Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan hafta sonu Çaycuma´da Kent Ormanı´nın açılışını gerçekleştirdi. Açılıştan önce Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız´ı ziyaret eden Toptan, kalabalık bir grup tarafından karşılandı.


Kaymakam Kaygısız tarafından Toptan´a brifing verilirken Toptan ise ekonomik kriz ve bölge sorunları ile ilgili bilgi verdi.


Toptan; " Meclisimizin çıkardığı üç temel önlem paketiyle krizi en az suretle atlatmaya çalışmaktayız. Alınacak bu tedbirlerin etkisini piyasada daha çok göreceğiz. Krizin Türkiye tarafından kolay atlatılabilir sonucuna varmaktayız.


Havaalanı çalışmaları sonlandırılmak üzeredir. Önemli firmalar bize dağın tıraşlanmasının ardından seferlere başlayacağını söylediler. Bölgeye hayat verecek asıl proje olan Filyos Projesi´nde ise Mayıs ayında yer tahsisinin yapılacağı bana ilgili yerlerden bildirildi. Birde radarın oradan kalkması gerekiyor. Resmi yazı ile Başbakanlığa bildirildi. İki yıl içinde radar bölgeden kalkacak. Endüstri bölgesi olan vadiye büyük yatırımcılar gelecektir. 1 milyon TL´lik ödenek Başbakanlık Kalkınma Ajansı tarafından Maliye Bakanlığı´na iletildi. Maliye Bakanlığı´nın desteği ile bölgenin imar planı yapılacak. Zonguldak´ında içinde bulunduğu Karadeniz Bölgesi sektörel teşviklere kavuşmaktadır. Bu vadide bir metrekare yeri bile olanlar sakın satmasın. Satarlarsa çok pişman olurlar. Bu vadi çok değerli hale gelecektir" dedi.


Daha sonra Çaycuma Belediyesini ziyaret eden Toptan´a Belediye Başkanı Mithat Gülşen tarafından yoğurt ikram edildi. Yerel yöneticilerin halkla iç içe olmak zorunda oldukları söyleyen Toptan çalışmaların bu yüzden şeffaf yapıldığını söyledi.


Toptan; " Yerel seçimler halkı doğrudan ilgilendirdiği için halk daha çok önem vermektedir. Yerel seçim çalışmalarında bu zamana kadar bizi üzecek, endişeye sevk edecek bir durum yaşanmadı. Zonguldak´taki seçim mücadelesi diğer yerlere örnek oluyor. Adaylarımız dostluk, kardeşlik ilişkilerini bozmadan seçim sürecini yaşıyorlar, en azından bana gelen bilgiler böyle" diye konuştu.


Daha sonra Orman Genel Müdürlüğü ile Çaycuma Belediyesi tarafından yapılan kent Ormanı açılışına geçildi. Açılıştan önce konuşan Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz, 66 dönümlük Kent Ormanı´nın düzenlenmesi ve yapım aşamasında doğal güzelliklerin korunup, özellikle taban suyunun kaybedilmemesine dikkat edildiğini söyledi.


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise göreve geldiğinden beri bölgenin önemli ilçelerden biri olan Çaycuma´nın ciddi sorunlarıyla ilgilendiğini söyleyerek; " Bizi bu makamlara getiren herkese teşekkür ediyorum. Çok işler yaptık ama yılmadık yılmayacağız. İlçemiz mega kent olma yönünde ilerliyor" dedi.


Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ise her şehirde bir kent ormanı kurulması projesinin başladığını söyledi. Kahveci; " Çaycuma Kent Ormanı ilçelerde kurduğumuz ilk ormanlardan bir tanesidir. İki yıl burada çok yoğun bir çalışma yaparak 150 bin TL harcandı" diye konuştu.


Zonguldak Valisi Erdal Ata; "Çaycuma Kent Ormanı Çevre ve Orman Bakanlığı´nın yoğun ağaçlandırma ve genişletme çalışmaları ile ortaya çıkmıştır. Ormanların önemini çocuklarımıza anlatmalı, okullarda bilinçlendirilmelerini sağlamalıyız. Bu orman yöre halkının hoşça vakit geçireceği bir mesire yeri olacaktır" dedi.


TBMM Başkanı Köksal Toptan da konuşması sırasında törene katılan bütün çocukların yanında bulunmasını istedi. Toptan ; " Türkiye´nin 63 yerinde kurulan Kent Ormanlarından bir tanesinin de Çaycuma´da olmasını kendimiz açışından bir şans olarak görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diyerek açış kurdelesini Vali Erdal Ata, Kaymakam İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ile birlikte kesti. Toptan, kendi adı verilen bir çam ağacını diktikten sonra Kent Ormanı´nı gezdi. Tören sonunda vatandaşlara ücretsiz olarak çam fidanı dağıtıldı.

Editör: Pusula Gazetesi