Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği ve Kdz. Ereğli Yeşilay Temsilciliği tarafından "internet, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı" paneli düzenlendi. Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Milli Eğitim Şube Müdürü Celil Demirci, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz ve davetliler katıldı.
Soru cevap kısmına kadar internet, alkol ve uyuşturucunun zararlarının anlatıldığı panelde ilginç bir diyalog yaşandı. Ticaret Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi Muhammet Raşit Bıyık, Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Nejdet Özkan’ı panel arasında sigara içerken gördü.
Özkan’la konuşmak üzere ayağa kalkan lise öğrencisi “Siz bize burada sigara, alkol ve uyuşturucunun zararlarından bahsederek bilgi veriyorsunuz. Ama az önce siz binanın havalandırmasında sigara içtiniz” dedi.
Dernek Başkanı Nejdet Özkan ise liseli gence verdiği yanıtla salondakileri şaşırttı. Özkan, cevabında, “Ben, Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanıyım ve ben sigaraya bakmıyorum ona Yeşilay bakıyor” diye cevap verdi.
Yaşanan bu diyalogun ardından Ticaret Meslek Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Şükran Aydın söz alarak, “Söylemeniz gereken bence şuydu. ‘Çocuklar zaman zaman hepimiz hata yapabiliriz, olması gerektiği şeyleri söyleriz ama bazen yapmadıklarımız da olur. Az önce gerçekten ben yanlış bir şey yaptım Özür diliyorum´ demenizi beklerdim" diyerek tepki gösterdi. Kürsüye çıkan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar da dernek başkanını eleştirerek şunları söyledi: “Dernek başkanımızın öğrencilerden özür dileyerek sigara içmeme adına konuşma yapmasını beklerdik”
Alkol ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Nejdet Özkan ise, öğrencilerden özür dileyerek, sigarayı bırakmaya çalışacağını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi