Gazi İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Barışcan Başar, dershane sınıf öğretmenin verdiği ödev nedeniyle Arı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay ile röportaj yaptı. Başar’ın kişisel bilgilerinin yanı sıra özel yaşantısı ve hedefleri ile ilgili de sorularına da cevap veren Günay, samimi itiraflarda bulundu. 1949 yılında Trabzon’un Araklı kazasında doğduğunu belirten Günay, 5 çocuğu bulunduğunu ifade etti. Dünya devi EMKO ısıtma sistemlerinin da arasında bulunduğu sağlıktan madenciliğe, sanayiden alışveriş merkezine kadar bir çok alanda bulunan 15 farklı şirketin bulunduğunu hatırlatan Günay, tüm şirketlerde çalışan toplam 723 kişi bulunduğunu ve farklı ürünlerde toplam 43 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi. Eğitim düzeyi ile ilgili soruya ise Medrese usulü dini tahsilat yaptığı cevabını veren Günay, 1969 yılında başladığı ticareti memur olmamak için seçtiğini de söyledi. Günay hedefleri ile ilgili soruya ise “Hedeflerim, çalışan sayısını bine çıkarmaktır. Benden sonra gelecek olan nesillerde de bu sayının 5 bine çıkarılacağını umut ediyorum” dedi. İşlerin bu noktaya nasıl getirdiği sorusuna ise Günay, şu cevabı verdi:
“Ben kaderciyim. Önce Allah nasip eyledi. Kur’an-ı Kerim’de de bir Ayeti Celile de, ‘İnsan için hiçbir şey olmadı, ancak çalıştığının karşılığını buldu’ buyruluyor.Çalışana Allah veriyor.” Tüm işlerde olduğu gibi ticarettin de bir çok avanta ve dezavantajlarının olduğunu belirten Günay, iş hayatına atılan gençlere ise “Dürüst olmalarını, çalışkan olmalarını, yabancı dil öğrenmelerini, bilgisayar programlarını öğrenmelerini tavsiye ederim” nasihatini verdi. Şuan ki ekonominin gidişatını ise “Güzel, iyi ve başarılı” kelimeleri ile değerlendiren Günay, çocukluğu ile ilgili sorularda ise itiraflarda bulundu. Günay, “Çok yaramaz bir çocuktum. Hep hareket halindeydim. Fakat çok da çalışkandım. Bugün geldiğim yeri ulaşılmaz bulmuyorum. Buraya ulaşmak, dürüst ve çalışkan ve cesaretli olan insanların varabileceği bir yerdir” dedi.
Sorularının bitmesinin ardından Barışcan Başar, işadamı Günay’a röportaj talebine onay vermesi nedeniyle teşekkür etti. Günay ise Başar’a hitaben, “Şimdi ben sana bir görev veriyorum. Hayatını bu yazdıkların gibi yaşa” diye konuştu. Başar ise işadamı Günay’a tavsiyelerine uyacağı sözünü verdi.
Röportajın sonunda ise Barışcan Başar, babası Rıza Başar ve işadamı Yusuf Günay ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: Pusula Gazetesi