Karayolları 15. Bölge Müdürü Abdulkadir Renklibay, 4 gün önce çökme meydana gelen Filyos 2 Köprüsü´nün kontrollü olarak çift şeritten trafiğe açıldığını, önümüzdeki yaz, çok büyük çapta tahkimat ve iyileştirme çalışmalarına gidileceğini bildirdi.
Renklibay, yaptığı açıklamada, 9 Martta, Zonguldak´ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesindeki Filyos 2 köprüsünün, bir bölümünün çökmesi nedeniyle yolun trafiğe kapandığını hatırlattı.
Ekiplerinin köprüde tahkimat çalışmalarını sürdürdüğünü, araç trafiğinin aksamasının söz konusu olmadığını belirten Renklibay, ´´şu anda köprüde araçların geçişinde Karayolları, İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve jandarma ekipleri ve Valilik koordineli çalışıyor. Gerekli müdahaleleri yaptık, araçların çift yönlü geçişleri kontrollü sağlanıyor´´ dedi.
Köprünün her iki tarafından iş makineleriyle tahkimat çalışması yapılması nedeniyle trafiğin bazen tek şeride düştüğünü bildiren Renklibay, şunları kaydetti:
´´Kontrollü olarak trafiğe açılan köprüde önümüzdeki yaz, çok büyük çapta tahkimat ve iyileştirme çalışmalarına gidilecek. Söz konusu köprünün hemen yanında yeni köprü yaptık, bu yıl içinde trafiğe açacağız. Diğer taraftan da havza çalışmalarıyla eski köprüde yenileme çalışmaları yapılacak. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, ama ön önemlisi can ve mal kaybının olmamasına seviniyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi