Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından Şinasi Bey Restoran´da düzenlenen "Yeni Bir Yıla Girerken Türkiye´nin Sorunları ve CHP" konulu söyleşiye katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, hükümete ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan&[#]8217;a eleştirilerde bulundu. ODTÜ´deki olaylara ve bunun üzerinden yapılan tartışmalara değinen İnce, "10 gündür yaşadığımız tartışmaya bakın, ODTÜ´de uydu fırlatacakmış, öğrenciler buna karşı çıkmış, bu doğru değil. Zaten uyduyu fırlatacak olan çocuklar orada okuyor. ODTÜ&[#]8217;ye 5 bin polisle girdin sen, oysa ODTÜ&[#]8217;ye 500 puanla giriyorsun" diye konuştu.

ODTÜ&[#]8217;lülerin eylemine gittiğini ve kendisinin de eleştirdiklerini söyleyen İnce, "Benimle fotoğraf çektirip alkışlayan da vardı, eleştiren de. Ben tek başıma gittim, 5 bin polis ile gitmedim. Bilim ile yarışı konuşmamız lazım" dedi. Başbakan Erdoğan ve AK Parti´lileri ekranda tartışmaya çağıran İnce, "Senin 5 grup başkanvekilin var, benimle bir televizyon kanalına çıksınlar, tartışalım. Ben tek geleceğim, onlar 5&[#]8217;i gelsin. Bırak gençleri karşı karşıya getirmeyi, senin istediğin bir kanalda istediğin bir saatte, ben grup başkanvekilleri ile tartışayım. Sen çık Genel Başkanımızın karşısına çık, hiçbirine gelmezsin, kaçarsın. Yandaş gazeteleri bulursun, hangi soruları soracağını önceden öğrenirsin, sonra televizyonda konuşursun. Camdan kayan yazıları okursun, sonra iyi hatip diye geçinirsin" dedi.

Başbakan Erdoğan´ın bir süre önce, "CHP´li belediyeler PKK´lılara yardım ediyor" dediğini, ancak daha sonra bu sözünün arkasında durmadığını savunan İnce, şöyle dedi:

"Biz o zaman, ´Kim bunlar?´ dedik. ´Böyle bir şey olduysa bin tepesine al görevden´ dedik. Gensoru verdik. ´Sen iftira attın´ dedik konuşamadı. Bir iftira daha atıyor şimdi. ´Öğrencilere molotofları CHP´liler verdi´ diyor. Başbakan´a sesleniyorum; Yalan söyleme. Geçmişte PKK olayında yaptığın gibi şimdi de iftira atma. Seni Ereğli´den uyarıyorum. Hangi CHP´li verdi, bunu açıkla. Açıklayamazsan, Türk Patent Enstitüsü´ne müracaat edeceğim ve ´Türkiye´nin gelmiş geçmiş en büyük yalancısı RTE´dir´ diye tescil ettireceğim."

Başbakan Erdoğan´ın her 3 ayda bir İsmet Paşa ile ilgili konuştuğunu söyleyen İnce, "Yok camiyi ahır yaptı, yok Hitler´e benziyordu. Sürekli İsmet Paşa´ya hakaret&[#]8230; Bunu niye yapıyor düşündünüz mü? Çünkü İsmet Paşa ile Atatürk birbirini tamamlayan insanlardır. Ne oluyor da Başbakan sürekli İsmet Paşa´ya laf ediyor? Asıl derdi Atatürk çünkü" diye konuştu.

AK Parti ile mücadele edeceklerini ifade eden İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

&[#]8220;Bakın, doğalgazda devlet 8 milyar ödüyor, ama vatandaştan topladığı para 55 milyar. Petrolde devlet 17 milyar ödüyor, vatandaştan topladığı para 93 milyar. Elektrik yılda 200 milyar kilovat saat harcıyoruz, devletin ödediği 17 milyar, vatandaştan aldıkları 76 milyar. Türkiye&[#]8217;de toplam kamu borcu 2002&[#]8217;de 242 milyar, 2012&[#]8217;de 528 milyar. Kişi başına borç 2002&[#]8217;de 3 bin 676, 2012&[#]8217;de 7 bin 67 lira. Tutuklu ve hükümlü sayısı 2002&[#]8217;de 59 bin, bugün 125 bin."

&[#]8220;Türkiye bunlardan nasıl kurtulacak, sorun burada&[#]8221; diyen İnce, konuşmasını şöyle tamamladı:

&[#]8220;Sakın kurtarıcı aramayın, askerler gelip sizi kurtaramaz, onlar kendilerini kurtaramıyorlar. Sandık, sandık, sandık. Çalmayacaksın, çaldırmayacaksın. Bunu başaracağız, hiç kimse canını sıkmasın. İyi kötüyü her zaman yener, çağdaş olan yeni olanı yener. Bu ampulü biz söndüreceğiz. Ampulü söndürmek için sola çevirmek lazım, Türkiye&[#]8217;yi sola çevirmek lazım. Camilerimizi bile ayrıştırdılar, ´şunun camisi, bunun camisi´. Toplumu ayrıştırdılar. ´Roman açılımı´ dediler, İstanbul&[#]8217;da Roman vatandaşların arazilerini ellerinden aldılar. &[#]8216;Alevi&[#]8217; dediler, cemevlerini ibadethane yapmadılar; ayıptır, günahtır ya, böyle bir şey olabilir mi? Nasıl bir ayrımcılıktır bu? İnsan olan bunu kabul etmez. Bir Alevi delikanlısı askerde şehit oldu. Bu çocuğun cenazesini ailesi cemevinden kaldırmak istedi. Devletin yetkilileri oraya gitmedi, böyle bir ayıp olabilir mi, bu nasıl bir devlet? Senin vatanın için şehit olmuş bir çocuk, mezhebini sorguluyorsun. Böyle bir ahlak, böyle bir devlet olabilir mi? Toplumu böyle böldüler. İlkokuldaki çocuklar soruyor birbirine ´Alevi misin, Sünni misin, Türk müsün, Kürt müsün?´ Son sözüm; bir kere korkmayacaksınız, biat etmeyeceksiniz, yandaşlığa &[#]8216;dur&[#]8217; diyeceksiniz. Bu ampulü patlatacağız.&[#]8221;

POSBIYIK&[#]8217;I ZİYARET ETTİ

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ı da ziyaret etti.

Başkan Posbıyık, CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bir etkinlik için Ereğli&[#]8217;ye gelen Muharrem İnce&[#]8217;yi ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu ifade ederek, İnce&[#]8217;ye, Ereğli, Erdemir ve tersaneler hakkında geniş bilgi vererek, TBMM&[#]8217;de Ereğli tersanelerinin neden çalışmadığının, neden açılmadığının gündeme gelmesi gerektiğini ifade etti.

İNCE: &[#]8220;EREĞLİ&[#]8217;Yİ VE SİZİ TAKİP EDİYORUM&[#]8221;

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, Halil Posbıyık&[#]8217;ın hem belediyecilikte, hem de siyasette tanınmış bir isim olduğunu belirterek, &[#]8220;Ereğli&[#]8217;de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ereğli bizim için önemli bir kent. Bana gösterilen ilgiye ve sevgiye teşekkür ederim. Bana verdiğiniz belediye şeref defterinde de belirttiğim gibi Ereğli gelişmiş çoktan il olmayı hak etmiş bir kentimiz. Yaptığınız çalışmalar için teşekkür ediyor yapacağınız çalışmalar için de başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.

Başkan Posbıyık, İnce&[#]8217;ye Ereğli&[#]8217;nin simgesi olan çeşitli hediyeler takdim ederek kendisine teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi