Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, yeni dernek binasının resmi açılış töreni için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´e davetiye gönderdiklerini, belirleyeceği tarihte açılışı gerçekleştireceklerini söyledi. Gül´ün açılışa katılamaması durumunda ise, açılışı gerçekleştirmeyeceklerini belirten Yorulmaz, "Derneğimizin açılışına Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül´ü de davet ettik. Programı için cevap bekliyoruz. Programın gerçekleşeceği tarihte derneğimizin resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Gelmezse, derneğimizin açılışını yapmayacağız. Çünkü, şehit ailelerimiz Cumhurbaşkanımız Gül´ün burada ne söyleyeceğini merak ediyoruz. Herkes onu bekliyor, şehit ailelerimiz bir fiil Cumhurbaşkanımız Gül´ün ağzından duysun. Onun için ısrarla kendisini bu açılışa bekleyeceğiz" dedi.
Başkan Yorulmaz, Cumhurbaşkanı Gül´ün Çankırı ziyaretinde şehit ailelerine hak ettikleri duyarlılığı gösterdiğini ifade etti. Yorulmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve tüm bürokratlardan aynı hassasiyeti beklediğini de ifade etti.
ARINÇ&[#]8217;A TEPKİ!
Başkan Yorulmaz, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç&[#]8217;ın, &[#]8220;Bende o haksız muameleye uğrasam dağa çıkardım&[#]8221; sözlerine tepki gösterdi. Yorulmaz, &[#]8220;Bülent Arınç&[#]8217;ın yine zamanla döne döne sözlerinden birisine daha şahit oluyoruz. Ne diyor Diyarbakır&[#]8217;da, &[#]8216;Bende o haksız muameleye uğrasam dağa çıkardım.&[#]8217; Bu söylemiyle dağa çıkıp devlete başkaldıran teröristlere haklılık payı çıkarmak istiyor. O zaman bizde Bülent Efendi&[#]8217;ye sormak istiyoruz. Her haksızlığa uğrayanın eline silah alıp dağa çıkması mı gerekiyor? Her haksızlığa uğrayan ülkeyi bölmeye mi çalışmalı? Her haksızlığa uğrayanın güvenlik görevlisi, asker ve polisi şehit etmesi mi gerekiyor? Her haksızlığa uğrayanın &[#]8216;Siz bu devleti idare edemiyorsunuz, biz ayrı devlet kuracağız&[#]8217; mı demesi gerekiyor? Bülent Efendi çeşitli tarihlerde ihtilaller ve muhtıralar döneminde devletin yetkili kademelerinde görevli idi, neden o zamanlar dağa çıkmadı? Sayın Bülent Arınç&[#]8217;a tavsiyemiz, bu uğradığı haksızlık karşısında dağa çıkarsa, hem hükümet, hem parlamento, hem biz şehit aileleri, en önemlisi de Türkiye Cumhuriyeti kendisinden kurtulmuş olur&[#]8221; dedi.
Yorulmaz, bu konudaki şikayetlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´a da ileteceklerini ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi