Zonguldak Gelik Beldesi´nde özel Bektaş Madencilik´e ait madende göçük meydana geldi. 1 işçi hayatını kaybetti, 5 işçi yaralandı.

Patlama, akşam saatlerinde Dağbaca mevkiinde özel şirkete ait maden ocağında meydana geldi. Kömür üretimi sırasında açığa çıkan metan gazının patlaması sonucu maden işçileri 34 yaşındaki Sedat Hamarat, 36 yaşındaki Naim Kuyumcu ve 44 yaşındaki Ömer Caymaz yaralandı. Dışarıdaki maden işçileri patlama sesi üzerine ocağa girip arkadaşlarını kurtarmak istedi. Bu sırada kurtarma çalışmalarına katılan madenciler Mustafa Bektaş, Murat Karaman ve Mustafa Gideroğlu da gazdan zehirlendi.

Ocaktan çıkarılan 6 madenciden 2 çocuk babası Sedat Hamarat’ın öldüğü belirlendi. Yaralı 5 maden işçisi ise özel araçlar ile Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan vücudunun çeşitli bölgelerinde yanıklar oluşan ve sağlık durumu ağır olan Naim Kuyumcu, Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede tedaviye alınan diğer 4 madenciden Ömer Caymaz’ın da sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi. 3 madencinin ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Editör: Pusula Gazetesi