Bir süre önce kaçak ocaklar konusunda kapı kapı gezen her akşam televizyona çıkan MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, kazanın ardından bir açıklama yaptı sonra ortadan kayboldu. İl Başkanı Hamdi Ayan ise hiç konuşmadı. Neden?

Zonguldak büyük bir acı yaşarken, Ak Parti, CHP ve BDP heyetleri Zonguldak’a akın ederken, MHP’li bir üst düzey yönetici Zonguldak’a neden gelmedi? Her konuda açıklama yapan MHP Grupbaşkanvekili Oktay Vural neden konuşmadı?

Akşam Gazetesi´nden Aslı Işık´ın Kozlu´da grizu faciasının yaşandığı madenin işletmecisi taşeron STAR İnşaat´ın sahibinin MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel´in eşi olduğu ortaya çıktı.

MADENCİLİKTE TECRÜBESİ YOK

Resmi kayıtlara göre, madencilikte tecrübesi olmayan STAR İnşaat´ın Genel Müdürü de Yönetim Kurulu Başkanı da Şafak Sırrı Demirel. Şirketin yüzde yüz sahibi olduğu Depar Pazarlamanın telefonları bir konuta ait çıkarken, grubun diğer iştiraki Pano Madencilik´te de ilginç bağlantılar göze çarpıyor. Pano Madencilik´in diğer iki ortağından biri Türkiye Taşkömürü Kurumu Müdürü Dursun Akyürek.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu´nun esas işi, kok kömürü için sondaj yapmak.

Deniz seviyesinin 630 metre altında sondaj yapma işi, madencilikte hiçbir tecrübesi olmayan Star İnşaat´a ihale edilmiş. Şirket, Nisan 2008´de aldığı işi zamanında bitiremeyince iki defa ek süre verilmiş. Hem de 14,242 milyon dolarlık ek işle birlikte.

Gürkan Gülay, Yeni Adım’a yaptığı bu açıklamadan sonra bir daha konuşmadı.

“2013 yılının başlangıcında elim bir kaza haberi ile yine yeni yıla üzüntü içinde girmiş bulunmaktayız. Kozlu bölgesinde meydana gelen kaza sonrasında kaybettiğimiz 8 madenci kardeşimiz ve yaralı arkadaşlarımız bizleri derinden üzdü. Artık Zonguldak’ımızın acı ve ızdıraplarla anılan bir şehir olmaması için özellikle madencilik kolunda iş güvenliğinin sağlanabilmesi adına gerekli şartların oluşturulması ve bu gibi acı olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Bu kaza inşallah taşeronlaşmadan kaynaklamadığını düşünüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye Taşkömürü Kurumu adına çalışan taşeron firmaların daha dikkatli izlenmesi ve takip edilmesini, yetkililerden talep ediyoruz. İnşallah bu son yaşanan kaza, Zonguldak adına üzücü olaylar adına sonuncusu olur. Gerekli tahkikatların ve işlemlerin yapılması adına tüm görevlilerin titizlikle çalışırlar ve dün kuyu başında şehit madenci kardeşlerinizin cansız bedenlerini bekleyen aileler o acı görüntüler hem bizlere hem de tüm çalışanlara ders olur. Ve oradaki acı ve ızdırap artık son bulur”

Pusula soruyor:

Zonguldak büyük bir acı yaşarken, Ak Parti ve CHP heyetleri Zonguldak’a akın ederken, MHP’li bir üst düzey yönetici Zonguldak’a neden gelmedi? Her konuda açıklama yapan MHP Grupbaşkanvekili Oktay Vural neden konuşmadı? Hafta sonunu Kızılcahamam Patalya Otel’de geçiren MHP heyetinden biri Zonguldak’a gelemez miydi?

Editör: Pusula Gazetesi