Toptan, ünlü marka ve şirketlerin mağazalarının yer aldığı alış-veriş merkezinin açılışının işadamlarının ülke geleceğine yönelik güvenini ortaya koyduğunu söyledi.
Zonguldak-Kozlu Sahil yolunda 90 bin metrekare alana inşa edilen ünlü markalar ile şirketler gurubuna ait mağazaların yer aldığı Demirpark Alışveriş Merkezi törenle hizmete açıldı. Törene TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, belediye başkan adayları ile çok sayıda kişi katıldı.
Törende bir konuşma yapan Demir Şirketler Grubu Başkanı Salih Demir, merkezin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese ve açılış törenine katılanlara teşekkür etti.Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ise alış veriş merkezinin yapılması sürecini şöyle anlattı: "Demir şirketler grubu, burada yatırım yapmak istediklerini ve ruhsat alınamaması gibi bazı problemler olduğunu söyleyerek yardımcı olmamızı istedi. Ben de kendilerinden projeyi istedim. Projeyi gördüğümde gerçekten çok heyecanlandım. Elimizi değil vücudumuzu bu yatırımın yapılabilmesi için taşın altına koyduk.

Her türlü yasal prosedürü gerçekleştirmek için hummalı bir çalışma başlattık. Gerekli tümyasal mevzuat ve işlemler tamamlanarak açılıştan önce ruhsatları kendilerine teslim ettik. Bu kent insanı, Zonguldaklılar bu hizmete layıktır. Bu alanda sadece alış veriş değil eğlence ve sosyal yaşam merkezi de olarak düşünüldü."
Zonguldak Valisi Erdal Ata da bugüne kadar bölgede kamu ağırlıklı sektörlerinin yoğunlukta olması nedeniyle özel sektör anlayışının gelişemediğini ifade etti. Son yıllarda Ereğli´de demirçelik fabrikasıyla, profil, boru fabrikaları ve tersane alanlarında, Çaycuma, Alaplı ilçelerinde organize sanayilerinde ciddi anlamda özel sektör yatırımlarında önemli artış olduğunu belirten Vali Ata, şöyle konuştu: "Bunların çoğu farklı illerden geliyor. Buradaki yatırım bu anlamda örnek bir davranıştır."

BÜYÜK HEDEFLERE YÖNELMELİYİZ
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak insanının yıllardır büyük bir alış veriş merkezinin özlemini duyduğunu ifade etti. Zonguldak´ta ilk kez açılan modern alış veriş merkezinin krizden etkilenen ülke insanına önemli mesaj verdiğini vurgulayan Köksal Toptan, sözlerine şöyle devam etti: "Dünya ABD kaynaklı ciddi bir krizden geçmektedir. 100 yıl geçse hiçbir şey olmaz denilen şirketlerin batmakta ve el değiştirmekte olduğu bir süreçte küresel ekonomik krizin ülkemizi etkilemesi kaçınılmazdır. Bazı
kanunların yanında aldığımız bir dizi etkinliklerle ayakları daha sağlam yere basar hale geldik. Bu alış veriş merkezinin açılışı, böyle bir süreçte Türkiye´nin geleceğe karşı duyduğu güvenin göstergesidir. Bu ortamda bu alış veriş merkezinin açılmasının yanı sıra içerisindeki alanların ünlü markalar tarafından sahiplenilmesi de ayrıca yatırımcıların ülkenin geleceği açısından duyduğu güveni tam anlamıyla göstermektedir. Bu kadar büyük hedefleri aşmış, önüne daha büyük hedefler koyan Türkiye´nin büyük
geleceğine, iş adamlarımızın dünyanın her tarafına yapılan yatırımlarıyla Türk insanının ve Türk´ün büyüklüğü ile hedefleri de gerçekleştireceğine inanıyorum."
Toptan, yerel seçimlerin demokratik ortamda gerçekleşmesini isterken, demokratik ortamda yapılan seçim geleneğinin gelecek kuşaklara aktarma zorunluluğu bulunduğunu ifade etti.
Toptan, Demir Şirketler Grubu Sahibi Salih Demir ve Erdoğan Demir kardeşler ile birlikte alışveriş merkezinin açılış kurdelesini kesti. Toptan ve beraberindekiler alış veriş merkezini gezdi.
Editör: Pusula Gazetesi