Vali Erol Ayyıldız&[#]8217;ı ziyaretlerinde konuşan Başkan Dankaz, &[#]8220;Zihinsel engelliler adına 27 yıldır bu konuda, çocuklarımıza, gençlerimize topluma kazandırmak, üretken kişiler kılmak adına çalışmalar yapıyoruz. Ben iki zihinsel engelli genç annesiyim. Devrekliyim. Songül Malkoç ile birlikte umuyorum güzel şeyler yapacağız. Bize 49 dernek bağlıdır. Bunun için büyük bir mücadele vereceğiz. Çünkü ilk kadın Genel Başkanım. Yaşayan insan olarak, ayrıca bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu konuda sizlerin de çok duyarlı olduğunuzu duydum. Basından takip ediyorum. Bir tarafım Zonguldak olduğu için sürekli takip ediyorum&[#]8221; diye konuştu.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise, &[#]8220;Songül Hanım&[#]8217;ın sizinle yer alması bizim için ayrı bir şans. Hayatın bir realitesidir. Bizim insanımız ciddi anlamda duyarlıdır. Takdire şayandır. İki zihinsel özürlü çocuğa sahipsiniz, hem evde, hem de Türkiye genelinde tecrübe yaşıyorsunuz. Sivil toplum kuruluşlarının katkısını unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla bizlerde hem devlete düşeni yerine getirmek, hem de sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olmaktır. Diğer ülkelere örnek olacak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Başkasına muhtaç değiliz. Devletimizin ve insanlarımızın çaba ve gayretleriyle çalışmalarımıza devam ettirmeliyiz. Toplumun bu konudaki duyarlılığını arttırmak hepimize düşüyor&[#]8221; dedi.

Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz ve Genel Sekreter Songül Malkoç, daha sonra Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;i de makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette 2,5 milyon zihinsel engellinin takipçisi olacaklarını belirten Genel Başkan Aynur Dankaz, &[#]8220;Türkiye genelinde federasyonumuza 49 dernek bağlıdır. Zonguldak bölgesinden de üç derneğimiz bağlıdır. Yüzümüzün akıyla bu görevi başaracağız. Bundan sonra da inşallah birlikte çalışacağız. Federasyonumuz en dezavantajlı zihin engelliler adına çalışmalar yapan bir federasyondur. Türkiye&[#]8217;de en büyük sivil toplum örgütlerinden biridir. Zihinsel engelliler oldukça dezavantajlı bir gruptur. Bunun için iki buçuk milyon zihin engelliyi kapsıyor. Onların sesi kulağı olacağız. Her şeyin takipçisi olacağız&[#]8221; diye konuştu.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, &[#]8220;Gerçekten çok önemli bir kurumun başkanlığını üstlendiniz. Bu görev gerçekten çok farklı bir görevdir. Bizim de çalıştığım okulda böyle öğrencilerin olması sebebiyle bu konuya uzak değilim. Engelli vatandaşlarımızın oranı fazladır. İhtiyaçları doğrultusunda yapılması gerekenleri, gelişen şartlar içinde bu çocuklarımızın değerlendirilmesi gerekiyor. Herkes engelli kalabilir. Yapılması gereken hem hükümetimiz, hem sivil toplum örgütü temsilcilerimizle yerine getirilmelidir. Bizler de belediye olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. O aileleri ve yavrularımızın sıkıntılarını bilen birisi olan takdir ediyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi