Elmatepe´nin girişinde davul ve zurnayla Elmatepe halkı tarafından karşılanan Belediye Başkan adayı Boray Baycık ve meclis üyeleri yaklaşık yarım saatte seçim bürosuna ulaştı. Elmatepe halkının sevgi çemberinde açılış yapılacak büronun önüne gelen Boray Baycık ve meclis üyesi adayları &8220;Dürüst Başkan, Temiz Meclis&8221; sloganları ile karşılandı. Elmatepe´de düzenlenen törende ilk konuşmayı Demokratik Sol Parti İlçe Başkanı Akın Çamcı yaptı. Çamcı, &8220;Biz bu seçimi kazanacağız. Günlerdir yaptığımız çalışmalarda ne kadar doğru bir adayla yola çıktığımızı tekrar gördük. Bize bölücü diyenler, sandıkta bunun cevabını alacaktır. 29 Mart sabahı inşallah sizlerin oyları ile belediye dürüst başkan ve meclis üyeleri ile tanışacaktır&8221; dedi.
Belediye Meclis Üyesi Adayı Şenol Azman ise, &8220;Sevgili hemşerilerim bugün buraya gelerek bana ve bize verdiğiniz destekten ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Bana Elmatepeli değilsin diyenler gelip bu meydanı görsün. Ben Güney Kıbrıs´tan değilim. Ben Elmatepeliyim. Ben Ereğliliyim. Ben Zonguldaklıyım. Ben Türkiyeliyim. Bizi bölemeyecekler. Buna izin vermeyin. Yıllardır, 15 yıldır size doğru söylemeyen, sizi kandıran bu adama geçit vermeyin. Yetim hakkını yiyen, fakir fukaranın ekmeğine göz diken bu adama geçit vermeyin. Biz bu yolda Allah diyerek kendimizi sakalımızdan astık. Bu yolda bize sahip çıkın, bana sahip çakın&8221; dedi.
Demokratik Sol Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Boray Baycık vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında Posbıyık´ın söz verip de yapmadığı projeleri tek tek vatandaşa anlattı. Baycık, &8220;Halil Posbıyık 15 yıldır renkli kitapçıklarla sizi kandırdı. Hizmet değil hep hayal üretti. 29 Mart sabahı bu hayal üretenlere cevabı sandıkta vereceğinize eminim. 29 Mart sabahı yalan, talan ve haram değil, hizmet ve dürüstlük kazanacak. Benim adaylığımı açıklamamla birlikte bazıları rahatsız oldu. Benim aday olmama bir itirazın mı var. Benim arkamda soruşturma dosyaları yok. Halil Posbıyık siz bir hafta önce Savcılığa gidip ifade verdiniz. Ne ile ilgili ifade verdiniz. Bunu Ereğli kamuoyuna açıklayın sizi alnınızdan öpeceğim. Ekip arkadaşlarımızla Ereğli´de yapılmayanları yapmak ve Ereğli´nin kaderini değiştirmek için yola çıktık. Biz Ereğli´de arkadaşlarımızla çıktığımız bu yolda başka alternatiflerinde olduğunu ortaya koyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu zamana kadar Ereğli´de hep sözler verildi ve yapılmadı. Ama biz bunu değiştireceğiz. Ereğli´de yapılmayanları yapacak ve insanlarımızın daha iyi bir Ereğli´de yaşaması için uğraş vereceğiz. Biz Ereğli Belediyesi´ne gelirsek, kişilere değil hak edene hizmet vereceğiz. Ereğli yararına olmayan hiçbir projeye imza atmayacağız. Dürüstlük bizim ilkemiz olacak. Sizde dürüstlük istiyorsanız bizimle olun&8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi