Muhalefet partilerinin Merkez İlçe Başkanları, ruhsatsız kömür satışının önüne geçilmesi ve hırsız damgası yiyen madencilerin haklarını savunmak için bir araya geldiler. Merkez İlçe Başkanları, oluşturulan komisyonda yer almak istemeyen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman&[#]8217;ı da samimiyetsizlikle suçladılar.

CHP Zonguldak İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantının basına açık bölümünde açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay ve Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, zaman zaman birbirlerini eleştirdiklerini, bu oluşumdan sonra, &[#]8220;Nasıl oldu da aynı noktada buluştular?&[#]8221; yönündeki eleştirilere de hazır olduklarını, Zonguldak adına bir araya geldiklerini ve AK Parti&[#]8217;nin desteğini de beklediklerini söylediler.

COŞKUN: &[#]8220;ÖNEMLİ OLAN İYİ NİYET VE HİZMETTİR&[#]8221;

CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, yeniden gündeme gelen kaçak kömürcülükle ilgili bir araya geldiklerini ifade ederek, &[#]8220;Ama bu, bugünün sancısı değildir. Zonguldak adına kanayan bir yaradır. MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay&[#]8217;ın attığı bir adımla bir araya geldik. Ortak payda komisyonu oluşturduk ve bunun ilk ayağını MHP Merkez İlçe Başkanlığı&[#]8217;nda yaptık. Bir sonraki toplantımızı Saadet Partisi&[#]8217;nde yapacağız. Biz AKP Merkez İlçe Başkanlığı&[#]8217;nın da aramızda olmasını isterdik, ama maalesef bu oluşuma katkı vermediler. Biz buradan çıkan sonucu bir rapor haline getirip gereken mercilere ileteceğiz. Bu bir ilk adımdı ve inşallah bundan sonraki böyle sancılı durumlarda ortak paydada bir araya gelip çözüm noktaları arayacağız. Mesele &[#]8216;SP, MHP, CHP değil, ne yapabiliriz?&[#]8217;dir. Geçmişte Sayın Harun Akın&[#]8217;ın, Kozlu ve Kilimli&[#]8217;nin ilçe olması için verdiği önergeye, o zaman destek çıkılmaması bunların bir örneğidir. Ama önemli olan iyi niyet ve hizmettir. Ali İhsan Bey&[#]8217;in tersanelerle ilgili verdiği önergeye, AKP milletvekillerinin meclisteki duruşunu gördük. &[#]8216;Bunu CHP verdi&[#]8217; diye şehir adına arkasında durmayacak mıyız? Bence kim doğru yapıyorsa, onun arkasında durulması gerekiyor.&[#]8221;

ÇETİN: &[#]8220;ZONGULDAK ADINA GÜZEL BİR ADIM ATILDI&[#]8221;

Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin ise, Zonguldak&[#]8217;ın yıllara yayılmış bir sorunuyla ilgili çözüm aramak için ilk adımı attıklarını belirterek, &[#]8220;Bu toplantının geçmişte bir örneği oldu, ama son 10-15 yıldan beri yapılamayan ve Zonguldak&[#]8217;taki siyasetçilerin bir araya gelememe hastalığını yıkma adına bir adım olmasını temenni ediyorum. Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarının çözümü noktasında güzel bir adım olacağına inanıyorum&[#]8221; dedi.

&[#]8220;YİNE FARKLI YERLERDE FARKLI ŞEYLER SÖYLEYECEĞİZ&[#]8221;

Basın mensupların, &[#]8220;Üç farklı siyasi parti, aynı noktada nasıl buluştu?&[#]8221; yönündeki soruya SP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, yanıt verdi. Çetin, konuşmasında, &[#]8220;Meseleyi sadece bir boyutta değerlendirmemek lazım. Biz elbette ki, ayrı partileriz ve elbette yine farklı yerlerde, farklı şeyler söylemeye yine devam edeceğiz. Ancak şu anda Zonguldak&[#]8217;ta bir problem var ve bu problemle ilgili çözüm getirilmesi lazım. Tam tersine, bu üç muhalefet partisi bir araya gelmiş ve problemi çözmek için ortak paydada buluşmuşsa, bu bir kazanımdır. O nedenle Adalet ve Kalkınma Partililer de bu komisyonda olmalılar. Olmazsa, bizim yaptığımız çalışma temenniden öteye geçemez. Onlar hükümet ve problemi çözecek olanlardır. Biz onlara sadece yol haritası çiziyoruz&[#]8221; dedi.

GÜLAY: &[#]8220;ZONGULDAK ADINA HER ŞEYE VARIZ&[#]8221;

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay da, önemli olanın bu adımın kimin attığı değil, bu adıma cevap veren kurumların samimiyeti olduğunu ifade ederek, &[#]8220;Burada iktidar partisinin de olmasını isterdik, ama her konuda olduğu gibi bu konuda da samimiyetsizliklerini gösterdiler. Biz en azından kendilerine çözüm önerilerini getirdiğimizde samimiyet bekliyoruz. Zonguldak adına her şey için varız. Sizde eğer taşın altına elinizi koyacaksanız, buyurun birlikte koyalım. İnşallah bu sorunları çözümü için atacağımız adımlar, konunun başlangıcı olur ve inşallah bundan sonraki sorunlara da böyle bir lobi oluşturarak, bütün konuları çözmeye vakıf oluruz&[#]8221; şeklinde konuştu.

&[#]8220;RANT PEŞİNDE DEĞİLİZ&[#]8221;

MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, iktidar partisiyle yaptıkları görüşmeyi şu sözlerle açıkladı:

&[#]8220;İktidar partisini ziyaretimizde, Sayın Metin Karaduman, bu komisyon içerisinde olamayacaklarını, ancak önerilerimizi kendilerine getirdiğimizde, çözüm noktasında bir şeyler yapmaya çalışacaklarını söylediler. Bana göre bu kaçak bir söylemdir. Her zaman olduğu gibi yine sorunu halının altına itmeye çalışıyorlar. Biz de bu konuların çözümüyle ilgili her zaman olduğu gibi iktidar partisini zorlamaya ve taşın altına elimizi koymaya hazırız. AKP her zaman olduğu gibi sıkıntıyı çözmemeye çalışmaktadır. Nedeni de; &[#]8216;acaba diğer siyasi partiler bundan prim elde edebilir mi?&[#]8217; diye. Ama bu konu ciddi bir konudur. Bu konuyla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi kimi yerlerden tepki, kimi yerlerden de destek görmüştür. Ama biz bundan siyasi bir rant elde etmeyi değil, Zonguldak adına bir kazanım elde etmeyi düşünüyoruz. Biz onlar gibi sadece &[#]8216;kendi partimiz var&[#]8217; demiyoruz.&[#]8221;

&[#]8220;HAMDİ UÇAR&[#]8217;I ALLAH&[#]8217;A HAVALE EDİYORUM&[#]8221;

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ı da sert bir dille eleştiren MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, &[#]8220;TTK ve kaçak ocakların hepsi bir bütündür. AKP İl Başkanı, bölge il başkanlarını ocağa sokuyor ve birlikte fotoğraflar veriyorlar. Ben de İl Başkanı&[#]8217;na soruyorum; diğer il başkanları da bu TTK&[#]8217;daki kokuşmuşluğu almış mıdır? Yoksa sadece emeğin alın terini mi almışlardır? Sayın İl Başkanı&[#]8217;nı ben Allah&[#]8217;a havale ediyorum. Bu söylediğiyle alakalı özür bekliyoruz. Ben madencinin yerinde olsam, &[#]8216;kokuşmuş&[#]8217; diyen İl Başkanı&[#]8217;nı o madene sokmazdım&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi