Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Zonguldak&[#]8217;a gelerek, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Gündoğdu, Memur-Sen Zonguldak Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar ve beraberindekiler ile Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan&[#]8217;ı ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ziyaretinde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kesintisiz eğitime destek verdiklerini, sistemdeki eksiklikleri gidermek için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Gündoğdu, şunları söyledi:

GÜNDOĞDU: &[#]8220;ZONGULDAK KESİNTİSİZ EĞİTİMİ EN HASARLA YÜRÜTEN İLLERDEN BİR TANESİ&[#]8221;

&[#]8220;Biz Memur-Sen ailesi olarak, hem insan yetiştiren eğitim sistemini, hem de yetişmiş insanın iradesinin saygın olması gereğini ortaya koyan demokratik sistemi birlikte önemsiyoruz. Dört dörtlük eğitim sistemine kadar bir tarafta darbecilerin millet iradesine kastı, diğer tarafta da Milli Güvenlik Kurulu kararlarının hiçbir pedagojik süzgeçten geçirilmeden dayatıldığı, kat sayı engelleriyle sekiz yıllık kesintisiz zorunlu yaklaşımlarıyla ortaya koyduğu bir vesayet anlayışı vardı. Bugün süreç yönetimindeki aksaklıklara, öğretmene bakışın yanlışlığına zaman zaman yetkililerin açıklamalarındaki yanlışlığa rağmen, ilkokulda temel beceriyi, ortaokulda sistemli bilgiyi, lisede hayata hazırlığı, seçmeli dersler havuzuyla da sanat eğitiminden din eğitimine, mesleki eğitimden diğer tercihlere esneklik sağlayan ve birey olmaya teşvik eden bir eğitim sistemine geçtik. Zonguldak&[#]8217;ta bunu en az sorunla, en az hasarla yürüten illerimizden birisi. Elbette aksaklıklar, eksiklikler var, olmaya da devam edecek. Ama sadece sınava hazırlanan bir yapıdan birey olmaya, sivil ithalsizliğe yolculuk eden bir sisteme ve özgür bireylere geçmemiz lazım. Buda tek tip insan yetiştiren eğitim sisteminden her insanın olduğu gibi önünü açan, ona eşit fırsatlar sağlayan bir eğitim sistemine geçmekle mümkün. Biz sistem olarak bunun bunu sağlayacağına inanıyoruz, bunun içinde destek veriyoruz. Ama sistemdeki eksiklikleri de yetkilileri ile görüşerek gidermek için çaba sarf etmeye devam edeceğiz&[#]8221; diye konuştu

ÖZBEK: &[#]8220;ZONGULDAK&[#]8217;TA EĞİTİM SEVİYESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ&[#]8221;

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise, kesintisiz eğitim sisteminde sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, &[#]8220;Yaklaşık bir yıldır Zonguldak&[#]8217;tayım. Bir yıldır kesintisiz zorunlu 12 yıllık eğitim ile ilgili tüm çalışmalarımızı en az zayiatta atlattık. Şu anda dört dörtlük sistemimiz adapte oldu. Sıkıntılarımız az düzeyde devam etti. Şu anda bu çalışmalar bize hız verdi. İnsanların kendi istekleriyle gidebilecekleri okullara yönlendirildi. Şuanda kendi hür iradeleriyle seçmeli derslerde istedikleri dersleri öğrencilerimiz seçti. Zonguldak&[#]8217;ta gördük ki matematik dersi seçildi. Bu da gösteriyor ki, sayısal ağırlıklı olan bir il ve öğrencilerimizin sayısala yönlendiği bizleri sevindiriyor. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Eğitim kolundaki sendikal faaliyetlerde ve tüm sendikalar bize aynı eşit mesafede. Eğitime yapılan her türlü desteği tebrik ediyor ve teşekkür ediyoruz. Sendikalardan gelecek projelere hazırız. Onlarla birlikte proje yapmaya, Zonguldak&[#]8217;ta eğitim seviyesini yükseltmek için ne gerekiyorsa birlikte yapmaya hazırız&[#]8221; dedi.

Ardından Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız&[#]8217;ı ziyaret eden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ziyarette, kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Gündoğdu, şu görüşleri dile getirdi:

GÜNDOĞDU: &[#]8220;BİR AY İÇERİSİNDE HEDEFİMİZ 10 MİLYON İMZA&[#]8221;

&[#]8220;1930´da kadına seçme hakkını, 1934´te seçilme hakkını vermişiz. Yıl 2013. Hala kadının ne giyeceğine devlet karışıyor. Biz vatandaşına karışan, tanımlayan devlet değil, vatandaşını tanıyan devlet istiyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği, çalışma hayatında fırsat eşitliği, siyasette fırsat eşitliği gibi Türkiye´nin sınıfta kaldığı konulardan birisi de başörtülüler üzerinden kadına devletin uyguladığı şiddettir. Gazetelerin 3´üncü sayfalarında karısını döven erkek manşet haberdir. Evet, kimse kimseyi dövmesin. Ama devlet şu anda başörtü yasağıyla devlet memurlarını, siyaset yapmak isteyen kadınları dövmeye devam ediyor. Genel Merkezimizle karar verdiğimiz yeni kampanyada bir ay içerisinde en az hedefimiz 10 milyon imza. Başörtü özgürlüğü, kılık-kıyafet özgürlüğünün kamuoyunda taraftar bulmasını istiyoruz. 82 model ucube, faulleri orta kemiğe kadar uzatma, bıyıkları üstten almama, saçların şekli, başın açıklığı gibi &[#]8216;çağdışı bu yönetmelikten kurtulma zamanı geldi&[#]8217; diye düşünüyoruz. Bu kampanyanın duyurusunu da ilk kez burada Sayın Valimizin huzurunda ilan ediyoruz. Dün devlet adına devletin soğukluğunu yansıtan Valiler vardı. Bugün Allah´a hamd olsun, millet adına, devlet-millet bütünleşmesini sağlayan Valilerimiz iş başında. Zonguldak Valimizin de hizmetlerini yakinen takip ediyoruz&[#]8221; dedi.

Vali Erol Ayyıldız ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindekilere teşekkür etti.

GÜNDOĞDU: &[#]8220;ZONGULDAK&[#]8217;IN VE TTK&[#]8217;NIN TÜRKİYE&[#]8217;DE BÜYÜK ÖNEMİ VAR&[#]8221;

Daha sonra Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindekiler TTK Genel Müdürü Burhan İnan&[#]8217;ı ziyaret etti.

TTK ziyaretinde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, &[#]8220;Zonguldak ziyaretimizde önce Milli Eğitim Müdürümüze ziyaret ettik. Eğitim, Türkiye&[#]8217;nin en önemli meselesi. Türkiye&[#]8217;deki 74 milyon nüfusu da ilgilendiriyor. Zonguldak alın terinin başkenti. Örgütlenmede de yani işçi sendikacılığında çok önemli bir yeri var. İşçi sendikacılığı 1950&[#]8217;li yıllarda başladı. Alın teri üretim ve Türkiye&[#]8217;ye katma değer oluşturmada Zonguldak&[#]8217;ın ve TTK&[#]8217;nın büyük bir önemi var. Genel Müdürümüz de ekibiyle bu öncülüğü devam ettiriyorlar. Bizde Memur sendikacılığında emeğin öncülüğün mimarıyız. Buradaki bu buluşmayla da Zonguldak ziyaretlerimizi tamamlamış olduk. Yani eğitim özgürlük ve alın teri emek merkezi olarak her 3 konunun da ziyaretini tamamlamış olacağız. Ben Genel Müdürümün şahsında bu kurumda emek veren bütün kardeşlerimizi kutluyorum. En Zor şartlarda bu ülkeye hizmet vermeye ve katkı vermeye devam ediyorlar. Bundan sonrada başarılarının devamını diliyorum&[#]8221; dedi.

İNAN: &[#]8220;KÖMÜRÜMÜZ KOKLAŞABİLDİĞİ İÇİN AYRILACALIK GÖSTERİYOR&[#]8221;

TTK Genel Müdürü Burhan İnan ise, kurumun mekanizasyon nimetlerinden faydalanamadıklarını ifade etti. İnan, &[#]8220;TTK, ülkemizin tek taşkömürü kaynağını üreten bir kamu teşekkülüdür. 5 Müessesede üretim faaliyetlerini sürdürüyoruz. En batıda Armutçuk Müessesemiz, en doğuda da Amasra Müessesemiz üretim faaliyetlerini 24 saat üzerinden devam ettirmektedir. Yaklaşık 6 bin 885 kilometrekarelik bir alanda, ki bunun 3 bin kilometrekaresi deniz altındadır, taşkömürü üretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Son derece zor şartlara sahip bir damar yapımız var. Dolayısıyla bu bizim üretim aşamasındaki işlerimizi çok daha zor hale getiriyor. Bunun sonucunda da emek yoğun bir çalışma ortaya çıkıyor. Maalesef kurum olarak mekanizasyonun nimetlerinden faydalanamıyoruz. Bu konuda da bize uygun, bizim ocak şartlarımızda kullanabileceğimiz mekanize modeli arayışlarımız sürüyor. İnşallah bunun ilkini Şubat ayında Amasra&[#]8217;da deneyeceğiz. Sistem gelecek montalanacak ve deneyeceğiz. Eğer başarılı bulursak satın alacağız. Bizim kömürümüz çok ayrıcalıklı bir kömür. Ayrıcalıklı olmasının sebebi koklaşabilme özelliğidir. Yani entegre bir demir-çelik tesisinde çelik üretmek için mutlaka bizim kömürümüzü kullanmak zorundasınız. Tek kaynakta Zonguldak&[#]8217;ta... Dolayısıyla ülke demir-çelik sanayine, ülke ekonomisine katkı vermek üzere son derece ağır şartlarda arkadaşlarımız ile birlikte yoğun bir çaba içerisindeyiz. Ben ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi