Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, Zonguldak İşadamları Derneği’nin (ZONİAD) konuğu oldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan ZONİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülay, “Çalışma Bölge Müdürümüz Gönül Hanım, bizlere çalışma hayatımızla ilgili önemli bilgiler sunacak. Bizler de bu bilgilerden faydalanmak istiyoruz. Karşılıklı olarak İş-Kur ile işverenlerin problemlerini çözebilmeleri için birbirinden kaçan değil birbirine yakın olan bir ortam istiyoruz. Davetimizi kırmadılar, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, işverenlerin ülke kalkınmasının temelini oluşturduklarını belirterek, “Ben her zaman şunu söylüyorum. İş-Kur olarak, işverenlerimize her zaman önem veriyoruz. Çünkü işverenlerimiz, ülke kalkınmasının temelini oluşturuyorlar. Ülkenin katma değerini yükseltmek için hem enerjileri ve sosyal sorumluluğu ile hem de işyerlerindeki çalışmalarıyla ülkemize önemli katkılarda bulunuyorlar. Bana göre işverenlerimiz çok vazgeçilmezler. Evlerine ekmek, aş götürmek için çalışan insanlara vesile oluyorlar. Ben bu anlamda işverenlerimizi önemsiyorum” dedi.

Kurum olarak değişen ve gelişen iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak için öncelikle müşteri memnuniyetini esas aldıklarını ifade eden Müdür Demirsu, “Belirlediğimiz hedeflere göre önemli çalışmalar yapıyoruz. İş-Kurumu olarak, iş ve meslek danışmanlarımızla işsiz vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Başbakanımız, 4 bin kişiyi iş ve meslek danışmanı olarak işe başlatmak için düğmeye bastı. Bunun 2 bin 317’si Türkiye genelinde atandı. İlimizde 21 iş ve meslek danışmanımız var. Meslek danışmanlarımızın işsiz ve işverenler adına görevleri çok büyük. İki kesim arasında köprü vazifesini oluşturuyorlar. İşverenlerimizi sürekli ziyaret ediyorlar; çünkü sahadalar. Hangi nitelikte elemanlara ihtiyaçları olduğu gibi konularda çalışmalar yapıyorlar. Aynı zamanda işsizlerimizi de, aynı aile hekimi gibi meslek danışmanlarımıza bölmüş durumdayız” şeklinde konuştu.

Mesleği olmayan işsizler için meslek kursları düzenlediklerini hatırlatan Çalışma ve İş-Kur Müdürü Gönül Demirsu, şunları söyledi:

“Çalışma hayatıyla ilgili de faaliyetlerimiz var. Bir taraftan çalışma hayatıyla ilgili kanunları uygularken, diğer taraftan da hem işçilerimizin, hem de işverenlerimizin yanında oluyoruz. Bazen tek yanlı olarak düşünülse de, gerçekte böyle değil. Siz işverenler, işçinizin iş akdine son verdiğinizde, Çalışma ve İş Kurumu olarak ihbar tazminatı talep ediyoruz. İşçiye ihbar tazminatının ödenmesini talep ediyoruz. Halbuki bu kanun iki taraflı işliyor. İşçiler de işverenleri ansızın terk ettiğinde, onları yüz üstü bıraktığında, işlerini engellediğinde, işverenlerinde işçilerden ihbar tazminatı isteme hakkı var.”

Program, soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi