AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ile birlikte, Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak ve Zonguldak İl Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesi&[#]8217;nde -425 metre yerin altındaki maden ocağına girdi. AK Parti heyetine, TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu eşlik etti. Eroğlu, ocağa girmeden önce gezilecek galeriler, kömür üretimi, çalışma koşulları ve teknoloji gibi konularda bir brifing verdi.

KAŞIKOĞLU: &[#]8220;EŞSİZ BİR DENEYİM OLDU&[#]8221;

Gezi sonunda kafes önünde gazetecilerin sorularına cevap veren Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, &[#]8220;Bizim için eşsiz bir deneyim oldu. Uzun Mehmet ile tanıdığımız, tarih ve hayat bilgisi kitaplarında okuduğumuz taşkömürünün üretim serüveninin en dip noktasına ulaşmış olmak, burada çalışan işçilerin durumunu gözlemlemek, zorluklarını görmek bizim için farklı bir deneyim oldu. Her şeyden önce burada çalışıp aldıkları ücretleri madenciler hak ediyor. Aldıkları ücretler anaların ak sütü gibi helaldir. Burada madencilerin aldıkları rakamın büyüklüğünden ziyade Türkiye için ortaya koydukları çaba, her şeyden, her türlü övgünün üstesinde bir olay. Allah onlara güç kuvvet versin. Tüm dünyada teknoloji gelişmesine rağmen bu sektörde emek yoğun bir çalışma sergileniyor. Kazma gücüne, kol kuvvetine dayanan, kimi zaman mekaniğin ve mühendisliğin de yetersiz kaldığı daha çok Uzun Mehmet gibi, bizim Mehmetlerin, Ahmetlerin çalıştığı bir çalışma düzeni çarpıyor. Gerçekten etkilenmemek mümkün değil. 2008 yılında Başbakan Erdoğan da bu ocaklara girmiş. O nasıl etkilendiyse biz de aynı şekilde etkilendik&[#]8221; dedi.

Kazarak aldığı kömürü basın mensuplarına gösteren Kaşıkoğlu, &[#]8220;Bunu ben kazdım. Bu kazdığınızı biz hediye ediyoruz, diğer arkadakileri TIR gelecek, TIR da onları getirecek inşallah&[#]8221; diyerek espri yaptı.

UÇAR: &[#]8220;MİSAFİRLERİMİZE BÖLGEMİZİ TANITMAK İSTEDİK&[#]8221;

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise, &[#]8220;Bölgemizin en önemli istihdam kaynaklarından biri olan maden ocaklarına misafirlerimizi indirmek istedik. Maden ocaklarındaki çalışma ve yaşam şartlarını yerinde görsünler istedik. Zonguldak &[#]8216;emek şehri&[#]8217; diyoruz, ama buradaki insanlar hangi koşullarda ekmeğini çıkarıyor göstermek istedik. Hem de bölgemizi tanıtmak istedik&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi