Adaylar seçim gezilerini aralıksız sürdürürken Zonguldak Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Secaattin Gonca´nın hedefinde, CHP Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref´in işçilere maaş vermek için gerekirse ek iş yapacağına yönelik sözleri vardı. Eşref´in loto oynamasını seçim propagandasına dönüştüren Gonca; "Sayın Eşref´e lotodan da para çıkmayacağına göre, personel işi yine fişe kaldı" dedi.


Zonguldak Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Secaattin Gonca, parti teşkilatıyla birlikte Meyve ve Sebze Hal´i esnafının sorunlarını dinleyerek, seçimlerde destek istedi.


Eşref´in ´ek iş yapacağım´ sözlerini de yanıtlayan Gonca, bunların siyasi bir şov olduğunu söyledi. Bütün sorunları çözdüm diyen Eşref´e cevap veren Gonca, halk Sayın Eşref´e 8 yıllık görevi boyunca bütün sorunları çözdüğü için; "Sayın Eşref sen çok yoruldun, biraz dinlen demiş" dedi.


Gonca konuşmasında; "Belediyenin borçlarını ödeyeceğini 8 yıl Belediye Başkanlığı yapan arkadaşımız mı? Demiş. Sayın İsmail Eşref´e lotodan para mı çıkmış. Belediyenin borçlarını lotodan çıkan parayla mı ödeyecekmiş. Loto&8217;nun başkasına çıktığını biliyorum ama demek ki, belediye personelinin işi fişe kaldı. Maaşları ödeyeceğim demek iş değildir. Personelin maaşlarının ödenmesi özlük haklarının ödenmesi demektir. Ne ben ne de Sayın Eşref bir şey yapmış olmayacak. Çalıştırıyorsan insanları, maaşlarını vereceksin. Belediye-İş Sendikasını ziyaretinde, ´demek ki, belediye personeli aylardır maaş alamadı ve çalışmadı´ demiş. Kendisi itiraf etmiş. Zonguldak halkına nasıl hizmet ettim diye söylemlerde bulunuyorsun. Biz belediye Başkanıyız ama bizim patronumuz halk. Bu bizim farkımız.


Geçmişte ödenmeyen maaşları ödeyeceğiz dedik ve verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Geçmiş zamanda ödeyemediği maaşları ödemiş de mi? Bu maaşları ödeyeceğim diyor. Sayın Eşref´in bu söylemleri yakışıksız olmuş. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şimdi Sayın Eşref suçunu kapatmak için belediye personeline mesaj vermek istiyorsa, bu belediye personeli o mesajı farklı bir şekilde sandığa yansıtır. Ben belediye personelinin maaşını ödüyorum demiyorum. Yapmam gerekeni yapıyorum. Belediye personelinin emeğinin hakkını ödemek benim asli görevimdir. Asli görevini yapmayanlar önce belediye personeline çıkıp ´Ben sizin maaşlarınızı ödemedim. Özür diliyorum. Ama ödemek için uğraş vereceğim´ dese saygı duyacağım. Çıkıp ta, ben belediye personelinin maaşını ödeyeceğim, ikramiyesini vereceğim demesi yakışıksız. Senin ödemediğin ikramiyelerle Secaattin Gonca başkan olduğunda, emeğin hakkı olduğu için ödedi. Bu söylemler siyasi bir şovdur. Ne Zonguldak halkı ne de Belediye personeli bu siyasi şovlara prim vermez. Loto hayali de suya düştü. Sayın Eşref´e lotodan da para çıkmayacağına göre, personelin işi yine fişe kaldı. Sayın Eşref´e bakacak olursak, Zonguldak´ta hiç yapmadığı iş kalmamış hepsini bitirmiş. Zonguldak halkı da Sayın Eşref´e sen çok yoruldun, biraz dinlen demiş. Takdir halkındır" dedi.



ZÜLFİKAR İSYAN ETTİ

Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Cavit Zülfikar dün yapılacağı açıklanan ödemelerin yapılmaması üzerine Belediye Başkanı Secaattin Gonca´ya tepki gösterdi. Akşam saatlerinde yaşanan gelişme üzerine tepkisini dile getiren Zülfikar, açıklamasında şunları söyledi:


"Belediye Başkanı, işçilere Şubat ayında ödeme sözü verdiği maaşlarını bugün de yatırmamış. İşçiler isyandalar. Kişi başına 600 TL ödeme yapılacaktı. Bu alacaklar 200 milyar civarında. İşçilerin maaşlarını kasalarında para olduğu halde ödeyemeyiz demişler. İşçilere mazeret olarak da, &8216;su paraları tahsis edilmeden maaşları ödeyemeyiz&8217; demişler. Vatandaşlardan alacağın su paralarıyla işçilerin ne işi var? Kasada para varken, maaşları ödemiyorlar. İşçi isyan etmesinde ne yapsın. Pazartesi de ödenmezse alacaklılar Belediyenin kapısına gitmeye hazırlanıyor. Parası varken borcu olan borcunu ödemeli. Bahane yaratılmasın" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi