AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı’nın İl Danışma Meclis toplantısı ve Siyaset Akademisi ödül töreni, Bakacakkadı beldesindeki 100’üncü Yıl Atatürk Hizmet Köyü´nde düzenlendi. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Emine Çift, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, İlçe-Belde Belediye Başkanları, AK Parti İlçe-Belde Başkanları, Belediye-İl Genel Meclisi üyeleri, Kadın-Gençlik Kolları Başkanları ve partililer katıldı.

“DEMOKRASİDEN VAZGEÇMEK SÖZ KONUSU DEĞİL”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye´de çok şeyin değiştiğini ve yenileştiğini ifade ederek, "Ülkemizde kim demokrasiye ve millet iradesine halel getirmeye çalışıyorsa, hukuku onun başında zebani gibi diken anlayışı ortaya koyan bir sürecin içerisindeyiz. Af yok, demokrasiden vazgeçmek gibi bir şey söz konusu değil. Bu memlekette sadece 4 tane yıldızı olan insanlar, o yıldızları taşıdıkları için mahkemece çağırdığı halde mahkemeye gitmiyorlardı. ´Bu hakkaniyet değildir´ diye haykırdım, şimdi öyle değil. Hepimizin eşit olduğu bir Türkiye var” diye konuştu.

“RÖVANŞİST BİR MANTIKLA DEĞİL, DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE GÖRÜYORUZ”

Soylu, Türkiye´nin önündeki sürecin bir taraftan kolay, bir taraftan da zor olduğunu belirterek, "Türkiye´nin son 10 yıldır demokratikleşmesi, 21’inci yüzyılda adam gibi bir devlet olabilmesi ve büyük bir millet olabilmesi için çaba sarf eden bu anlayışa karşı, ´hayır biz bu işe katkı koymayalım, sinelim, bekleyelim, belki ayakları takılırsa bir şekilde biz işin başına gelebiliriz´ diye bekleşmek; Allah´a yemin ederim ki, 1961 darbesinde 16-17 Eylül´de Menderes asılırken sessiz durmak gibi alçak bir şeydir. Şimdi yepyeni bir Türkiye var. O yepyeni Türkiye´nin kıymetini bilebilme fırsatını ortaya koyabilen bir kadronun içerisindeyiz. Geçmişin hesabını demokratik bir şekilde görebilen, öyle rövanşist bir mantıkla değil, demokratik bir şekilde gören, bunu yaparken de hep birlikte geleceği inşa etmek için kimseyi ötekileştirmemeyi ortaya koyan anlayışla karşı karşıyayız" dedi.

“ERDOĞAN’DAN BAŞKA KİMSE GETİREMEZ, SİSTEM MÜSAADE ETMEZ”

Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Başkanlık sistemi konusunda iddia sahibi olan bir kişi olduğunu belirterek, "Bunu parlamenter sistem çok kötü olduğundan söylüyor değilim. Türkiye´de parlamenter sistemin, bürokratik oligarşi tarafından teslim alındığına inandığım için bunu söylüyorum. Önümüzde bulunan kronik sorunların önemli bir şekilde parlamenter sistemle çözülemeyeceğini düşünüyorum. Nasıl Türkiye´yi büyüteceksiniz? Türkiye´de cinsiyet açısından da kadını önceleyen bir sistem olamaz. Ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi birisi çıkar da, işte bugün ki parlamentoda olan kadın milletvekili sayısını oraya getirebilir. Başka kimse getiremez, sistem müsaade etmez. Siz zannetmeyin ki Başbakan’ın 3 dönemi bitiyor. Cumhurbaşkanı inşallah, aday olursa seçilecek, benim gönlüm öyle. Cumhurbaşkanlığı süresi 5 artı 5 olacak, 10 yıllık görev süresi var mı, var. Başkanlık sistemi gelirse ne olacak? Gene 10 yıllık görev süresi. Yani Recep Tayyip Erdoğan için değişen bir şey yok. Kimse bunu Sayın Başbakan için başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi gibi bir anlayışı koyuyor gibi düşünmesin. Bu Türkiye´nin büyük bir devlet olabilmesi için şarttır. Bunu yapmazsa patinajımız devam edecektir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, konuşmasının ardından Siyaset Akademisi´ne destek olanlara teşekkür belgelerini verdi.

AK PARTİ EREĞLİ İLÇE BAŞKANLIĞI’NIN TANITIM TOPLANTISINA DA KATILDI

AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen tanıtım toplantısına katılmak üzere Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, gündemle ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Kabine´de değişiklik olacağına yönelik söylemler ile ilgili soruları yanıtlayan Soylu, şöyle konuştu:

"AK Parti kurulduğu yıldan itibaren bende dışarıdan izledim. İçyapısını çok daha iyi bir şekilde hissettiğim ve anladığım AK Parti bir takım halinde büyük çalışmalara ve ülkenin dönüşümüne imza attı. Bütün bu meselelerle ilgili AK Parti ile ilgili böyle bir değerlendirmeden hareket etmek elbette basının temel hakkı olabilir. Ama şunu açık yüreklilikle söylemek isterim ki AK Parti her döneminde hem kabine üyeleriyle hem partinin karar vericileriyle ve hem de kadrolarıyla başarılı olduğuna yönelik olarak halkın tam tescilini almıştır. AK Parti hem 2011 seçimlerinde aldığı her iki kişiden birinin oyunun desteği ve hem kamuoyu yoklamalarında halkın desteği ile tabanı genişleyerek büyümektedir. Bu nedenle Türkiye´nin meselelerini bir kabine revizyonuna, bir bakanlık değişimine getirip tıkamak veya üzerinden tartışma yapmak bana göre bir çelişkidir."

AK Parti´nin 2023 hedefine yeni bir heyecanla başladığını anlatan Soylu, şunları söyledi: "Partimizin Türkiye´nin geleceğiyle ilgili uğraştığı ciddi meseleler var. AK Parti´nin, ülkemizin kronik problemlerine çözüm arayan ve Türkiye´yi geliştirmeye, dönüştürmeye ve bugüne kadar ele alınmayan meseleyi ele alarak kendi insanlarına standartları yüksek bir yaşam biçimine oluşturmaya dönük bir hakkı var. Bu da sivil hakkıdır. Sivil hak da toplumla her şeyi tartışmaktadır. Bu tür meseleler üzerinde çok durmanın önemli olduğunu düşünmüyorum."
Editör: Pusula Gazetesi