Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 6360 sayılı "13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onayladı. Gül&[#]8217;ün onayıyla Kozlu ve Kilimli&[#]8217;nin ilçe olması resmiyet kazandı.

KOZLU TOP SESLERİ İLE UYANDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün büyükşehir kararnamesini imzalaması ile ilçe olmaya hak kazanan Zonguldak´ın Kozlu beldesinde 21 pare top atışı yapıldı.

Kozlu beldesinin ilçe olması üzerine dün sabah mesainin ilk dakikalarından itibaren top atışları yapıldı. 21 pare atış ve belediye hoparlöründen yapılan anonsla, Kozlu beldesinin ilçe olduğu belde halkına duyuruldu. 1941 yılında belde belediyesinin kurulduğunu belirten Kozlu Belediye Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, "İlçe olmak uzun yıllardır hayalimizdi. Bizde alt yapımızı kentimizi ilçe olmaya hazırlamıştık. Diğer ilçelerden daha hızlı bir şekilde idari fiziki yapılanmamız gerçekleşeceğine inanıyoruz. Mesela eleştirilen yeni belediye binamızı gerekirse tamamını kaymakamlık olarak tahsis edeceğiz. Diğer binalar ile ilgili de çalışmalarımız son sürat devam ediyor" dedi.

Yılmaz, başta Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri ve Başbakan Erdoğan olmak üzere beldenin ilçe yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

ÖZDEMİR&[#]8217;DEN TEŞEKKÜR

Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar ile parti yöneticilerine teşekkür ederek, &[#]8220;Yasa görüşülürken, milletvekillerimiz ve parti yöneticilerimiz, sabah saatlerine kadar büyük çaba sarf etti. Kilimli´nin ilçe olması konusunda yıllardır bir uğraş veriliyordu, biz bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok önemli bir olay, Kilimli´nin değeri katlandı. Zaman içinde bölgemizde çok şey değişecek. Bakanlıklara ait müdürlüklerin kurulması, Kilimli´nin yeniden imar edilmesi ile yöremiz önemli gelişmeler kaydedecektir. Bunlar yatırımlar demektir. Kilimli, 3 beldesi, 6 köyü ve 43 bin nüfusu olan kentteki en büyük ilçelerden biri oldu. Artık ilçede emlak değerleri artacak. İnsanlarımız evlerini onarmaya başladılar. İlçe olacağımız duyulur duyulmaz 4 banka şubesi gelerek yer aramaya başladı, eskiden bir ATM cihazı kurdurmak için canımız çıkıyordu. Vatandaşın malı kıymetlenmiş oldu."

UZUN: &[#]8220;HAYIRLI UĞURLU OLSUN&[#]8221;

19&[#]8217;uncu Dönem Zonguldak Milletvekili ve Özel Kavaklıdere Umut Hastanesi Genel Koordinatörü Ali Uzun, Kozlu ve Kilimli beldelerinin ilçe olmasıyla ilgili bir kutlama mesajı yayınladı.

Uzun, yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;6360 sayılı 13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül&[#]8217;ün onayıyla yürürlüğe girmiştir. Böylece Kozlu ve Kilimli beldelerimiz uzun yıllardan beri özlemini çektiği ilçe olma arzusuna kavuşmuşlardır. Kozlulu ve Kilimlili hemşehrilerimizin haklı sevincini gönülden paylaşıyorum. İlçelerimizin hem ilimize, hem her iki bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kozlu ve Kilimli&[#]8217;nin ilçe olması konusunda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu vesile ile tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunarım. Hayırlı uğurlu olsun.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi