Selahattin Gülay, MHP Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan ve partililer ile birlikte seçim gezilerine Mithatpaşa Mahallesi&[#]8217;nde seçim bürosuna giderek sürdür. Burada kurulan ses sistemiyle seçim bürosunda önünde toplanan mahalleliye seslenen Gülay, Zonguldak&[#]8217;ta gerçek bir değişim için kendisine oy verilmesini istedi. Gülay, &[#]8220;Zonguldak Belediye Başkan Eğer gerçekten bir değişim istiyorsanız. Çoluk çocuğunuz iş ve aş sahibi olmak istiyorsunuz. Burada bir toplantı daha yapacaksınız, beni tekrar çağıracaksınız. Bizim toplantılarımıza bakın ne kadar kalabalık olduğunu görün. Ben 10 binin üzerinde insana ulaştım&[#]8221; dedi.
Zonguldak&[#]8217;ta ünlü avukat ve mimarların kendinin belediye meclisi listesinden yer istediğini ileri süren Gülay, bu teklifleri geri çevirerek, listesini halktan oluşturduğunu ifade etti. Kendisinden başka adayın meclis üyelerinin resimlerini yayınlayamadığına ifade eden Gülay, Seçim bildirgesine benden başka meclis üyesi resmini koyan var mı? Yok. Niye yok? Çünkü biz meclis üyelerini halktan seçtik. Halktan aldık. Namus dürüst şerefli insanlardan seçtik. Zonguldak&[#]8217;ın en ünlü avukatları, mimarları geldi listeye girmek istedi. Almadık. Ben halkı istedim, halkın içerisinde sevilen, sayılan dürüst ve namuslu insanlara gittim. Gelenlerle birlikte yoluma devam ediyorum. Gelmeyenlere de teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi. Burada yapılan kurabiye ve kola ikramının ardından Gülay ve beraberindekiler, Rüzgarlımeşe Mahallesi&[#]8217;ne çıktı. Rüzgarlımeşe mahallesinde de ikinci kez halkla buluşan Gülay, &[#]8220;Daha önce gelenler Zonguldak&[#]8217;ı parsellediler. Zonguldak&[#]8217;ı seviyorsanız, bu sefer Zonguldak için oy kullanın. Benim için değil. Ben 25 yıldır zaten başkanım&[#]8221; dedi. Bilimsel araştırmaya göre insanların en acı durumlarını bile 23 günde unutabildiğini hatırlatan Gülay, &[#]8220;Rüzgarlımeşe Mahallesi&[#]8217;nde ikinci toplantımız. Zonguldak&[#]8217;a 2 tur attık. Yani gittiğimiz yerlere bir daha gidelim istedik. Yapılan bilimsel araştırmalara göre, insanlar en acı günlerini bile 23 günde unutabiliyor. Biz yaşanan acı günleri unutturmamak için tekrar sizi ziyaret etmek istedik. Bizi unutmazsınız ama yıllardır içinde bulunduğumuz acı durumları da unutmayın&[#]8221; dedi. Halk ekmeği üreterek ekmeği 0.35-40 TL&[#]8217;ye satacakları sözünü veren Gülay, şöyle konuştu:
&[#]8220;Bir aile günde 4 ekmekten, ayda 90 TL ekmek parası veriyor. Burada Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin halk ekmek fabrikası var. Halk ekmek fabrikasını bakımdan ve onarımdan geçirirsek, insanlarımıza aylık 45 TL&[#]8217;den ekmek yedirme imkanı olur. Bunla beraber, ekonomik olarak sıkıntısı olan insanımız, bu 45 TL ile bir tüp alır.
Editör: Pusula Gazetesi