Gündem dışı söz alan AKP&[#]8217;li Üye Sabri Tığ, &[#]8220;Mahkeme kararıyla iptal edilen imar planlarının ikinci etaplarının gündeme alınmasını istiyorum. Vatandaş özel olarak gidiyor, planlama yapıyor ve belediyeye sunuyor. Siz de bunu gündeme almışınız. Belediyenin bunun tamamını yapması gerekmiyor mu? Vatandaş parayla plan yaptırıyor. Vatandaşın bunu yapmasına gerek yok&[#]8221; diyerek, açıklama yapılmasını istedi.

ŞAHİN: &[#]8220;ÇOK BÜYÜK BİR AKSİLİK YOK&[#]8221;

Konuyla ilgili konuşma yapan CHP&[#]8217;li Belediye Meclis Üyesi İdris Şahin ise, &[#]8220;İkinci etap revizyon planı yapılmadan o vatandaş neden gidip plan yaptırmış, bu niye gündeme alındı diyor. Ona bakarız, gündeme alınması demek komisyondan geçecek anlamına gelmez. Eğer orda ana bir plan yokken üzerinde bir plan revize edilerek önümüze gelmişse, onu komisyonda değerlendirip ona göre hareket ederiz. Ama tabi ki dairesine plan yapılması için bir iki ay önce böyle bir teklifimiz oldu. Plan yapıldıktan sonra da, plan gündeme alınacak, gündemden sonra da komisyon inceleyecek. Biraz yol uzun tabi ama burada zeminle ilgili çalışmalar da engel olduğu için zeminle ilgili zemin etütleri sonucunda plan bağlanırsa daha iyi olur. Bu konuda burada çok büyük bir aksilik yok. Zaman kaybını kısaltmak için gereken yapılmalıdır. Raporlar geldikten sonra ikinci etap revizyon planı nasıl olsa iptal olmuş. Yenisi yapılırken onu da dikkate alınması doğru olur. Aksine bir zemin raporu gelirse, biz de planı bağlamış olursak çok doğru olmaz&[#]8221; dedi.

DENİZER: &[#]8220;SİTE YARIM METRE DENİZE KAYMIŞ&[#]8221;

Etüt çalışmalarının hızlandırılmasını isteyen AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ramazan Denizer ise, &[#]8220;Bu zemin etüdü ne zaman açıklanacak, Vali Bey açıklayabilecek mi? Site yarım metre denize kaymış. Kaymış mı, kaymamış mı? Vali Bey bu zemin etüdünü bir an önce açıklasın&[#]8221; diye konuştu.

Başkan Akdemir de, bu açıklamayı beklediğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi