Anayasa Mahkemesi’nin TOBB Yasası’ndaki “iki dönem başkanlık yapanların iki dönem geçmedikçe tekrar başkanlığa aday olmalarını” engelleyen maddeyi iptal etmesinin ardından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir’in önündeki engel kalktı. Zonguldak’taki Oda Başkanları da Demir’e ziyarette bulunarak, yasanın değişmesine sevindiklerini ve destek verdiklerini dile getirdiler.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ergün Öztürk, Maden İş Sanatkarlar Derneği Başkanı Baki Kahyaoğlu, Terziler ve Kunduracılar Odası Başkanı Murat Bahadır ve Pazarcılar Odası Başkanı Süleyman Özdoğan, TSO Başkanı Salih Demir’e verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederek, başarılar dilediler.

Ziyarette konuşan TSO Başkanı Salih Demir, bu zaman kadar ister TSO olsun, ister Demir Grup olsun yaptıkları hiç bir hizmeti basınla paylaşmadıklarını, bundan sonraki süreçte yaptıkları çalışmaları basınla paylaşacaklarını söyledi. Ziyaretin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Demir, “Böyle önemli bir günde beni ziyaret ettiniz. Sizler bizim başımızın tacısınız. Oda Başkanlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

KÜÇÜKALİ: “DEMİR GRUP’UN HER ZAMAN DESTEĞİNİ GÖRDÜK”

Ziyarette ilk konuşan Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, TSO Başkanı Salih Demir’in kendilerine çok büyük destek verdiğini ve hiç bir zaman kamuoyu ile paylaşmadıklarını söyledi. Küçükali, “Salih Bey’i, TSO Başkanı olması nedeniyle ziyaret ettik. Fakat Demir Grup’un Zonguldak’ta 3 bin işçi çalıştırdığını biliyoruz. Bu 3 bin insanda Zonguldak’ta bizim üyelerimizden alışveriş yapıyor, bize her türlü katkı sağlıyorlar. Biz bu katkılardan dolayı Demir Grup’a teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda Sayın Salih Demir, her konuda, her zaman bize destek oldu ve bunları medya ile paylaşmamızı istemedi. Size her zaman teşekkür ediyoruz. Sizin bize çok katkılarınız oldu, hep basınla paylaşmak istedik. Ama siz istemediniz. Dediniz ki: ‘Bir elin verdiğini diğer elin görmemesi lazım’. Ama biz artık Zonguldak’ın bunu görmesini istiyoruz. Bu nedenle de yanınıza geldik. Biz bu kadar yardım görüyoruz, hizmet görüyoruz, bunu da kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Kendilerine her zaman teşekkür ediyorum” dedi.

ŞEHRİ: “ÇOK FAYDALARINI GÖRDÜK, GÖZ ARDI EDEMEYİZ”

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri de, yaptığı konuşmada, Salih Demir’in tekrar aday olabilecek olmasına çok sevindiklerini ve çok faydasını gördüklerini ifade ederek, “Salih Bey’e bizi kabul ettiği için çok teşekkür ediyorum, tekrar aday olabilecek olmasına da çok sevindim. Esnaf Kefalet’in yanı sıra Sanayi Sitesi olarak da bize çok katkıları oldu. Toplantılarımıza geldi, hiç unutamayacağım yardımlarda bulundu. Hiç para almadann bütün inşaatlarımızda bize yardımcı oldu, onun kıymetini ben bilirim. İkincisi ise, TSO eskiden ana cadde üzerindeydi, orada araba park etmek zordu. Burayı belediyeden alıp çok büyük emek sarf etti, kendi makineleriyle, cebinden masraf ederek Zonguldak’ın gururu bir TSO’yu Salih Başkan kazandırdı. Bu açıdan teşekkür ediyorum. Hizmetleri çok, ama kendisini piyasaya anlatmadı. Onun için ben burada sanayiye yaptıkları destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Daha çok şeyler yapacağına inanıyorum. Çok faydalarını gördük, onun için bunu göz ardı edemeyiz.”

ÖZDOĞAN: “PAZARYERİMİZ YIKILDIĞINDA DESTEKLERİNİ ÇOK GÖRDÜK”

Pazarcılar Odası Başkanı Süleyman Özdoğan ise, TSO Başkanı Salih Demir’in önünün açılmasına sevindiklerini, geçen kış pazaryerinin çatısının çökmesinin ardından Demir Ailesi’nin çok büyük destekleri olduğunu söyledi. Başkan Özdoğan, “Arkadaşlarımızın önünün açılması bizi sevindirdi. Pazaryerinin çatısı çöktüğü zaman sabaha kadar araçlarını çalıştırdı, bizimle beraber uğraştı. O bölgeyi güzel bir şekilde açtık. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Önümüzde seçim var. Hem hayırlı olsun demek, hem de teşekkür etmek için geldik” dedi.

DEMİR: “BUGÜNE KADAR YAPTIĞIM HER KATKI SİZE HELAL OLSUN”

Yıllarca kendisiyle beraber hizmet etmiş olanların “Bu Ticaret Odası ne yapıyor?” şeklindeki sorularına şaşırdığını belirten TSO Başkanı Salih Demir, şunları söyledi:

“Böyle önemli bir günde beni ziyaret ettiniz. Sizler bizim başımızın tacısınız. Oda Başkanlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu ziyareti başka arkadaşlarımız yanlış da anlayabilir. Bu destek olarak değil de, yasanın değişmesi olarak algılansın istiyorum. İnsanlarında bir birlerine destek vermesi önemlidir. Ben yaptığım hiç bir hizmeti hiç bir zaman basınla paylaşmak istemedim. Sizler yaptığım katkılardan bahsediyorsunuz, benim bu güne kadar yaptığım katkılar çok önemli, inşallah bundan böyle daha önemli katkılarda bulunuruz. Yapılanları paylaşmayı yine istemiyorum, ama bunu yanlış anlayan arkadaşlarımız olduğu için bugünden sonra Ticaret ve Sanayi Odası olarak ne yapmışsak, Demir Ailesi olarak ne yapmışsak, kime ne yapmışsak, bunun adı iyiliktir, bunun adı hizmettir bunları basınla paylaşacağım. Bunun sebebi de şu: Biz burada 18 yıldan beri meclis toplantısı yapıyoruz. Her ay bir meclis toplantısı olduğunu düşünün, 18 yılda 200’den fazla toplantı yaptık. En uzun süren meclis toplantımız geçen yıl sürendi. Burada benimle beraber yıllarca hizmet etmiş olan arkadaşlarımız bana, ‘Bu Ticaret Odası ne yapıyor?’ diye sordular. Ben de, ‘Bu Ticaret Odası hiçbir şey yapmıyor, yapmayacak da’ dedim. Onlar da ben böyle deyince şaşırdılar. Niye şaşırdılar? Bu güne kadar 18 yıldan beri onlar benimle beraber değiller mi? Eğer bir şey yapmadıysam, daha önce benim karşıma çıksalardı veya daha önce bunları deklare etselerdi. Aday olup karşıma çıktıktan sonra deklare etmeleri benim zoruma gitti. O yüzden Ticaret Odası’nın ne yaptığını, nasıl hizmetlerde bulunduğunu, bugüne kadar ne yaptığını, bundan sonra neler yapacağını basın huzurunda açıklayacağız. Bunun da bilinmesini istiyoruz. Bugüne kadar yaptığım her katkı size helal olsun, siz de hakkınızı helal ederseniz çok sevinirim. Bundan sonra daha önemli katkılarda bulunacağımı şimdiden söylemek istiyorum.”
Editör: Pusula Gazetesi