Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Osman Yayla, Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen´in CHP Adayı İsmail Eşref için sarf ettiği; "Eşref´in aklı yetmez" şeklindeki yoruma yanıt verdi. Üslubun Polat Türkmen´e yakışmadığını belirten Yayla; "Aklın, beynin, becerinin kimde ne derece olduğunu vatandaş değerlendirecektir. İsmail Eşref arkadaşımızda, bunların çok daha fazlası vardır" dedi.


Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen´in CHP Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref´le ilgili söylemlerini eleştiren CHP İl Başkanı Osman Yayla´nın tepkisi sert oldu. Yayla açıklamasında susuzluk sorununun aşılma sürecinden örnek vererek aklın kimde olduğunun 29 Mart gecesi ortaya çıkacağını söyledi.


CHP Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref´e yönelik yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Vatandaşı yanıltmaya yönelik beyanlarda bulunmak, kimseye fayda getirmez diyen Yayla, açıklamasına şöyle devam etti: "29 Mart seçim tarihi yaklaştıkça CHP´ye, Parti Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref arkadaşımıza karşı sözlü sataşmaların yoğunlaştığını tüm Zonguldak esefle izlemektedir. Bu saldırıları anlamak mümkün değildir. CHP´ye duyulan ilginin birilerini rahatsız etmesi doğaldır. Ancak hak edilmeyen cümlelerle sataşma, kullanılan üslup bunu yapanlara yakışmamaktadır.


Gocunmaya, bağırıp çağırmaya gerek yoktur. Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ni Sayın Gonca nasıl ve hangi borçla almıştır? Hangi seviyede almıştır? Döneminde de ne yapmıştır? Borç nereye dayanmıştır? Resmiyette bunlar bellidir.


İkide bir vatandaşı yanıltmaya yönelik beyanlarda bulunmak, onu yapana fayda getirmez.


Zonguldak halkı gerçekleri görmüştür, Zonguldak´a 5 yılda ne yapıldığı bellidir. Elbette vatandaşımız icraata göre tavrını koyacaktır. Bunda korkacak bir şey yoktur.


Zonguldak´ta havaların kurak gitmesi nedeni ile bir dönem ara ara su sıkıntısı yaşandığını herkes bilmektedir. Bunun sebebi de bellidir.


Uzun süre, kış mevsimi de dâhil yağış olmamasıdır. O dönem hemen önlem olarak Kaptaş Suyu değerlendirilmiş ve kullanıma açılmıştır.


Ayrıca uzun dönem içinde Soğanlı Deresi´nden su getirme projelenmiştir. Bu yalan mıdır? Bunların ne zaman yapıldığı da resmi belgelerle ortadadır.


Şimdi Sayın Belediye Başkanı ´Ben su sorununu çözdüm´ diyor. Biz de iddia ediyoruz: Aylarca ve mevsimlerce yağan yağmur, kar sularından başka baraja tedarik edilen sadece 1 lt suyu varsa hodri meydan. Ha! ´Ben Belediye Başkanı oldum ve yağmur yağdırdım. Bunu ben yaptım.


Suni yöntemlerle yaptım´ diyebiliyorsa ona diyecek bir şey yoktur. Yoksa söylenenlerin doğru olmadığını herkes bilmektedir.


5 yıllık bir dönem bitti. Zonguldak Belediyesi´nde CHP&[#]8217;nin de 12 değerli Meclis Üyesi vardı. Su sorunu da dâhil neler yapılıp yapılmadığı çok iyi bilinmektedir. Ulutan Barajı´ndan basılan suyun nerede ise sadece çeyreğinin parası tahsil edilebiliniyor.


Tahakkuk ve tahsilde vahim bir tablonun olduğunu bile bile ´Ben su sorununu çözdüm´ demek ne derece yakışık alıyor? Bunu vatandaşın takdirine bırakalım. Elbette her gelen yönetim, hizmet noktasında bir şeyler yapacaktır. Yoksa kimse oraya ´Ben bu Belediyeyi yok edeyim´ diye gelmez. Bu hususta yapılabilen hizmetler için tabii ki teşekkür ediyoruz.


Sorun; 5 yıllık görevin değerlendirilmesinde, sorun; borç batağı konularında, sorun; yönetim tarzı ve hizmet anlayışındadır.


Bizce Zonguldak Belediyesi´ni ehil ellere verme zamanı gelmiştir. Adayımız İsmail Eşref, hizmete talip olmuştur. Bu görevin bize verileceği de saygıdeğer Zonguldaklının gözlerinden okunmaktadır.


Görev bize verildiğinde Zonguldak´a layık olmak, ona yaraşır hizmeti sunmak da elbette CHP´nin, İsmail Eşref´in ana görevi olacaktır".


BASIN ATLAMIŞ OLABİLİR


Polat Türkmen´in bahse konu açıklamasının yer aldığı haberde yanıltıcı bir yaklaşım olabileceğini belirterek açıklamasının tamamına yanıt vermeyeceğini belirten Yayla; "Bu sözleri Polat Türkmen´in söylemiş olması güç" dedi.


Türkmen´in Eşref hakkındaki ´Eşref´in aklı yetmez´ şeklindeki yorumuna yanıt veren Yayla;


"11 Mart 2009 Çarşamba günkü bir mahalli gazetede ´Eşref´in aklı yetmez. Onun beyni, becerisi siyaset yapmaya yetmez´ gibi yazı neşredildi.


Meğer bu sözleri Sayın Polat Türkmen söylemiş. İnanmak güç tabii.


Zira Milletvekilinin bu şekilde incitici konuşabileceğine ihtimal vermiyorum. Burada bir yanılgı veya yazılarda atlama olabilir diye düşünüyor, buna cevap vermiyorum.


Gerçekten böyle bir tabir kullanılmış ise bu Sayın Vekil´e yakışmamıştır.


Aklın, beynin, becerinin kimde ne derece olduğunu vatandaş değerlendirecektir.


Bunların İsmail Eşref arkadaşımızda çok daha fazlası vardır. Bunu görmemek de mümkün değildir. Seçim sürecindeyiz. Herkesi Zonguldak kültürüne yaraşır şekilde davranmaya, saygılı, sevgili olmaya bir kez daha davet ediyorum. Ülkenin ve beldemizin getirildiği nokta ortadadır. Artık geleceğe sahip çıkılma vakti gelmiştir. Bundan kaçmak da mümkün değildir" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi