Zonguldak TSO’da başlayan seçim süreci hız kazandı.

TSO´nun mevcut yönetiminde de olan Şenol Altuntaş, Başkan Salih Demir´e karşı adaylığını açıkladı. Saat 11.00’de yapılan toplantıda Altuntaş´a, Ali Papila, İrfan Gül, Ömer Gülay, İsmail Ofluoğlu, Cengiz Başol, Hamit Aslankılıç, Mustafa Çakır, Turgut Aydın, Şükrü Sarı, İsmail Arslan, Murat Uzun, Mehmet Apaydın, Muammer Toprak, Şaban Aydemir, Mustafa Kahveci, Ali Aydın, Talip Ekşi, Resul Demirbaş, Ahmet Balcı, Emre Acar, Ali Kulunk, Murat Candaş, Ali Sağır, İhsan Aydemir, Mükremin Gülay, Berat Akmaz, Kenan Özçiçek, Recep Karapınar, Talip Saral, Murat Korkmaz, Miraç Sipahioğlu, Tahsin Alay, Fahri Göktepe, Soner Özçelik, Ahmet Yılmaz gibi isimler destek verdi.

Zonguldak Değişim Hareketi olarak yola çıktıklarını ve işadamları olarak Zonguldak’ın kaderini değiştirmek istediklerini belirten Altuntaş açıklamasının yazılı bölümünde şunları söyledi;

“Öncelikle, ülke gündemindeki önemini hala koruyan kısa bir süre önce elim bir kaza sonucu Kozlu’da hayatını kaybeden maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, başta aileleri ve sevenleri olmak üzere tüm mesai arkadaşlarına ve madencilik camiasına başsağlığı diliyorum. Allah madenci kardeşlerimizle birlikte ekmeğinin peşinde olan tüm çalışanlarımızı böyle elim kazalardan korusun, esirgesin.”

ZONGULDAK DEĞİŞMEK ZORUNDA

Sözlerime Zonguldak Değişim Hareketi’nin başlangıç noktasını sizlerle paylaşarak başlamak istiyorum. Hepimizin bildiği meşhur bir söz vardır;

Değişmeyen Tek Şey; Değişimdir.

Belki de bu sözün en son söylenebileceği bir coğrafyada yaşıyoruz. İşte bu nedenle ben ve arkadaşlarım bilgi, birikim ve tecrübelerimizin bize kattığı toplumsal bilinç içinde değişimin bir yerlerden başlatılması için harekete geçtik. 100 yıldan beri hala ekmeğini yerin yüzlerce kat altından çıkaran, 56 yıldan beri mecburen aynı köprüyü kullanan, 21. Yüzyılda hala kirli hava soluyan, kurulduğundan bu yana hala şehir içi ve dışında alternatif yolu olmayan bir şehirde değişim fikri bile önceleri kişilere hayal gelebilir. Ama biz bu hayalimizin peşinden gitmeye kararlı ve gerçekleştireceğimize dair inançlıyız.

Biz; bir kişi ya da bir aile değiliz, her şeyden önce bir ekibiz. Herhangi bir siyasi partiye sempatimiz ve hatta üyeliklerimiz olsa bile siyasi amaçlarla bir arada değiliz. Bizim amacımız ilimiz çapında gerçekleştirilecek değişimler sonrasında sosyo-ekonomik refahı artan bir Zonguldak.

Malumunuz olduğu üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altındaki 365 Oda ve Borsa’da 2013 yılı Şubat-Mart döneminde Meslek Komitesi, Meclis, Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeliği seçimleri gerçekleştirilecek.

TSO’NUN ÜYELERLE BÜTÜNLEŞMESİ ŞART

Ticaret ve Sanayi Odalarının bir ilin ekonomisi, kültürü, sosyal hayatı ve hatta eğitim düzeyindeki etkin rolü ve önemi nedeniyle, Zonguldak Değişim Hareketi temsilcileri olarak bizler değişimin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminden başlatılmasının çok doğru bir adım olacağını düşündük. 1919 yılından bu yana hizmet veren Odamızın üyeleri ile bütünleşmesi, çok daha katılımcı ve etkin bir Meslek Komitesi ve Meclis düzeninin sağlanması, yönetimde tam bir demokrasinin hakim olması, yeterli eğitim ve donanıma sahip uzman kadrolarla üyelere verilen hizmet kalitesinin artırılması için bu değişimin gerekliliğine inanıyoruz.

Aradan geçen yaklaşık bir asır içinde Zonguldak TSO bünyesinde gerçekleştirdikleri hizmet ve katkılarından ötürü tüm Meclis Başkanı ve üyeleri ile Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine şükranlarımızı sunarız. Bizler, uzun yıllar içinde bulunduğumuz Zonguldak iş ve ticaret çevrelerinin desteği ile bu görevlere talip olurken çıkış noktamız farklı projelerle Odamızın vizyonunu yükseltmektir.

UZUNKÖPRÜ TSO’YU KISKANIYORUZ

Bu noktada somut bir örneği sizinle paylaşmak istiyorum. Dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapılan bir açıklama ulusal medyamız kanalıyla tüm yurda duyuruldu. Sn. Başkan beyanatında AB-Türkiye Odalar Forumunun 2. Etabında ülkemizden 41 Oda’nın Avrupa Birliği’nden 34 Oda ile eşleştiğini belirtti. Bu haber Odalarımız adına çok sevindirici ve gurur verici olduğu kadar biz Zonguldak Değişim Hareketi gönüllüleri için o kadar üzüntü verici. Çünkü bu başarılı Odaları arasında Kütahya, Batman, Şırnak ve hatta Uzun Köprü ilçesi Ticaret ve Sanayi Odaları var. Bu Odalarımızı ve yetkililerini tebrik ettiğimiz kadar imreniyor ve hatta kıskanıyoruz.

Cumhuriyetimizin ilk ili olan Zonguldak gibi bir şehrin asırlık Odası’nda İngilizce bilen bir personeli bile yokken bu tarz başarıları sağlamak elbette ki çok zor. 2011 sonu itibarıyla Odalarımız tarafından 440 proje uygulanarak 350 milyon Avro hibe desteği yağmur gibi yağarken bize düşen birkaç damla değişimin ne kadar gerekli olduğunun açık bir kanıtı. İşte bizim idealimiz o 41 Oda arasında en kısa zamanda yer almak ve Zonguldak’ı ülkemizde ve Avrupa çapında layık olduğu yere getirmek.

BİZLER ORTAK AKILDA BİR ARAYA GELDİK

Bizler ortak akılda bir araya geldik, güç birliği yaptık. Çeşitli projelerle yönetime talibiz. İlk ve en büyük hedefimiz Odamızın gerçek sahipleri olan üyelerimiz ile kaynaştırılması ve yönetimin her aşamasında üyelerimizin aktif görev alması. Dürüst, ilkeli, katılımcı, kurumsal, şeffaf, analitik ve tutarlı bir yönetim anlayışını hep birlikte oturtmak için bu göreve talibiz.

İlimizde bulunan başta Valiliğimiz olmak üzere, tüm İl Müdürlüklerimiz, merkezi ve yerel Belediye Başkanlıklarımız, Üniversitemiz, Kalkınma Ajansımız, İlin en büyük istihdamını sağlayan Türkiye Taşkömürü Kurumumuz, Maden İşçileri Sendikamız ve tüm sivil toplum kuruluşlarımız ile ilişkilerimizi en üst düzeyde tutmak ise diğer bir hedefimizdir.

UZMAN KADROLU VE PROJE ODAKLI BİR ODA İSTİYORUZ

Üyelerimizin yaşadığı eğitim eksikliğinin giderilmesi, finansal sıkıntılarının aşılması, nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması, dış ticarete yönlendirilmesi, ürün ve hizmet kalitesi standartlarının yükseltilmesi gibi son derece önemli konulara yine üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda hassasiyetle ve somut adımlarla gitmek ise hem misyonumuz hem de hedefimizdir.

Bu itibarla geliştirdiğimiz;

“zonguldaksanayi.com Portalı”

“İtibarlı Oda-İtibarlı Üye”

İş Borsası

Oda Kredi Kartı

Lojistik Merkez

Marka Şehir Zonguldak

Aktif ve Etkin Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu

Özel İhtisas Komisyonları” gibi projelerimizi gerek broşürlerimizden gerekse de www.zonguldakdegisimhareketi.com adresli web sitemizden inceleyebilirsiniz. Ayrıca bu hareketimiz çağımızın en çabuk ve etkili iletişim aracı olan sosyal medyada, facebook ortamında da hizmete girmiş, ilk 24 saat içinde 500’ü aşkın beğeni toplamıştır. Bilginin en önemli güç haline geldiği günümüz sanayi ve ticaret ortamında sivil toplum kuruluşlarının görev ve sorumlulukları da artık değişmiştir. Sadece kanunlarla belirlenmiş belgeleri tanzim eden klasik Oda anlayışı geçerliliğini yitirmiş, uzman kadrolarla proje odaklı çalışan Odalar hem daha etkin olmuş hem de üyeleri tarafından çok daha fazla desteklenmiştir. Çağımızın sağladığı bütün imkan, zorluk, engel ve gerekliliklerinin bilinciyle Zonguldak Değişim Hareketi gönüllüleri olarak bizler Ticaret ve Sanayi Odamızı tüm üyelerimizle birlikte yönetmeye talibiz. Çok değerli Oda üyelerimizden önümüzdeki Şubat-Mart döneminde gerçekleştirilecek seçimlerde oylarını mutlaka kullanmalarını ve bize destek olmalarını bekliyoruz. Ortak Paydamız, Ortak Faydamızdır.

ALTUNTAŞ SORULARI YANITLADI

Başkan Adayı Şenol Altutaş toplantının soru- cevap bölümünde adaylık süreyle ilgili olarak; “Seçimin Şubat-Mart aylarında yapılacağı 10 Ocak günü Anayasa mahkemesinin kararından sonra netleşmiştir. Şayet o karar çıkmasaydı Haziran gibi yapılması söz konusuydu. O yüzden adaylığımızı bugün açıklamak durumunda kaldık. Seçim tarihi belirlenmemiş bir seçim bizler adayız diye ortaya çıkmanın bir manasının olmadığını düşündük” dedi.

Altuntaş şöyle devam etti;

“Biz oda yönetimine talibiz. Bu konuları başka yerlere çekmenin çok doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu demokratik bir yarıştır. Ekibimizle birlikte çıktık, projelerimizi kamuoyuyla paylaşmaya çalıştık ve sonra bizim seçmen profilimiz bellidir. Sanayicidir, tüccardır, işadamıdır. Onlar kararlarını verirken çok daha sağduyulu, enine boyuna hesabını yapabilecek insanlardır. Biz bu olayı hizmet yarışı olarak görüyoruz. Yeni bir anlayışla, yeni bir ekiple, Zonguldak Değişim Hareketi olarak, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının yönetimine talibiz. Zonguldak’ta ticari hacmi büyütmeye niyetliyiz. Bizim iddiamıza göre Zonguldak’ın avantajları bugüne kadar pazarlanamamıştır. Bunları pazarlamak için bu göreve talibiz. Üyelerimiz şayet bize bu görevi verirlerse bizde bunları yapmaya çalışacağız”

BAZI İSİMLER NEDEN YOKTU?

Altuntaş, kamuoyuna yansıyan bazı isimlerin neden bu toplantıda olmadığıyla ilgili soru üzerine; “Devam eden bir hayatımız var. Biz işadamıyız ve bizim zamanımız bize zor yetiyor. Arkadaşımızın daha önceden takvime alınmış bir iş görüşmesi vardır ve oraya gitmek zorundadır. Ona illa sen burada olacaksın demek çok doğru değil. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odamız gerçekten çok heybetli bir bina. Beklide Zonguldak’ın en güzel yerinde olan bir bina. Tabi Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasına da yakışan bir binadır. Hasbelkader o binanın oraya yapılmasında Sayın Başkanla birlikteydik. Ben baktığım zaman mutlu oluyorum. Zonguldak çok daha iyilerine de layık. İçinin boşluğu, doluluğu bir anlayış meselesidir. Biz Zonguldak’ın ticaretini büyütmekten yanayız. Biz bu şehri geliştirme misyonu taşıyan bir ekibiz. Ticari hacmimiz büyüdükçe, şehrimiz büyüdükçe, geliştikçe o ticaret odası binası beklide bize yetmeyecektir. Biz 2 binin üzerinde üyesi olan bir odayız. Üyelerimizle de birlikte odayı yönetmeye talibiz. Daha fazla katılımın olduğu, daha fazla insanın gelip gittiği ve yönetimine talip olduğu hatta ben isterdim ki bu dönemde 2 değil, 3-4 tane talip olsun. Rekabetin kaliteyi arttırdığını düşünenlerdenim. İnşallah bir sonraki seçimde 3.- 4. ekipler olur. Teveccüh kime gösterilirse de onlar yönetirler” dedi.

SALİH DEMİR ADAY OLURSA ADAY ÇIKMAYACAK

DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL

Altuntaş, geçmişte kendisinin ‘Salih Demir aday olursa aday olmam’ dediği yönünde beyanı olup olmadığını sorulması üzerine; “Alınmış öyle bir karar yok ve öyle bir karar da bizi bağlamaz. Sanıyorum Sayın Başkan bu hafta içerisinde ‘isteyen herkes aday olabilir’ şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bizde ekip olarak demokratik hakkımızı kullandık. Yolumuza da devam ediyoruz” yanıtını verdi.

Altuntaş şöyle devam etti;

“Sayın Başkan 18 yıldır bu görevi layıkıyla yapmış bir insandır. Biz bir oda üyesi olarak, Zonguldak Değişim Hareketinin bir mensubu olarak Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Hakikaten bu 18 yıl içerisinde iş yaptığınız zaman hata da yaparsınız. Onlar ufak tefek şeylerdir. Ama çok önemli görevler yapmıştır. Ben Zonguldak Sanayi ve Ticaret Odası Üyesi olarak kendisine çok teşekkür ediyorum. 18 yıl uzun bir süredir. Ben kendisinin çok iyi işler yaptığına inananlardanım. Kendisinden Allah razı olsun”

KAYBEDERSEK DE HAYAT DEVAM EDİYOR

Altuntaş, seçimi kaybetmeleri durumunda tavrının ne olacağı yönündeki bir soruya karşın; “Bu bir seçimdir ve seçimde 2 tane kazanan olmaz. Onun için biz her türlü sonucu olgunlukla karşılayabilecek bir ekibiz. Kazansak sevincimizi abartmayız, kaybedersek üzüntümüzü abartmayız. Hayat devam eder. Asıl olanda odur. Ben bu mücadeleyi hep hizmet yarışı olarak algıladım. Biz Zonguldak Değişim Hareketi olarak, Zonguldak’ın değişimini, dönüşümünü sağlamak adına üzerimize düşen neyse, ne yapabiliriz, ne yapmalıyız noktasından yola çıktık. Yolumuza devam edeceğiz. Diliyoruz ki kazanan taraf oluruz. Biz kazanırsak da Zonguldak’ın yeni bir ivme yakalayacağını düşünüyoruz. Zonguldak’ın da faydasına olacağını düşünüyoruz” yanıtını verdi.

ODA BAŞKANLARININ ZİYARETİ ÇOK NAZİKÇE

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ergün Öztürk, Maden İş Sanatkarlar Derneği Başkanı Baki Kahyaoğlu, Terziler ve Kunduracılar Odası Başkanı Murat Bahadır ve Pazarcılar Odası Başkanı Süleyman Özdoğan, TSO Başkanı Salih Demir’e yaptıkları için teşekkür ve yeni dönem için destek ziyaretini nazik bir davranış olarak değerlendiren Altuntaş; “Çok nazikçe bir ziyaret olarak kabul ediyorum. İnşallah Zonguldak’a fayda getirecek bir ziyarettir. Niyetlerinin ne olduğu belli. Nezaket ziyareti olduğunu söylüyorlar. Zaten ellerinde de çiçek vardı ve ne kadar nazik olduklarını gördük” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi