Türk halk müziği sanatçısı Kamil Sönmez hayatını kaybetti.

Sönmez, Kdz.Ereğli´de 22 aralık 2002 tarihinde gerçekleştirilen ve dünyanın en uzun mangalı rekorunun kırıldığı Hamsi Festivali´nde sahne almıştı...

Zonguldak´ta çok sayıda seveni ve hayranı bulunan Sönmez´in ölümü büyük üzüntü yarattı...

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yayınladığı mesajda; "&[#]8206;22 Aralık 2002´de Karadeniz Ereğli´de gerçekleştirilen Dünyanın En Uzun Mangalı Rekoru´nda bizleri yalnız bırakmayan değerli sanatçımız Kamil Sönmez´e Allah´tan rahmet sevenlerine sabırlar diliyorum" dedi.


Kamil Sönmez kimdir?

Kamil Sönmez (d. 1947, Perşembe, Ordu), asıl adı Kamil Sönmer´dir. Çoğunlukla Karadeniz türküleri seslendiren Türk halk müziği sanatçısı ve sinema, tiyatro oyuncusu.

İlköğretimini Giresun´da tamamladıktan sonra, Ankara Devlet Konservatuarı Opera-Şan bölümüne girdi. 1966-1968 yılları arasında askerlik görevini yaptı. Askerlik sonrası Avni Dilligil Tiyatrosu’nda profesyonel tiyatro oyunculuğuna başladı. Sırasıyla Ankara Sahnesi ve Ankara Kardeş Oyuncular Tiyatrosu´nda çalışmalarını sürdürdü. Tiyatro’da oyunculuğunu sürdürürken Zülfü Livaneli’nin yapımcılığında ilk plağı olan İnce Memed - Hekimoğlu ile şarkıcılığa başladı. Sonra halk türküleri sınavını kazanarak radyoya girdi. Karadeniz türkülerinin en önemli sanatçılarından biri oldu. Bu sırada sinema filmlerinde de rol aldı. 1999 yılında Kültür Bakanlığı´nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.
Kamil Sönmez, 20 Aralık 2012´de hayatını kaybetti.

Editör: Pusula Gazetesi