Halil Posbıyık, bir vatandaşın; "AKP´liler, kendi partilerinden olmayan belediyelere hizmet gitmeyeceğini iddia ediyor. Siz başkan olursanız vaat ettiğiniz hizmetleri nasıl gerçekleştireceksiniz?", sorusuna verdiği yanıtta: "Ben bundan önce 15 yıl belediye başkanlığı görevini yürütürken bana AKP mi yardım etti?" dedi.


Ereğli´de seçim çalışmalarını sürdüren CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, önceki akşam Forteks Sitesi sakinleri ile bir araya geldi, ardından da Çankırılılar Derneği´ni ziyaret etti.


Halil Posbıyık´a, eşi Neriman Posbıyık ile birlikte partinin Belediye Meclis Üyeleri de eşlik etti. Forteks Sitesi&8217;nde düzenlenen ve katılan vatandaşların sorularıyla renklenerek panel havasına bürünen toplantıdaki konuşmasında Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, genel olarak Ereğli´nin ve Ereğli Belediyesi&8217;nin içinde bulunduğu sorunlara işaret etti.


"PROJELERİMİZ HAZIR"


Belediyenin maddi problemleri nedeniyle, hangi Aday Belediye Başkanı olursa olsun Ereğli´ye hizmet getirmenin zor olacağını ve bu sorunları kısa vadede çözebilecek tek kişinin kendisi olduğunu, siyasi parti adaylarının renkli resimlerle ortaya koydukları projelere kimsenin itimat etmemesi gerektiğini vurgulayan Halil Posbıyık, Ereğli´yi eski günlerine kavuşturacak projelerinin hazır olduğunu ifade etti. Ereğli dendiğinde akla gelen ilk sorunun, kentin dar sokaklardan oluşması sebebiyle daha çok hissedilen yol sorunu olduğunu sözlerine ekleyen Posbıyık, yol ve trafik sorununa kökten çözüm bulmaları gerektiğini, özellikle bazı noktalarda viyadük ihtiyacının kendisini gösterdiğini sözlerine ekleyerek, yapılacak çalışmalarla Forteks Siteleri ve çevre sokakların da ulaşım sorunundan arındırılabilmesi yönünde çalışmaların en kısa sürede başlatılarak tamamlanacağını söyledi.


"EREĞLİ´DE BELEDİYE DE YOK, DİSİPLİN DE"


Ereğli Belediyesi&8217;nin iyi yönetilmemesinden dolayı kent genelinde disiplinsizliğin hüküm sürdüğünü iddia eden Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, başkanlığı döneminde Ereğli´nin ortasından geçen derenin üzerini kapatarak, Karga Mahallesi yönünden gelen araçların dere üstündeki yolu kullanıp Yapı ve Kredi Bankası´nın hemen yanından ana trafiğe çıkmalarını sağlamayı düşündüklerini hatırlatarak, buraların seyyar satıcılara teslim edildiğini ifade etti. Kentte bir başıboşluk olduğunu vurgulayan Posbıyık, göreve geldikten sonraki ilk işinin de Ereğli´de ve Belediye&8217;de disiplini yeniden sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.


"BEN SİNAN AYGÜN GİBİ SUSMADIM"


Son zamanlarda Ereğli´nin prestij kaybettiğini ve ülke genelinde kötü olaylarla anılmaya başladığını kaydeden Posbıyık, kentteki tutuklanmalar olmadan da halkı tedirgin eden konular ve olaylar ile ilgili sadece kendisinin konuştuğunu, ilçedeki aydınların bile yaşanan vahim olaylar karşısında suskun kaldığını ifade ettiği konuşmasında; "Beni susturmayı dendiler ama başaramadılar. Hatırlayın; o tutuklanmalar olmadan önce de &8216;Ereğli kötüye gidiyor&8217; diye sürekli konuşan bendim. Benden başka konuşan var mıydı ? Aydınlar bile suskun kaldı ama ben halkıma hep doğruları anlattım.


Bugün de tehditlerle, müfettişlerle beni susturmaya çalışıyorlar. Sinan Aygün´e aynısını yaptılar; onu susturdular. Beni susturamayacaklar. Ben ne pahasına olursa olsun Ereğli sevdasıyla verdiğim bu mücadeleden vazgeçmeyeceğim" dedi.


"BANA 15 YIL AKP Mİ YARDIM ETTİ?"


Forteks Sitesinde düzenlenen halk toplantısında vatandaşlardan gelen sorulara da yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, bir vatandaşın; "Ak Partililer, kendi partilerinden olmayan Belediyelere hizmet gitmeyeceğini iddia ediyor. Siz Başkan olursanız vaat ettiğiniz hizmetleri nasıl gerçekleştireceksiniz ?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Ben bundan önce 15 yıl Belediye Başkanlığı görevini yürütürken, bana Ak Parti mi yardım etti? Hayır! Herkes şunu çok iyi bilsin ki, doğrular, her zaman doğrudur. Allah, doğru kullarının yardımcısıdır. Ben şerefimle bu memlekete yıllarca hizmet ettim. Şartlar ne kadar ağır olursa olsun bu hizmetlerime de devam edeceğim. Ben hele bir Belediye Başkanı olayım da onlar Ereğli´ye hizmet etmemizi engellesinler de bir görelim. Ben yanıma Ereğlili temsilcilerimi alıp da şöyle Ankara yolarına düşüp Bakanlıkların kapılarına dayanayım da, bakalım hizmet geliyor mu gelmiyor mu?"


"SİZLER BENİM HEMŞEHRİMSİNİZ"


Beraberindekilerle birlikte daha sonra Ereğli Çankırılılar Derneği&8217;ne bir ziyarette bulunan Posbıyık, burada Dernek Başkanı Dr. Rafet Çelen ve çok sayıda dernek üyesi tarafından karşılandı. Dernek ziyaretinde Çankırılılara hitap eden Posbıyık, son genel seçimlerde Ereğli´ ye daha iyi hizmet getirme hevesiyle Bakan olmak için aday olduğunu hatırlatarak, bu kararının birçok kesimi üzdüğünü ve bu üzüntüyü telafi etmek ve Ereğli´yi eski günlerine kavuşturmak için yeniden Belediye Başkanlığına talip olduğunu ifade etti. Kent genelinde bazı kesimlerin bölgesel ayrımcılık yaptığına işaret eden, bazı kesimlerce de kendisinin de böyle bir ayrımcılık içerisinde olduğunun iddia edildiğini hatırlatan Posbıyık, Ereğli´de yaşayan herkesle hemşehri olduğunu belirtti ve girdiği her seçimde olduğu gibi bu seçimde de Ereğli´nin tüm kesimlerinden oy alacağına inandığını söyledi. Bölgesel ayrımcılık yapanları kınadığını kaydeden Posbıyık Çankırılılara, gerçekleştirmeyi düşündüğü projelerden bahsederken, en temel sorun olan psikolojik huzursuzluğun ortadan kaldırılması yönündeki mücadelesiyle, ekonomik canlılığın yeniden sağlanmasına çalışacağını söyledi. Ereğli´nin genişleme politikasını en kısa sürede hayata geçirmek zorunluluğu olduğunu ısrarla vurgulayan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Posbıyık; Subaşı´na kadar genişleyen bölgede açılacak yeni tesisler sayesinde istihdam alanlarının oluşacağını ve işsizlik sorununun belinin kırılmasını sağlayacaklarını söyleyerek, ekonomik canlılığın oluşması ile de kent genelinde esnafların içinde bulunduğu maddi sıkıntıları aşacaklarını kaydetti.

Editör: Pusula Gazetesi