Kozlu Belediye Başkanı ve AK Parti Kozlu Belediye Başkan adayı Hüdai Dökmeci, yerel seçimi değerlendirdi. Kozlu beldesindeki seçim hazırlıklarını değerlendiren Dökmeci, seçim hazırlıklarının hareketli olmasına rağmen kalitenin düşük gittiğini söyledi. Diğer adayların söylemlerine cevap veren Dökmeci, insanları öpmek, okşamakla halka hizmet yapılmayacağını ifade etti. 29 Mart 2009&[#]8217;da gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Yerel Seçimi&[#]8217;ni yine kendisinin kazanacağını ileri süren Dökmeci, seçime kalite getirilmesini istedi. Herkesin kendi yolunda gideceğini söyleyen Dökmeci şöyle konuştu:
&[#]8220;Bana göre Kozlu seçimleri ne kadar hareketli olsa bile kalite düşük gidiyor. Niye düşük gidiyor. Benim yaptığımda bir şey varsa karşımdaki kullanacak, söyleyecek, konuşacak. Bu siyasetin doğasında var. Peki birilerinin yaptığını veya sebep olduklarını konuştuğumuz zaman zorlarına giden ne oluyor. Böyle bir şey yok. Yani sadece halkı, efendim orada beyanat veriyor, biri diyor &[#]8217;10 yıldır meydanlarda yoktu&[#]8217;, biri diyor &[#]8216;5 yıldır vardı da ne yaptı?&[#]8217; Ne mi yaptık. En başta onun bıraktığı bozuk düzeni onardık. İnsanları sadece öyle okşamakla, öpmekle ve sevmekle de halka hizmet yapılmaz. Ağabeylik yapmakla da olmaz. Öyle ağabeylik yapılacaksa onu da kabul etmiyoruz zaten. Kozlu yine bizim zamanımızda uygar kent olacak. Buraya kadar getirdik zaten. Seçime kalite getirilmesini istiyorum. Biri ordan derse ki &[#]8216;Sen artık aşağı in, sıra bize gelsin.&[#]8217; Sırayı kendin getiremezsin. Önce halkı seveceksin, halk seni sevecek. Ben 1976 yılından bu yana belediyeciyim. 33 yıldır ben belediyecilik ile iç içeyim. Elbetteki benim bilgi ve tecrübem onlardan fazla olacak. Bundan da gocunmalarına hiç gerek ve lüzum yok. Herkes yolunda gidecek. Halk için insanlık için ilimiz, ülkemiz için herkes kendi yolunda gidecek ama yol, yol olmalı. Öyle kalkıp ta sokak hareketleriyle halka kimse hükmedemez, kurallar kaideler vardır. O kurallar ve kaideleri zaten kanun belirlemiştir. Kimse onların dışına da çıkamaz. Önümüzdeki süreçte yerel seçim var. Bizim korkacak, çekinecek hiçbir şeyimiz yok. Bak görecekler seçimi yine ben alacağım. Halk desteğini yanında bulamayanlar hiçbir zaman başarılı olamamışlar ve olamayacaklardır.

SÖYLENTİLERE CEVAP
Gazetecilerin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan&[#]8217;nın Hüdai Dökmeci&[#]8217;nin adaylıktan çekilmesi yönündeki söylemlerini hatırlatması üzerine cevap veren Dökmeci, 29 Mart 2009 tarihinde sandıklar konulduğunda çekilmesi gerekenlerin belli olacağını ifade etti. Kendisinin yeniden seçileceğini yineleyen Dökmeci, diğer adaylara da &[#]8216;hodri meydan&[#]8217; dedi. Dökmeci sözlerini şu şekilde tamamladı:
&[#]8220;Hodri meydan. 29 Mart 2009&[#]8217;da sandıklar konulacak. Bakacağız bakalım kimin çekilmesi gerekiyormuş. Ben kimseye &[#]8216;çekilin&[#]8217; demiyorum. Benim bu dördüncü seçimim. Halktan, sandıktan korkan insanlar seçime girmesinler. Benim böyle bir korkum, endişem yok. Olsaydım zaten giderdim şimdi emekliliğimi yaşardım. Ben halk için varım. Belediyecilik için varım. Yakında seçim beyannamemizde göreceksiniz. Nasıl bir belediye devir almışız. O belediyeyi nereden nerelere getirmişiz. İnsanlar, çalışanlar biliyor. Bilmiyorlar veya bilmemezlikten geliyorlarsa orada okurlar görürler. Karşılıklı suçlamalarla bir yere gelinmez. Halkı balık hafızalı zannetmesinler. Halk akıllı, özellikle Kozlu halkı bilinçli. Halk bunların ne yapmak istediklerini, Kozlu&[#]8217;yu nereye getirmek istediklerinin farkında.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi