22 Aralık 2012 tarihinde saat 19.00´da Dernek Lokali´nde yapılacak olan "Rüştü Onur ve Sanatı" konulu panele şair yazarlar; Leyla Şahin ile İbrahim Tığ konuşmacı olarak katılacak. Devrekli şair Rüştü Onur´un, İstanbul´da yaşayan Devrekli hemşehrilerine anlatılmasını konu alan etkinlikte Rüştü Onur´un şiirlerinden de örnekler sunulacak.

Konuyla ilgili olarak İstanbul Zonguldak İli Devrek İlçesi Sosyal Kültürel Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Vedat Atasoy, yaptığı açıklamada, Devrekli şair Rüştü Onur´un gurbetteki hemşehrileri tarafından yakından tanınmasını sağlamak ve onun eserlerinin yaşatılması yönünde böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Başkan Atasoy, şunları söyledi:

"Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan hemşehrimiz, şair Rüştü Onur´u İstanbul´da yaşayan hemşehrilerimize daha yakından tanıtmayı amaçladığımız panelimize, Rüştü Onur konusunda yetkin iki isim olan İbrahim Tığ ile Leyla Şahin´i davet ettik. Sağ olsunlar, onlarda bu davetimiz üzerine İstanbul´a gelerek, bizlere Rüştü Onur´u bir panelle enine boyuna anlatacaklar. Bu etkinlik için gerekli bütün çalışmalarımızı tamamladık."

Bu yıl Rüştü Onur´un ölümünün 70&[#]8217;inci yıldönümü olduğunu da anımsatan Başkan Vedat Atasoy, "Devrek´imiz bastonu, simidiyle ne kadar ünlü ise, edebiyat alanında da Rüştü Onur´uyla, Müfide Güzin Anadolu´yla o kadar önemli bir yere sahiptir. Onun için şairimiz Rüştü Onur´u ölümünün 70&[#]8217;inci yılında saygı ve şükranla anacağız. Etkinliklere tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi