Bülent Ecevit Üniversitesi´nde (BEÜ) Merkez Kampus Prof.Dr. Arif Amirov Konferans Salonu´nda düzenlenen &[#]8220;Avrupa Birliği Çevre Politikaları ve Türkiye&[#]8221; konulu konferansa, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

AB Bakanlığı Sektörel Politikalar Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Galena İş´in konferans vermeye başladıktan bir süre sonra orta taraflarda oturan 15 kişilik Öğrenci Kolektifleri grubu ayağa kalkarak, "Bugün &[#]8216;Avrupa Birliği&[#]8217; demek, &[#]8216;emperyalizm&[#]8217; demek, &[#]8216;sömürü düzeni&[#]8217; demek, &[#]8216;Ortadoğu&[#]8217;da savaş&[#]8217; demek, &[#]8216;üniversiteleri şirket, öğrencileri müşterileştirmek&[#]8217; demektir. Bizler Öğrenci Kolektifleri olarak sizin gibi AB uşaklarını, ABD işbirlikçilerini, AKP maşalarını, emperyalistleri, işbirlikçileri ve piyasacıları üniversitelerimizde istemiyoruz" diyerek yumurta atmaya başladılar.

Yumurta protestosunun ardından AB İşleri Uzmanı İş, kısa bir şaşkınlık yaşadı. Atılan yumurtalardan biri konuşmacının oturduğu masaya isabet etti.

Öğrenci Kolektifleri grubu öğrencileri ise, &[#]8220;Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye&[#]8221;, &[#]8220;ABD defol üniversiteler bizimdir&[#]8221;´ sloganları atarak salondan ayrıldı.

Öğrencilerin salondan ayrılmasının ardından AB Uzmanı İş, konferansını sürdürdü.
Avrupa Birliği tarihsel süreci, bu süreç içerisinde çevre politikalarının ne şekilde geliştiği konularında başlayan konferansta, her geçen gün artan çevre sorunlarını önleme ve
kontrol etmede Avrupa Birliği&[#]8217;nde çevre politikalarının oluşturulma süreçleri ile bilgiler aktarıldı. Avrupa Birliği üyelik sürecinde Türkiye&[#]8217;nin çevre müktesebatına uyumu kapsamında gerçekleştirilen değişiklikler, çevre faslının açılması ve ülkemizde çevre faslı ile ilgili sürdürülen düzenlemelerin güncel durumu hakkında bilgiler sunuldu. Zonguldak Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımının gözlendiği konferans, ülkenin çevre politikaları ve
yönetimi alanında dünyadaki en iyi uygulamaları yerelleştirmesi açısından nerede olduğunun anlaşılmasına katkıda bulundu. Konferans sonunda Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, Galena İş&[#]8217;e teşekkür belgesi sundu.
Editör: Pusula Gazetesi