Zonguldak’ta, babasını çağırdıkları ambulansa bindirdikten sonra annesini ambulansa almayan şoföre yumruk atan Teoman P., altı ay hapis cezasıyla cezalandırıldı. Ancak sanığın sabıkası olmadığı gerekçesiyle 5 yıl denetim süresi uygulandı.

Olay, geçen Mart ayında Kdz. Ereğli ilçesinde meydana geldi. Teoman P., babası Sabih P.’nin rahatsızlanması üzerine 112 Acil Servisi’ni aradı. Hastayı almaya gelen ambulans şoförü Hayri A, hastayı ambulansa aldı. Bu sırada Teoman P’nin annesi R.P de ambulansla gitmek isteyerek ambulans şoförünün yanındaki koltuğa oturdu. Görevlilerin anne R.P.’yi ambulanstan indirmesi üzerine sinirlenen Teoman P, ambulans şoförüne yumruk attı.

OLAY MAHKEMEYE TAŞINDI

Açılan kamu davası Kdz. Ereğli 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada kendini savunan Teoman P., “Olay günü ambulans görevlileri hasta ve yatalak vaziyetteki babamı ambulansla hastaneye getirmek için geldi. Ben olay mahallinden biraz uzakta ambulansa bakarken annemin yere düştüğünü gördüm. Ambulans şoförünün yanına gidip neden böyle davrandığını sordum. Fakat ambulans şoförü ve ambulans görevlileri benimle muhatap olmayıp olay yerinden ayrıldı. Kendisini darp etmedim, yara izleri nasıl oldu bilmiyorum” dedi.

YÜZÜME YUMRUK ATTI

Duruşmaya katılan ambulans şoförü Hayri A., ise “Hastayı almak için olay yerine gittiğimizde, sanığın annesi olduğunu öğrendiğim bir bayan ambulansa bindi. Biz kendisinin ambulansa binemeyeceğini söylememize rağmen ısrarla çıkmadı. Daha sonra Teoman P., annesini aşağıya indirdi. Teoman P., annesi R.P.’nin bize yönelik hakaretleri nedeniyle galeyana gelerek yüzüme yumruk attı. Şikayetçiyim” diye konuştu.

Olay günü ambulansta görevli tanıklar ise anne R.P.’nin ambulanstan inmesinin ardından Teoman P’nin ambulans şoförüne yumruk attığını ifade etti.

KARAR ÇIKTI

Mahkemeden çıkan kararda ise Teoman P.’nin suçu sabit görülerek 4 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı. Suçun kamu görevlisine karşı yaşandığı için cezada yarı oranında artırım yapılarak 6 ay ile hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Mahkeme, Teoman P.’nin eylemini haksız tahrik altında işlediğinden cezada 3/4 oranında indirim yapılarak 1 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Mahkeme, cezanın Teoman P. üzerindeki etkisini dikkate alarak 1/6 oranında indirim yaparak 1 ay 7 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Teoman P.’nin sabıkasız olduğu gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, sanığın 5 yıl denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemesi halinde hükmün açıklanacağına hüküm verildi.

Editör: Pusula Gazetesi