CHP Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, Belediye İş Sendikası Başkanı Cavit Zülfikar´a yaptığı ziyarette çalışanlara mesaj verdi.´Eşref gelirse işçi maaş alamaz" iddialarını gündeme getiren Eşref; "İsmail Eşref maaşları adam gibi verir. İddia ediyorum, maaşları vermek için ek işlere de gireceğim" dedi.


Seçim komitesi üyeleriyle birlikte Belediye İş Sendikası´nı ziyaret eden CHP Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, Başkan Cavit Zülfikar ile kucaklaşıp çalışanlara mesaj verdi.


Eşref buradaki konuşmasında; "Belediye başkanlığına aday oldum. İnsana değer vererek hizmet yapacağım. Biz ezilenden yana olacağız. Herkes haddini bilerek görevini yapmalı. Beş sene çalışanlara maaş artı ikramiye verdik. Bizden önce Belediye işçilerine ikramiye ödeyen yoktu. Kötü günler yaşamamızın üzerine çalışanların son üç aylık maaşlarını eksik verdik. Belediye işçilerin o zamanlarda eksik aldığı maaş TTK´da çalışanlardan fazlaydı. Kimsenin maaşını vermemezlik yapmadık. Geç ödenmiş olabilir. Bugün çalışanlar 1 milyar 800 maaş alıyorsa, bu bizim sayemizde oldu. Türkiye´nin hiçbir yerinde bu kadar yüksek maaş alan belediye çalışanı yok. Bizden sonra başa gelenler hiç bir şey yapmadı. Dost acı söyler. Bazıları İsmail Eşref gelse maaş veremez diyorlar. İsmail Eşref maaşları adam gibi verir. İddia ediyorum, maaşları vermek için ek işlere de gireceğim. Ben lojman satıp ikramiye verdim.


O günkü parayla 175 milyara lojmanları sattım. 2 yıllık ikramiyelerini kapattım. Bizi karalamak için yapılan söylemlere kimse inanmasın. Biz çalışma yöntemlerini biliyoruz. Ben belediyecilik konusunda tecrübeliyim. Zonguldak´ta ne yapıldıysa benim yöntemlerimle yapıldı. İktidar bu belediyeyi batıracak. Biz bu işi biliyoruz. Sorunları çözmeye geliyoruz. Halktan olan bir belediye başkanı geliyor, bekleyin ve görün" dedi.


ZÜLFİKAR, ALACAKLARI HATIRLATTI


Tüm adayları alacaklar konusunda net bir dille uyardıklarını belirten Belediye İş Sendikası Başkanı Cavit Zülfikar ise, yeni dönemde alacakların aksaması konusunda işçiyi belediyenin önüne yıkacakları söyledi.


Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Cavit Zülfikar; "Bütün adaylara Belediye İş Sendikası&8217;nın sıkıntılarını bahsedeceğim. Önceden bilsinler ki sorunlarımızı çözsünler. Zonguldak Belediyesi´nde çalışan 373 işçi arkadaşlarımızın 8 trilyon alacağı var. Emekli olan arkadaşlarımızın 4 trilyona yakın kıdem tazminatı alacakları var. Şu anda Zonguldak Belediyesi&8217;nden emekli 150 kişiye yakın inşaat emeklisi var. Belediyenin resmi kurumlara olan borcu 115 trilyon civarında. Bunların içinde faiz yoktur. Ben hiçbir zaman piyasa borcunu kimseye söylemedim. Bunlar resmi rakamlardır. Bütün adaylardan maaşımızı tek kalemde ve ayın 25´inde verilmesini istiyoruz. Avans olarak verilmesini istemiyoruz. Biz artık avans talep etmeyeceğiz. Bütün adaylardan Metropoliten Belediyeler Birliği´nde çalışan işçilerimizin maaşlarının iyileştirilmesini istiyoruz. Şunu herkes bilsin mevcut Başkanımıza da dedim. Önümüzdeki dönemden itibaren üç ay üst üste maaşımı atlatırsan, 4 ay işçiyi babam da mezardan çıksa yıkarım. Hiç anlamam. Bundan sonra hangi aday seçimi alırsa alsın. Üç ay zamanı var dördüncü ay işçi alacakları için o kapıya gelirim. Belediye´den 8 trilyon işçi alacağımız var. Birde emekli işçilerimizin kıdem tazminatları var. Bunları herkes bilsin" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi