Törene; Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürü Necmi Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürü Özgür Uslubaş da katıldı.

Eğitimlerin tekrarlanacağını belirten Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık, “İki günde 100’ün üzerinde fırın sahibi ve çalışanlarına eğitim verdik. Aldığınız hijyen eğitimini hayata geçirdiğiniz takdirde iş hayatınızda da daha başarılı olursunuz” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik de, yaş ve konum ne olursa olsun insanın hayatı boyunca eğitimden geçtiğini söyleyerek, “Bizler üniversite bitirip belli konuma gelmiş insanlarız. Ama Bakanlığımız bunu da yeterli görmüyor, bizleri belirli aralıklarla eğitime alıyor. Sizler doğrudan gıda ile temas eden insanlarsınız. Amacımız sadece sizi eğitmek değil. Bizler de tüketiciyiz. Ekmek alırken dokunmadan almıyoruz. Bu alışkanlıktan mutlaka vazgeçmemiz lazım. Biz işletme ne kadar modern olursa olsun hijyen olmadıktan sonra bunun ehemmiyeti yoktur. İşletmenin başarılı olması için insan faktörü çok önemlidir. Üreticinin yaptığı bir hata işletmenin maliyetini sıfıra indirebilir. Bakanlık sağlığa uygun olmayan firmaların isimlerini açıklıyor. Koskoca şirketler bundan dolayı iflas ediyor. Size verilen eğitimi küçümsemeyin. Ne iş yaparsanız yapın, en iyisini yapın. O bakımdan bu seminerler için destek veren TSO’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ardından kursu bitirenlere sertifikaları verildi.
Editör: Pusula Gazetesi