Seçimler öncesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, &[#]8220;Bu bir yarıştır. Sizleri kutluyorum. Esas bundan sonraki yarışa bakacağız. Burada kaybeden diye bir şey yok. İlimizi temsil edeceksiniz. Seçilen kişinin de dertlerimizi, problemlerimizi en iyi şekilde Ankara&[#]8217;ya taşıyabilmesidir. Seçimin en iyi şekilde yapılmasını ve hayırlı olsun diliyorum&[#]8221; dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek&[#]8217;in konuşmasının ardından Divan Başkanlığı&[#]8217;na öğrencilerden Şaban Abacı seçilirken, Zeynep Betül Bakıroğlu ve Nuran Özdemir de üye olarak seçildiler.

Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi hakkında bilgi veren Kozlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ramazan Tabuktekin, &[#]8220;Okullarda meclis başkanı seçiliyor. Okul yönetimleri her ilçede 5&[#]8217;er kişilik yönetim oluşturuyor. Başkan, Başkan Yardımcısı ve iki üyeden oluşuyor. Bundan sonra il seçimine geçiliyor. İl Başkanı ve yönetimi seçiliyor. İl Başkanı seçildikten sonra Ankara&[#]8217;da büyük meclis oluşturuluyor. Her ilden 1 öğrenci başkanı Ankara&[#]8217;ya seçime gidip Türkiye öğrenci meclis başkanlığına aday oluyor veya mecliste görev alıyor. Seçimlerde 5 ilçe 1 merkez ile olmak üzere 6 grup yarışacak. İlçe temsilcileri il başkanını seçerek il meclisini oluşturacaklar. Bunlar yılda 2 sefer toplanıp okullarla ilgili katkılarını, öğrencilerin taleplerini, ne beklediklerini, ne istediklerini, gelecekten ne beklediklerini belirterek Milli Eğitime raporlarını sunacaklar&[#]8221; dedi.

Daha sonra yapılan seçimler sonunda, Öğrenci Meclisi Başkanlığı&[#]8217;na Ereğli Lisesi&[#]8217;nden Mücahit Sarıgül seçilirken, yardımcılıklarına ise, Gökçebey ÇPL&[#]8217;den Rıfat Gündoğduoğlu, Devrek Anadolu Lisesi&[#]8217;nden Baransel Demircan, üyeliklere ise, Zonguldak Anadolu Öğretmen Lisesi&[#]8217;nden Sami Can Saral ve Alaplı Anadolu Öğretmen Lisesi&[#]8217;nden Merve Sarıoğlu seçildi.
Editör: Pusula Gazetesi