Zonguldak İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı ve Zonguldak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Muhasip Üyesi Yusuf Ateş, Çaycuma´da birlik üyeleri ile düzenlediği toplantıda üyelere faydalı olamadıkları gerekçesiyle her iki görevden de istifa edeceğini söyledi.


Aynı zamanda Çomranlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı olduğunu belirten Ateş, üyelerin sıkıntılarına çare olamadıktan sonra koltuklarda oturmanın anlamı olmadığını söyleyerek; " Her iki kooperatifde de yönetim olarak sesimizi kimseye duyuramadık"dedi.


Birlik üyelerinin Ziraat Bankası´na olan tarım kredi borçlarının ertelenmesi konusunda girişimler yaptıklarını fakat başarılı olamadıklarını belirten Ateş; "İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri ile uyumlu çalışamadık. Çomranlı´da 200 dönüm hazine arasından 3 bin balya saman alamadık. Tarım Müdürlükleri bu konuda rapor tutulması gerektiğini bizlere söylemedi. Sizin haklarınızı koruyamadık, sesimizi duyuramadık. Birlik yönetimi olarak Tarım Bakanı´ndan randevu almayı beceremedik. Birlik olarak saman ticaretine girebilir, kasap dükkanı açabilir, üyelerimize faydalı olabilirdik. Çaycuma´ya ucuz et yedirebilirdik"diye konuştu.


Genel olarak tarım sektöründe kriz yaşandığını söyleyen Ateş; "Arkadaşlarımızın aldığı sığırlar ellerinde kaldı. 7 bin liraya aldığı sığırını 2 bin liraya satanlar oldu. Üyelerin bizden çok talepleri oldu ama hiç birini karşılayamadık, ilgilenmedik. Alacaklarımızı da tahsil edemiyoruz. Üyelerimize ödeme yapmakta zorlanıyoruz. Süt de emek var dökemeyiz ama en son çare Ereğli´deki fabrikaya veririz"dedi.


Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanının, kendi üyesini, aralarındaki ticaretten dolayı icraya verdiğini söyleyen Ateş; " Başkan kooperatiften çok ticaretiyle uğraşıyor. Kimsede çalışma isteği kalmadı. Ben iki kooperatifteki görevlerinden istifa ediyorum. Yeni bir oluşum olursa desteklerim" dedi.


Yusuf Ateş´in istifa ettiği takdirde birliğin bir daha toplanamayacağını söyleyen üyeler yaptıkları oylama ile istifa etmesini engelleyerek yeni bir oluşum yaratarak kendisine tekrar destek vereceklerini söylediler.


Üyelerin isteği üzerine kararını bir daha gözden geçireceğini belirten Ateş, bir hafta sonra üyelerle birlikte tekrar toplanıp karar vereceğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi