Kahvaltıda konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, &[#]8220;Büyüyen Türkiye&[#]8217;nin büyüyen pastasından pay almak istiyoruz. Asgari ücret devletin açıkladığı açlık sınırı altında kalmamalı. Genel idari çalışanlarının hizmet tanımı ve çalışma esasları yeniden belirlenmeli. Kıyafet serbestliği her alanda uygulanmalı, bu uygulama üniversitelerde rektörlerin keyfine bırakılmamalı. Devletten alacaklı, millete karşı borçluyuz. Okullara ya bütçe verilmeli ya da okul yöneticileri bunaltılmamalıdır&[#]8221; dedi.

Daha sonra Kilimli Lisesi Müdürü Mehmet Akdoğan&[#]8217;ın Kurucaşile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü&[#]8217;ne atandığı belirtildi ve Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek tarafından tablo hediye etti. Ardından konuşma yapan Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, &[#]8220;Mehmet Hocamıza yeni görevinde başarılar diliyorum. Mehmet Hocamızı inşallah daha iyi yerlerde görürüz. Devletimiz bir bütündür. Ülkemizin her köşesi cennettir. Bu cennet vatanda görev yapmak boynumuzun borcudur&[#]8221; diye konuştu.

Kilimli Lisesi Müdürlüğü&[#]8217;nden Kurucaşile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü&[#]8217;ne atanan Mehmet Akdoğan ise, &[#]8220;İlk kurulduğu günden bu yana kadar bu sendikanın içinde olduğum için çok mutluyum. Bu Eğitim Bir-Sen ailesi içinde olmaktan onur duyuyorum. Sendikamızın daha da büyümesi için buradaki arkadaşlarımızın yeni üyeler yapması lazım. Hakkınızı helal edin, hakkım hepinize helal olsun&[#]8221; şeklinde konuştu.

Ayrıca, Memur-Sen Zonguldak Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, İstiklal Marşı&[#]8217;nı Güzel Okuma Yarışmasını yeniden yapacaklarını söyleyerek, 9 Mart&[#]8217;ta kadar Memur-Sen&[#]8217;e başvurabileceğini belirtti. Aşkar, yarışmanın Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi, Memur-Sen ve Kanal 67 TV işbirliği ile yapılacağını ifade ederek, yarışmanın ilkokul öğrencileri arasında olacağını vurguladı. Ödüller ise, birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet bilgisayar ve üçüncüye dijital fotoğraf makinesi olacağı belirtildi
Editör: Pusula Gazetesi