Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Zonguldak ziyaretleri kapsamında CHP Çaycuma İlçe Örgütü´nü ziyaret etti. Genç´e ziyaretinde Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Başkanı Halil Furat, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, Devrek İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman´da eşlik etti. Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu ve kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Kamer Genç, konuşmasında maden kazalarının önüne geçilebileceğini, ama ülkenin halkı düşünmeyen bir iktidar tarafından yönetildiğini söyledi.


İktidarın, Türkiye´nin dostu olmadığını söyleyen Genç; "Bu siyasi kadronun bu ülkeye bakış acısı bu kadar düşmanca olunca, halka hiçbir değer verilmemekte, halkın içine düşebileceği sıkıntıların önlenmesi için hiçbir tedbir alınmamaktadır. İnsan hayatının bedeli yoktur. Görüyoruz ki madende tünel açma işini inşaat firmasına vermişler. Taşeron şirket çalıştırıyorlar. Halbuki bunlar hayati önem taşıyan, ihtisas gerektiren işler. Türkiye´nin ilmine, kültürüne, yapısına uygun bir iktidar kadrosu olsa bu kazalar önlenebilir, tedbirler alınabilir. Fakat böyle kötü bir kadro ile Türkiye yönetilmeye çalışılıyor. Ülkenin yargısı, parlamentosu çökertiliyor. İleride çok zor bir Türkiye görüyorum.


Ben bu devlete, Atatürk´e hayatımı borçluyum. Atatürk devrimleri inkılapları olmasaydı ben şimdi köyümde sıradan bir vatandaştım. Bu zor günleri aşmak için insanların bazı gerçekleri kavraması lazım. Ülkeyi kurarken canlarını feda eden bir milletin çocuklarıyız. Bu milleti emperyalist güçlerin elinde olan bu siyasi kadrodan kurtarmamız lazım. Gücümüz yettiği kadar Türkiye´nin her yerine gidip bunları anlatıyoruz. Artık halk, kendi rejimine sahip çıkmalı.


Tayip Bey şimdi köprüyü geçmek için vatandaşı kandırıyor. Biz CHP olarak Atatürk´ün inkılâplarını, devrimlerini yok etmeye yönelik olan bir Anayasa taslağının TBMM´den geçmemesi için gerekiyorsa can vereceğiz. Genel Başkanımız devlet deneyimi olan çalışkan bir insan. Tayip Bey İmam Hatip okulunu bitirmiş. Ondan sonra nereyi bitirdiği belli değil. Kendisine zaman zaman; ´Hangi fakülteyi bitirdiniz. Diplomanızı getirinde görelim"diyorum.


Kemal Bey´in çok iyi bir yönetici olacağına inanıyoruz. Bir insana fırsat vermeden başarısını anlayamazsınız. Böyle bir çetenin elinden bu milleti kurtaracağımıza inanıyorum"diye konuştu.

İlçe Başkanı Umut Başoğlu ise Genç´in, acıların kenti Zonguldak´ın ilçesi Çaycuma´da bulunmasından onur duyduklarını söyleyerek ziyaretinden ötürü teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi