Halil Posbıyık, seçildiği takdirde, Ereğli´nin tüm belde belediyeleri ile birlikte çalışarak bölgesel belediyecilik anlayışını hayata geçireceklerini söyledi. Posbıyık, bu birlikteliğin sağlanması için tüm vatandaşların da CHP çatısı altında birleşmesi gerektiğini belirtti.


Haber Merkezi- 29 Mart Yerel Seçimleri öncesi, Cumhuriyet Halk Partisi´nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ziyaret ve halk toplantılarını sürdüren Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, beraberinde parti yöneticileri, il genel meclisi ve belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte beldeleri ziyaret etti.


Kalabalık bir araç konvoyu ile kent merkezinden yola çıkan Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık ve partililer, sırasıyla Ereğli´ ye bağlı Güneşli ve Ormanlı Beldeleri ile Delihakkı Köyü´nde halkla buluştular. Güneşli ve Ormanlı beldelerinde partinin belde belediye başkan adayları ve yöneticileri başta olmak üzere kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Halil Posbıyık´a belde sakinleri büyük ilgi gösterdi. Ziyaret ettiği her noktada vatandaşlara hitaben birer konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, konuşmalarında Ak Parti´yi halka şikayet etti.



´YATIRIMCI KAÇIYOR´


İktidara geldiklerinden bu yana izledikleri politikalarıyla, Ak Parti´nin ülkeyi karanlığa götürdüğünü ifade eden Halil Posbıyık, bu kötü yönetimden Ereğli ve bölgesinin de etkilendiğini kaydederken, ülkenin en önemli sanayi merkezlerinden biri olan Ereğli kentinde, yoğun bir işsizlik sorununun yaşandığını ve Ereğli insanının bunu hak etmediğini söyledi. Erdemir gibi önemli bir fabrikayı 3 milyar dolar gibi düşük bir maliyetle satan iktidarın bunun karşılığında Ereğli ve bölgesinde birkaç yüz kişinin çalışabileceği bir atölye bile açmadığından bahseden Posbıyık, yatırımcıların da bu bölgeye yatırım yapmadıklarını söyledi. Ereğli´de yaşanan kaos ortamı ve her fırsatta dile getirdiği baskılardan dolayı Ereğli´deki yatırımcıların da kentten bir bir ayrılmaya başladıklarını sözlerine ekleyen Posbıyık, bazı yatırımcıların ise Ereğli´den ayrılıp ayrılmama konusundaki kararlarını yerel seçimlerden sonraya bıraktıklarını ifade ederek; "Böyle bir korku kentine kim yatırım yapmak ister ki? İstese de yapamaz. Korku kentinde ticaret olur mu? Demek oluyor ki burada bir yanlışlık var. İşte ben bu yanlışlıklara sebep olan kişilerle ve güç odaklarıyla savaşa devam edeceğim. Ben kimseye ´partinizden istifa edin, bizim partiye geçin´ demiyorum. Sadece karanlık bir Ereğli mi yoksa aydınlık bir Ereğli mi seçimini yaparak oylarınızı kullanın diyorum; düzgün, dürüst ve yürekli insanları seçin, diyorum. Çocuklarımızın ve torunlarımız için arkamızda saf tutun. Yavaş yavaş eskiden olduğu gibi polis devlet idaresine doğru gitmeye başladık.


Ben de karamsarlığa kapılıyorum: Her zaman ezilenler için konuştum bugün de ezilenler için konuşuyorum" dedi.


CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Posbıyık, halka hitaben yaptığı konuşmalarda konuyu hükümetin Ereğli´ ye bağlı Köseağzı mevkiinde kurulması düşünülen termik santral projesine de getirdi. Bu tesisin bölgeye kurulmasıyla birlikte, zaten Erdemir sebebiyle kirli hava soluyan Ereğli insanının kentten kaçmaya başlayacağını iddia eden ve bu projenin hayata geçirilmesini önlemek adına Ereğli´ de tüm sivil toplum örgütleriyle ortak hareket ederek eylemlere başlayacaklarının altını çizen Halil Posbıyık, bu konuda tepkilerini göstermek isteyen bireylerin de, sandık başına gittiklerinde Ak Parti´nin İl Genel Meclis Üyesi Adaylarına değil, Meclis&[#]8217;te ana muhalefet konumunda bulunan CHP´nin İl Genel Meclis Üyesi Adaylarına oy vermeleri gerektiğine işaret etti. Ak Parti´ye oy vermenin, Termik Santral&[#]8217;in bölgemizde kurulmasına izin vermek anlamına geleceğini belirten Posbıyık, CHP´lilerden oluşacak yeni il genel meclisinin böyle bir tesisin Ereğli´ ye kurulmasına asla müsaade etmeyeceğini söyledi.


Günümüz dünyasında termik santrallerin üçüncü dünya ülkeleri olarak adlandırılan geri kalmış ülkelerde kurulduğunu ve hiçbir Avrupa ülkesinin bu tesisleri kendi topraklarında kurmadığını hatırlatan Posbıyık, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Halkımız, termik santralın bölgemize kurulmak istenmesi karşısında kararlı davrandıkça, susmadıkça, haklı tepkisini göstermeye devam ettikçe, kimse Ereğli´ye sağlığımızı tehdit edecek bir termik santral kuramaz, kurdurtmayız. Ben zaten uzun bir zamandır eylem yapmıyordum. Yakın bir zaman sonra meydanlardayım. Çok yakın bir zamanda eylem için meydanlara çıkacağız.



´CHP ÇATISI ALTINDA BİRLEŞİN´

Yeni dönemde Ereğli Belediye Başkanı olduğu takdirde, Ereğli´nin tüm belde belediyeleriyle birlikte çalışarak bölgesel belediyecilik anlayışını hayata geçireceklerini kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, belediyeler arasında bu birlikteliğin sağlanması için beldelerdeki tüm vatandaşların da CHP çatısı altında birleşip bütünleşmeleri gerektiğini sözlerine ekledi ve partisinin belde belediye başkan adayları için oy ve destek istedi.
Editör: Pusula Gazetesi