Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan&[#]8217;ın, &[#]8220;Karabük-Bartın-Zonguldak birleşsin, Zonguldak büyükşehir olsun&[#]8221; açıklamalarına cevap verdi.

CHP İl Başkanı Halil Furat, &[#]8220;Önerilen 3 ilin birleştirilerek, büyükşehir yapılması düşüncesinin AK Parti&[#]8217;nin bir siyasi oyunu olduğunu düşünüyorum&[#]8221; dedi.

Yurtdışında yaşayan Zonguldaklılar ile beraber Zonguldak&[#]8217;ın zaten büyükşehir olmayı hak ettiğini dile getiren Furat, açıklamalarına şöyle devam etti:

&[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta bunu ilk dillendirenlerden biri biziz. Zonguldak büyükşehir olsun, il genelindeki birçok insan yurt dışında yaşıyor. Zonguldaklı olup dışarıda yaşayan binlerce insan var. Bunlar senenin 7 ayı Zonguldak&[#]8217;a geliyorlar. Bunların Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan insanlar olarak sayılarak, nüfusun 1 milyonu geçtiğini ifade ettik ve AK Parti İl Başkanı&[#]8217;na bu konu ile ilgili kendilerine destek vereceğimizi söyledik. Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan 1 milyon insanın zaten büyükşehir olmayı hak ettiğini, o amaçla Zonguldak&[#]8217;ın böyle bir statüyle büyükşehir olması nedeniyle CHP olarak elimizden geleni yapacağımızı söyledik, ama bununla ilgili bir şey yapılmadı. Olay, &[#]8216;Karabük-Bartın-Zonguldak birleşsin, büyükşehir olsun&[#]8217;a getirildi. Bunun altında siyasi bir rant arıyoruz. Büyükşehir Yasası çıktı, bu yasa ile beraber iki tane beldemiz ilçe oldu. Yasanın içerisinde karmakarışık olaylar var ki. Kilimli ve Kozlu&[#]8217;nun ilçe olmasının statüdeki yeri seçimlerden sonra başlıyor. Önerilen 3 ilin birleştirilerek büyükşehir yapılması düşüncesinin AK Parti&[#]8217;nin bir siyasi oyunu olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden CHP Zonguldak Örgütü olarak bizim düşüncemiz; yurtdışında yaşayan binlerce Zonguldaklı var, dolayısıyla biz 700 bin barajını aşıyoruz. Büyükşehir olmayı hak ediyoruz. Bu konuda AK Parti&[#]8217;nin yapacağı her türlü etkinliğe, kamuoyu oluşturmaya veya lobi oluşturmaya destek vereceğiz. O iki ilimiz zaten Zonguldak&[#]8217;tan ayrılma. Zonguldak geçmişte bunların zaten büyükşehirdi, yine olursa ona da karşı çıkmayız, ama altında siyasi bir hesap olduğunu düşünüyoruz. Bizim önerimiz daha akıllıca geliyor, bunun uygulanmasını istiyoruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi