Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, beraberinde MHP Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan ve Belediye Meclis Üye Adayları ile birlikte Karaelmas Mahallesi Fındık Suyu Sokak´taki vatandaşlar ile bir araya geldi. Davul ve zurna eşliğinde karşılanan Gülay, vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Mahallede düzenlenen toplantıya katılanlar salona sığmayınca toplantıya alanda devam edildi. Göreve geldiği takdirde herkese hizmet edeceğini söyleyen Gülay, "Siz onlara inanmayın. Belediye Başkanı seçilirsem hepinize hizmet edeceğim. Gelin sandıktan hep beraber çıkalım.


2 bin kişiye iş vereceğim. Zonguldak&[#]8217;ta 19 mahalleden 2 bin kişiyi iş sahibi yapacağım. Önemli olan bu genç çocukların işe alınması" diye konuştu.


Alandan davul ve zurna eşliğinde mahalleden ayrılan Gülay, daha sonra Ontemmuz Mahallesi´ndeki Hüseyin Uzun´un kıraathanesine konuk oldu. Burada bir süre vatandaşlarla sohbet eden Gülay, "Geçmişte büyüklerimiz buraya göç edip çoluk çocuğunu iyi yaşatabilmek için gelmişler. Zonguldak geçmişte Türkiye´nin Almanya´sıydı. Geçmişte nüfusu 126 bin olan bu şehirde şimdi nüfus 105 bin oldu. Gurbete geldiğimiz bu şehirden şimdi gurbete zorlanıyoruz. Türkiye´nin iki büyük demir çelik fabrikası, maden, dünyanın en büyük üçüncü ormanları Zonguldak´ta. Bizlerin de ortak hataları ile Zonguldak bu duruma düşmüş. Kalkınma yerelden başlar. Yerel belediyeler, muhtarlıklar gerekli görevini yapabilirse, o memleketi ayaklarının üzerine kaldırabilirse olur. Biz ayaklarımızın üzerine kalktık da mı Ankara bize para vermedi veya yardım etmedi? Bu şehre hizmet eden olmuşsa hepsine teşekkür ediyoruz.


2001 yılında büyük bir yağmur yağdı. Su, karla beraber barajı fazla doldurdu. Korktular kapakları açtılar. Bu nedenle fazla su saldılar. Eşref döneminde başlayarak bir çok yer özelleştirildi. Bunlar Zonguldak Belediyesi´ne kambur oluyor diye özelleştirilmiş. Biz göreve gelirsek özelleştirmelerini yeniden hayata geçireceğiz. Zonguldak´ın en ünlü mimarları, en ünlü avukatları, Belediye Meclis Üye Adaylığı için müracaat etti ama biz kabul etmedik. Ben İsmail Eşref değilim, kimse bana gelip silah doğrultamaz. Eşref´in nesine bu millet oy verecek. Zonguldak´a ne yapmış ki oy verecekler? Eğer suçlamalarla bir yere gelinseydi, CHP bu gün iktidar olurdu" diye sözlerini tamamladı.


Gülay ve beraberindekiler daha sonra sohbet ederek sorunları paylaştı.

Editör: Pusula Gazetesi