, &[#]8220;Sağlık ocağımızda hastalara serum takılacak yatak bile yokken, önceki İlçe Başkanımız ve İl Başkanımız sayesinde beldemizdeki sağlık ocağına yatak temin ettik. Ziraat Bankası&[#]8217;nın ATM&[#]8217;sini getirdik. Yine benim işlettiğim PTT şubesi sayesinde vatandaşlar elektrik ve telefon faturalarını yatırabiliyor, emekli maaşlarını alabiliyorlar. Bu hizmetleri yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum&[#]8221; diye konuştu.

İl Genel Meclis üyeleri adına konuşan Arif Sefercik, İl Genel Meclisi&[#]8217;nin asli görevlerini anlattı. Köylerdeki temel hizmetler dışında eğitim, spor, tarım, turizm ve kültürel alanda hizmet verdiklerini söylen Sefercik, &[#]8220;İl Özel İdareleri, 2005 yılından beri bütçelerinin yüzde 20&[#]8217;sini eğitime ayırmıştır. Diğer alanlarda bütçesi dahilinde çalışmalarını sürdürmektedir. KÖYDES sayesinde köylerimiz yaşanabilir alanlar oldu. Partimiz sayesinde ak ile kara arasındaki fark açıkça ortaya çıktı. Ancak hala çamur atmaya, boş vaatlerle gemisini yürütmeye çalışanlar var. Ölümler dışında istişare toplantılarına mutlaka katılmak gerekiyor. Herkes AK Partili olamaz. AK Parti insanın damarlarına kadar girmeli&[#]8221; şeklinde konuştu.

Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü de, gelişen Türkiye ile belediyecilik anlayışının değiştiğini ifade ederek, &[#]8220;Belediyelere nüfusa göre merkezi bütçeden pay aktarılır. Bu pay bugün katlanarak arttı. Gayri Safi Mili Hasıla ve ihracatımız arttı. En alt tabakadaki çalışmalarla bugünkü Türkiye ortaya çıkmaktadır. Oylarınıza sahip çıkın. Ben 1999 yılında bir oy farkla Belediye Başkanı seçildim. &[#]8216;Filyos Projesi 30 sene gerçekleşmez&[#]8217; diye konuşuyorlar. Yenilenen demiryolları, havaalanı, bölünmüş yollar, serbest bölge hep bu projenin parçalarıdır&[#]8221; dedi.

İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi ise, yapılan hizmetlerin kıymeti bilinmediği takdirde vatandaşa anlatmakta zorluk çekileceğini söyledi. İstişare toplantılarının çok önemli olduğunu hatırlatan Terzi, gündemde bir şey olmasa dahi toplantılarda mutlaka bulunulması gerektiğini söyledi. Terzi, &[#]8220;Hiç bir şey çalışmadan, tesadüfen gerçekleşmiyor. Fazla konuşup az iş yaparsak, vatandaş karnenizdeki notu düşürüverir&[#]8221; dedi.

AK Parti İl Teşkilat Başkanı Ali Kemal Karaca da, Zonguldak teşkilatının çalışmalarının örnek olduğunu en son il başkanları toplantısında Türkiye 3&[#]8217;üncüsü olduklarını söyledi.

Sunumu gerçekleştiren Perşembe Belde Başkanı Vedat Emeksiz de, son olarak HAS Parti&[#]8217;den AK Parti&[#]8217;ye geçenleri tanıtarak teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi